Ideale strandvakantie

Ideale strandvakantie

door Getaway Travel

De Malediven lenen zich beter dan welke bestemming ook voor een echte zonvakantie. De piepkleine eilandjes zijn één en al strand. Leef het relaxte leven op deze top 5 stranden:

1. Nika Island
2. Paradise Island
3. Cocoa Island
4. Vabbinfaru Island
5. Kuda Bandos Island

ZELF NAAR Malediven?

Bekijk alle 20 reizen naar Malediven

Ruim 1.200 koraaleilanden en een heerlijk tropisch klimaat. Een zeetemperatuur die nagenoeg nooit onder de 26 graden zakt. Kokospalmen en bananenbomen. Parelwitte stranden en niet te vergeten een azuurblauwe zee. Wat heb je nog meer nodig voor je ideale strandvakantie. Zon misschien? Maar zelfs daar is door moeder natuur royaal aan gedacht op de Malediven.

Parelsnoer

De Malediven liggen 750 kilometer ten zuidwesten van Sri Lanka in de Indische Oceaan. De 1.200 piepkleine eilandjes vormen een soort parelsnoer. Ze clusteren samen in 26 zogenaamde Atollen. Ruim tachtig procent van de eilandjes is onbewoond. Op slechts 75 zijn toeristen welkom.

De eilanden van de Malediven zijn zonder uitzondering klein. Niet meer dan negen eilanden zijn groter dan één bij twee kilometer. Niet één overstijgt een oppervlakte van vijf vierkante kilometer. De eilanden zijn verspreid over zowel het noordelijk als het zuidelijk halfrond.

Het voordeel van de beperkte omvang is dat nagenoeg alle eilandjes heerlijk rustig zijn - afgezien van het eiland dat de hoofdstad Malé vormt. Je hebt de hagelwitte stranden vaak nagenoeg voor jezelf alleen. Er zijn zelfs eilandjes die maar één villa tellen. Dan is het hele eilandje dus voor jou alleen.

Perfect strandweer

Het is bijna altijd strandweer in de Malediven. Het is er het hele jaar door rond de dertig graden Celsius. Soms is het iets warmer. Wel kan het tussen mei en augustus, en in december hard regenen. Over het algemeen heb je de meeste zon in de periode januari tot maart.

Een volledig verregende standvakantie is er nagenoeg onmogelijk. Hoewel je ook nooit zeker weet dat het je hele vakantieweek kurkdroog zal blijven.

Kano's, cruise of duiken

Op elk toegankelijk eiland is wel een bar en een restaurantje te vinden. Als je dorst krijgt onder je palmboom is verfrissing dus altijd dichtbij.

En heb je genoeg van het zonnebaden, dan kun je kano's huren om naar het volgende eilandje te peddelen of je inschrijven voor een duikcursus of cruise over het heldere blauwe water.

Vlakste land ter wereld

Je kunt ook een wandelingetje maken. Al kom je op de kleine eilandjes dus nooit ver. Soms zijn er fietsen beschikbaar, maar verder zijn de Malediven verkeersvrij. Alles is immers op loopafstand.

Het wandelt gelukkig erg prettig op de Malediven. Niet alleen is alles dichtbij, je hoeft bovendien nooit te klimmen. De Malediven zijn namelijk officieel het vlakste land ter wereld. Het hoogste punt van het land ligt op drie meter hoogte. En wij maar denken dan Nederland zo plat was als een dubbeltje.

Koraal op onderzeese bergen

Ondanks hun platheid zijn de Malediven eigenlijk een gebergte. Een zeegebergte wel te verstaan. In een ver verleden door oerkrachten van de zeebodem omhoog gestuwd. Koraal hechtte zich aan de toppen van de bergen, en viola: de koraaleilanden van de Malediven waren geboren.

De meeste toeristen komen ook speciaal voor dit koraal. Maar de eilanden zijn zo prachtig groen begroeid, en de stranden zo veel witter dan je ooit hebt gezien, dat het eigenlijk zonde is om uitsluitend met je hoofd onder water te zitten.

Reizen Malediven

Specialisten Malediven

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors