Feestdagen & Festivals Malediven

Feestdagen & Festivals Malediven

De festivals die op de Malediven worden gevierd hebben vrijwel allemaal met de islam te maken. Vooral de ramadan en het aansluitende Suikerfeest zijn de belangrijk voor de Malediviërs. De data veranderen ieder jaar, omdat de moslimkalender wordt gebruikt. Behalve de ramadan en het Suikerfeest is ook de geboortedag van de profeet een belangrijke dag op de Malediven.

Onafhankelijkheidsdag

Op 26 juli vieren de Malediven hun Onafhankelijkheidsdag. De bevolking viert hun vrijheid sinds 1965 van het Britse protectoraat. Het hoogtepunt van deze dag is het feest op de 'Republic Square' in Malé aan het eind van de dag. Overal zie je viel parades langskomen. En honderden schoolkinderen laten hun traditionele dans zien in kleurrijke kleding.

ZELF NAAR Malediven?

Bekijk alle 20 reizen naar Malediven

Id al-Fitr

Eén van de grootste feesten op de Malediven is de afsluiting van de ramadan. Id al-Fitr, oftewel: het Offerfeest. Dit is tevens het einde van de bedevaart naar Mekka. De profeet Abraham wordt geëerd doordat hij zijn zoon Ismaël afstond aan God. Zo werd duidelijk of Abraham trouw en gelovig was.

God koos op het laatste moment echter niet voor de jongen. Een schaap mocht de plek van Ismaël innemen. Sindsdien offert de bevolking meestal een lam, een geit of een schaap ter herinnering aan de profeet Abraham. De hele dag is er eten in overvloed en mag iedereen meefeesten.

Eid-ul-Al'h'aa

Tijdens het Eid-ul-Al'h'aa trekken veel moslims naar Mekka voor de bedevaart die iedere moslim eens in zijn leven wil maken. De thuisblijvers op de Malediven vieren de week vakantie die bij het festival hoort uitbundig. Familie op andere eilanden wordt bezocht, er zijn sportwedstrijden en concerten. De vrouwen staan dagenlang in de keuken om het lekkerste eten te bereiden voor hun gasten.

Maand Dag Feestdag of festival Plaats
Januari
Februari 4 (in 2011) Verjaardag Profeet Hele land
Maart
April
Mei
Juni
Juli 26 Onafhankelijkheidsdag Hele land
Augustus
September
Oktober
November 11 Dag van de Republiek
December

Reizen Malediven

Specialisten Malediven

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors