Beste reistijd Malediven

Beste reistijd Malediven

Wat is de beste reistijd voor de Malediven?

De beste periode voor een reis naar de Malediven hangt af van het doel van je reis. Als je komt voor de witte stranden en vooral wilt luieren op het strand, dan is de beste reistijd tussen december en april. Het is dan de droge periode in de Malediven en het weer is schitterend. Dit is echter ook de drukste periode van het jaar, dus je zal het strand moeten delen en de hotels zijn duur.

Als je komt om te surfen, dan moet je tussen mei en oktober komen. De golven zijn dan het beste. Duikers hebben geluk: het hele jaar zijn de omstandigheden perfect voor duikers. Tussen mei en november is het onderwaterleven aan de westelijke kant van een atol op haar mooist. Tussen december en mei vind je mooiste duikplekken aan de oostelijke kant van het koraalrif.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Malediven

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors