Vervoer Malediven

Vervoer Malediven

Wat zijn de vervoersmiddelen in de Malediven?

De Malediven bestaan uit meer dan duizend eilanden. De belangrijkste vervoermiddelen zijn het vliegtuig en de boot. De meeste eilanden zijn onbewoond en zo klein dat je in een paar minuten om het eiland loopt. Als je op zo'n eiland bent, heb je geen vervoer meer nodig. Om naar je eiland te reizen neem je de boot of het watervliegtuig.

Vliegtuig

Om vanaf Malé bij een van de eilanden te komen pak je het watervliegtuig. Dit is de manier om het relatief drukke gebied rond het vliegveld achter je laten. Op de verder weg gelegen eilanden is het een stuk rustiger. Hier liggen de meeste resorts. De watervliegtuigen heten Air Taxi's en er zijn twee bedrijven: Maldivian Air Taxi en Trans Maldivian Airways. Hou er rekening mee dat de vliegtuigen niet in het donker vliegen.

ZELF NAAR Malediven?

Bekijk alle 20 reizen naar Malediven

Boot

De boot is de auto van de Malediven. De boten worden gebruikt als taxi's om toeristen naar hun resorts te brengen. Vooral de resorteilanden dichtbij Malé werken met dit soort boten. Afhankelijk van de kwaliteit van het resort is de taxi-boot een luxe jacht of een kleine, houten vissersbootje.

Reizen Malediven

Specialisten Malediven

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors