Klimaat Malediven

Klimaat Malediven

Wat voor klimaat kun je verwachten in de Malediven?

De Malediven hebben een tropisch klimaat, met een droog seizoen en een regenseizoen. De temperatuur is het hele jaar vrijwel gelijk. Het weer in de Malediven is overdag altijd lekker warm, rond de dertig graden. Tijdens het regenseizoen van mei tot november is het bewolkt en regent het vaker. In het droge seizoen, van december tot april zijn de luchten blauw en duren de tropische buien maar kort. De luchtvochtigheid is lager.

Welke seizoenen zijn er in de Malediven?

Het regenseizoen duurt van mei tot november. Het droge seizoen loopt van december tot mei. Het regent het hele jaar, maar in het droge seizoen vallen de buien onregelmatig en duren ze maar kort.

ZELF NAAR Malediven?

Bekijk alle 20 reizen naar Malediven

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in de Malediven?

Tijdens het regenseizoen stormt het af en toe in de Malediven. De stormen zijn meestal niet al te zwaar en de schade blijft beperkt.

Natuurrampen zijn zeldzaam. Het enige waar de bevolking van de Malediven zich zorgen over maakt is de stijging van de zeespiegel. Omdat de eilanden vaak niet meer dan een meter boven zeeniveau liggen, kan de zeespiegelstijging ervoor zorgen dat de eilanden binnen honderd jaar onder water liggen. Dat is echter een lang proces, waarover reizigers zich weinig zorgen hoeven te maken tijdens hun verblijf in de Malediven.

Reizen Malediven

Specialisten Malediven

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors