Paspoort en visum Jordanië

Paspoort en visum Jordanië

Reis je binnenkort naar Jordanië, of via Jordanië naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Jordanië.

Heb ik een visum nodig voor Jordanië?

Om als toerist naar Jordanië te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Bij de meeste grensovergangen is het mogelijk om bij aankomst een visum voor Jordanië aan te schaffen. Dat is niet zo als je Jordanië inreist via de grensovergang bij de King Hussein Brug. In dat geval heb je een vooraf afgegeven visum nodig.

ZELF NAAR Jordanië?

Bekijk alle 40 reizen naar Jordanië

Voor alle grensovergangen van Jordanië geldt dat er geen garantie is dat je het land binnenkomt. Het is dan ook raadzaam om je visum voorafgaand aan je vertrek naar Jordanië aan te schaffen. Een visum met een enkele inreis voor Jordanië is twee maanden geldig. Een visum voor een dubbele inreis heeft een geldigheid van drie maanden. Een visum voor meerdere inreizen is zes maanden geldig.

Visum aanvragen Jordanië

Om succesvol een visum voor Jordanië aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij de ambassade van Jordanië in Den Haag. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl. Je kunt er ook voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk.

Wacht met het bevestigen van je boekingen van vliegticket(s), hotel(s) of reisarrangement(en) totdat je je visum in bezit hebt. Het kan namelijk voorkomen dat de ambassade je visumaanvraag, om welke reden dan ook, weigert. Het zou zonde zijn als je op dat moment al een reis hebt geboekt die je uiteindelijk niet kunt gaan maken!

De aanvraagduur van een visum voor Jordanië bedraagt ongeveer twee werkdagen. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Jordanië

Je paspoort moet minstens zes maanden na de inreisdatum in Jordanië geldig zijn. Het paspoort moet twee lege, tegenover elkaar liggende, visumpagina's bevatten. Als je het paspoort naar de ambassade van Jordanië in Den Haag stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen Jordanië

Specialisten Jordanië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors