Beste reistijd Jordanië

Beste reistijd Jordanië

Wat is de beste reistijd in het algemeen?

In de winter is het koud en nat en in de zomer droog en heet. De beste tijd om naar Jordanië te reizen is dus in de lente (maart tot en met mei) of de herfst (september tot en met november). Temperaturen lopen dan niet zo hoog op, waardoor het overdag goed uit te houden is. Ook staan in het voorjaar de meeste bloemen in bloei, zelfs in de woestijn.

Tijdens de ramadan wordt er door het grootste deel van de Jordaanse bevolking gevast. Het einde van de ramadan wordt groots gevierd met Eid al-Fitr, het Suikerfeest. Als toerist is het leuk hierbij te zijn, maar vergeet niet alvast een slaapplaats te reserveren vanwege de enorme drukte. Houdt er ook rekening mee dan veel winkels en restaurants dicht zijn.

ZELF NAAR Jordanië?

Bekijk alle 41 reizen naar Jordanië

Wat is de beste reistijd voor het noorden?

Het noorden van Jordanië kan in de winter zeer koud zijn. Van sneeuw in hoofdstad Amman kijkt niemand vreemd op. Ook in het noorden is het voor-en najaar de beste tijd van het jaar om Jordanië te bezoeken.

Wat is de beste reistijd voor het zuiden?

Het zuiden van Jordanië is erg warm en vochtig. In de zomer kan de temperatuur in de woestijn oplopen tot meer dan 40 graden. In het voorjaar en najaar is het hier een stuk aangenamer.

Wat is de beste reistijd voor de woestijnen?

De beste tijd om een woestijntrek te doen is in de maanden maart tot en met april. In de maanden november tot maart is het beter niet de woestijn in te trekken. Door de vele neerslag lopen delen van de wadi's (droge rivierbeddingen) onder water.

Reizen Jordanië

Specialisten Jordanië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors