5 redenen waarom de Malediven op jouw bucketlist moet staan

5 redenen waarom de Malediven op jouw bucketlist moet staan

door Yldau Otter

Je kent de Malediven waarschijnlijk wel van de plaatjes op het internet; de parelwitte stranden, azuurblauwe zee, ontelbaar veel palmbomen en luxe vakantiehuisjes op het water. Dit paradijsje ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit meer dan 1.190 eilandjes die samen de Malediven worden genoemd. Slechts 200 van deze eilanden zijn bewoond en 88 zijn omgetoverd tot heerlijke vakantiebestemmingen.

Nog niet helemaal overtuigd om de Malediven te bezoeken? Dit zijn dé vijf redenen waarom een vakantie naar de Malediven op jouw bucketlist moet staan!

ZELF NAAR Malediven?

Bekijk alle 20 reizen naar Malediven

1. Paradijselijke stranden

Iedereen droomt wel eens van bountystranden met een helderblauwe zee op de achtergrond. Dat is precies wat je vindt tijdens een strandvakantie in de Malediven! Doordat de Malediven uit zoveel verschillende eilandjes bestaat, is er eigenlijk overal wel strand te vinden.

Een van de meest exotische stranden van de Malediven vind je op Cocoa Island. Je loopt meters de zee in vanaf dit vlak aflopende strand. Zet je duikbril op en geniet van de kleurrijke koraalriffen en mooie vissen. Of ga lekker op het strand liggen met een cocktail en geniet van de rust op Cocoa Island.

2. De onderwaterwereld

Het extreem heldere water en de levendige koraalriffen maken de Malediven de ultieme plek om te duiken en te snorkelen. Naast de kleine vissen zoals de papegaaivis en trompetvis, spot je hier enorme roggen, haaien, barracuda’s, schildpadden en walvishaaien.

De bekendste plekken op de Malediven om te duiken zijn Noord en Zuid Malé Atol. Noord Malé Atol staat bekend om de kleurrijke koraalmuren. In Zuid Malé Atol vind je Shark Point: de plek waar je haaien kunt spotten.

3. Luxe vakantiehuisjes

De adembenemende vakantiehuisjes op houten palen in het turquoise water waar iedereen bij wegdroomt? Die vind je op de Malediven! Op de Malediven mag er niet hoger worden gebouwd dan de hoogste palmboom. Hierdoor tref je geen grootschalige en hoge resorts aan, maar juist persoonlijke en knusse vakantiehuisjes op het water.

4. De meest romantische bestemming ooit

De Malediven wordt niet voor niets de ultieme honeymoon bestemming genoemd. De tropische omgeving en de luxe resorts zorgen voor een romantische sfeer. Een huwelijksreis naar de Malediven is al bijna reden genoeg om op je knieën te gaan.

Wist je dat je je huwelijksceremonie niet alleen boven, maar ook onder water kunt houden op de Malediven? Als je letterlijk in het diepe willen springen, is dit de kans!

5. Lichtgevende zee

De zee rond de Malediven is niet alleen helderbauw, op sommige plekken geeft het water ook nog eens licht! Soms lijkt de zee te bestaan uit gevallen sterren. Dit komt door een planktonsoort. Als dit plankton in beweging wordt gebracht, bijvoorbeeld door klotsend water of door voetstappen, licht het op. Ja, dit bestaat echt en het is magisch! De grootste kans om lichtgevend plankton te bewonderen is op Vaadhoo Island.

Hebben we je geïnspireerd? Bekijk hier de rondreizen naar de Malediven.  

Reizen Malediven

Specialisten Malediven

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors