Vervoer Malediven

Vervoer Malediven

Wat zijn de vervoersmiddelen in de Malediven?

De Malediven bestaan uit meer dan duizend eilanden. De belangrijkste vervoermiddelen zijn het vliegtuig en de boot. De meeste eilanden zijn onbewoond en zo klein dat je in een paar minuten om het eiland loopt. Als je op zo'n eiland bent, heb je geen vervoer meer nodig. Om naar je eiland te reizen neem je de boot of het watervliegtuig.

Vliegtuig

Om vanaf Malé bij een van de eilanden te komen pak je het watervliegtuig. Dit is de manier om het relatief drukke gebied rond het vliegveld achter je laten. Op de verder weg gelegen eilanden is het een stuk rustiger. Hier liggen de meeste resorts. De watervliegtuigen heten Air Taxi's en er zijn twee bedrijven: Maldivian Air Taxi en Trans Maldivian Airways. Hou er rekening mee dat de vliegtuigen niet in het donker vliegen.

Boot

De boot is de auto van de Malediven. De boten worden gebruikt als taxi's om toeristen naar hun resorts te brengen. Vooral de resorteilanden dichtbij Malé werken met dit soort boten. Afhankelijk van de kwaliteit van het resort is de taxi-boot een luxe jacht of een kleine, houten vissersbootje.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Malediven

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors