Religie & Tradities Malediven

Religie & Tradities Malediven

Wat zijn de belangrijkste religies in de Malediven?

De hele bevolking van de Malediven is moslim. Het is de officiële staatsreligie en het openlijk aanhangen van een ander geloof is zelfs verboden. Iemand die geen moslim is kan geen staatsburger van de Malediven worden. De laatste tijd is er discussie over de verplichte islam, al is het overgrote deel van de Malediviërs van mening dat de islam de staatsreligie moet blijven.

Wat zijn belangrijke tradities in de Malediven?

De Malediviërs vieren alle belangrijke festivals die bij de islam horen. De ramadan is de belangrijkste tijd van het jaar voor de Malediviërs.

ZELF NAAR Malediven?

Bekijk alle 20 reizen naar Malediven

Malediviërs hebben een eenvoudige mentaliteit. Familie is belangrijk en ouderen verdienen respect. Gasten worden met open armen ontvangen en gastvrijheid is een tweede natuur voor de Malediviërs.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Het is in de Malediven verboden om alcohol te drinken. Alleen in de resorts kun je een biertje of wat sterkers drinken. Drugs zijn verboden en de Malediviërs hebben er over het algemeen een grote hekel aan. Homoseksualiteit wordt niet geaccepteerd in de Malediven en het is zelfs strafbaar. Hou er rekening mee dat de islam de officiële godsdienst is en dat het verboden is om openlijk een ander geloof aan te hangen.

Hoewel in de rest van de archipel varkensvlees, honden, alcohol en het leiden van een 'verkeerde' levensstijl verboden is, merk je daar in de resorts weinig van. De resorts zijn wat dat betreft een vrijplaats waar alles mag en kan.

Reizen Malediven

Specialisten Malediven

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors