Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Dubai

7,9
8,1 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
8,1 Steden of plaatsen
7,8 Locals
8,8 Veilig
6,7 Natuur
7,5 Stranden
7,5 Klimaat
  • Aantal reviews: 39
  • Aantal waarderingen: 13

Dubai voor verjaardag (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Susanna van den Boogaard op 12 november 2017

Dubai heeft altijd op mijn bucketlist gestaan. Vorige herfstvakantie heb ik deze kunnen afstrepen. Nog nooit heb ik zo een stad gezien. Zeker een aanrader. Grote gebouwen, de aangelegde waters en de vele winkelcentrums. Ook is het zeker een kijkje waard om naar downtown Dubai te gaan om te zien hoe de mensen echt leven, want niet iedereen is rijk en rijdt in dure auto’s.

7,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
8 Veilig
6 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Dubai

  • mooi
  • schoon

Minpunten Dubai

  • spitsuren
Ultieme tip: Pier 7 is zeker een aanrader. Het geweldige uitzicht gecombineerd met het lekkere eten is een zekere must.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers

Reizen met jonge kinderen (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Berry Van Welzen op 06 november 2017

Als je trouwt en een gezin sticht zal het leven afgelopen zijn en de verste reis die je gaat maken is naar de hunnebedden in Drenthe of het kindvriendelijke vakantiepark op de Veluwe. Dat is over het algemeen het beeld dat er heerst. Wij gingen met onze piepjonge kinderen verder dan dat. We reisden naar Zuid Afrika en Marokko en naar de Malediven en de Emiraten. Deze foto is genomen tijdens onze huidige reis door Dubai en de Emiraten. De Sjeik Zayed moskee bezochten we (zelfs onze anderhalf jaar oude dochter was er al eens geweest) voor de tweede keer omdat het zo'n sprookjesachtige magische plek is. De serene sfeer, de zwoele warme woestijnlucht en de gelovigen geven deze plek een adembenemende sfeer!

Ultieme tip: Burj Khalifa
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Lovely Dubai (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Nadia de Jager op 11 mei 2017

Dubai, het land waar je je ogen uitkijkt naar alle bijzondere dingen die er te zien zijn. Het fantastische blauwe water en de grote woestijnen spraken mij erg aan, niet alleen dat, maar het luxueuze leven daar is bizar om te zien± grote jachten, dure auto's en noem maar op. Ik was er samen met een vriendin en haar vader, die daar die week zaken aan het doen was. Hij was er al vaker geweest en wist ons precies alles te laten zien. We zijn onder andere naar de Bush Khalifa geweest, Bush Al Arab en naar de grootste Moskee van Dubai. Wat heb ik er van genoten! Dit is een land waar ik zelf vaker heen zou willen gaan. Goed tegen warmte moet je wel kunnen, want het was zo'n vijftig graden. Dat zou het enige minpuntje kunnen zijn voor je, maar dit was voor mij geen probleem.

Pluspunten Dubai

  • veilig
  • Hygiënisch
  • warm

Minpunten Dubai

  • duur
  • druk
  • warm
Ultieme tip: Dubai is een duur land, neem vooral niet te weinig mee, zodat je optimaal kan genieten van alle bezienswaardigheden en lekkere restaurants.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Magisch (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Antara Saal op 08 mei 2017

Dubai zoals we het kennen is volgebouwd, maar huur een auto find the magical spots, kleine dorpjes en souks. Iedereen is super vriendelijk en helpen je een handje als je een vraag hebt. In het centrum van de stad ziet alles er verzorgd schoon en netjes uit.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
6 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Dubai

  • aardige locals
  • schoon
  • warm
  • makkelijk te bereiken

Minpunten Dubai

  • alcohol voo toeristen moeilijk te verkrijgen
  • strenge regels
  • vol centrum
Ultieme tip: Huur een auto! en rij het binnenland in. Als je de tijd hebt rij naar Oman doe een rond toch in een bootje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen

Een kijkje in Dubai. (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Danielle Mulder op 19 januari 2017

Dubai, een stad van de Hi-Tec gebouwen maar ook met een stuk woestijn. Warm buiten en in de shopmalls goed te vertoeven. Bezoek de Burj Khalifa, The Dubai Mall of laat je verdwalen over het water. Mocht je een stop kunnen maken in Dubai dan zou ik dat zeker aanraden, maar kies hiervoor om dat aan het begin te doen. Cultureel gezien met Thailand kan de Hi-Tec wat tegenvallen. Een combinatietrip met Abu Dhabi is ook zeker een pluspunt.

7,3
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
6 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Dubai

  • Warm weer
  • Shoppingmalls
  • wereldstad

Minpunten Dubai

  • Bouwval op sommige plekken
Ultieme tip: Lopen is niet aan te raden, de taxi kost vrijwel niks in vergelijking tot andere steden. De metro of trein kan je ook nemen om een andere dimensie te geven aan je reis.
Aangeraden voor: Luxe reizigers

Extremen in Dubai (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Liz Hendriks op 06 januari 2017

Dubai is een stad die niet te vergelijken is met welke andere stad dan ook ter wereld. Het is hypermodern en ze houden ervan het hoogste/grootste/langste/mooiste van alles te hebben. Het feit dat je een geweldig mooi strand voor de deur hebt en een indrukwekkende woestijn in de achtertuin maakt deze bestemming nog unieker. Een must go!

Ultieme tip: In het oude deel van de stad hebben we geweldig Arabisch gegeten voor ontzettend weinig geld, ga dus ook eens de meer toeristische buurten uit!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers

Magisch Dubai (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Fayrouz Bensiali op 13 november 2016

Dubai is een adembenemend, magisch en betoverend land. Een land met vele mogelijkheden en vele activiteiten die je kan ondernemen. De hagelwitte stranden zijn een ware droom. Dubai heeft zowel een kant waar de rijke elite zit, als waar de gewone toerist kan vertoeven.

Pluspunten Dubai

  • Vele activiteiten
  • mooie stranden

Minpunten Dubai

  • geen
Ultieme tip: Mocht je naar Dubai gaan, vergeet niet om het waterpark Wild Wadi te bezoeken!!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Wonderlijke Dubai (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Anouk Lauwen op 12 oktober 2016

In Dubai is veel te zien. De hoogtepunten van mijn reis waren toch echt dune bashen in de woestijn, zwemmen bij Atlantis Aquaventure Waterpark, sportauto's spotten bij Madinat Jumeirah en shoppen in de Dubai Mall.

7,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
10 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Dubai

  • Luxe
  • weinig criminaliteit

Minpunten Dubai

  • Het kan er flink warm worden.
Ultieme tip: In Dubai kan je heel lekker lunchen bij Dubai Offshore Sailing Club (DOSC)
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

Impression of Dubai (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Ditha Dreissen op 03 oktober 2016

Dubai is één van de zeven Emiraten en een interessante wereldstad waar mensen van over de hele wereld naartoe reizen; voornamelijk voor werk en/of het bewonderen van de bizarre architectuur. Dubai is gelegen in één van de grootste zandwoestijnen ter wereld; de Rub-Al-Khali woestijn.

Alcohol is verboden en wordt op bijna geen enkele plek geschonken. Voor een biertje kun je terecht in een Belgisch biercafe, bijv. in het Crowne Plaza Dubai hotel. Een tip: drink je graag een glaasje wijn (of meerdere), sla dan wat alcohol in op de luchthaven van Dubai bij het taxfree-gedeelte. Geloof me, na een dag lang wandelen/taxi-en waarbij je een stijve nek hebt gekregen van het omhoog staren naar alle hoogbouw, kun je dat glaasje wijn wel gebruiken zonder teveel poespas. Tip: drink deze glaasjes niet stiekem in het openbaar.

Dubai is een uit de grond gestampte stad en ben je op zoek naar een rijke cultuur of natuur, dan ben je hier waarschijnlijk niet op de juiste plek. Wil je je een paar dagen wanen in een wereld van rijkdom (wellicht mentale armoede maar dit heb ik niet gecheckt ;)), bizarre architectuur en bezoekjes aan het strand, dan zit je goed.

Men doet zo goed als alles per taxi of metro; een fietser kom je hier niet tegen. Per bus (hop-on hop-off) kun je Dubai op een leuke en relaxte manier ontdekken.
Vergeet a.u.b. niet naar Souk Madinat te gaan; net een 1000-en-1 nacht sprookje!

Ineens schiet me te binnen dat ik ook een aantal glaasjes Baileys heb gedronken in beachclub Zero Gravity. Een heerlijke plek om te genieten van de ondergaande zon. Wel prijzig want voor een miezerig scheutje Baileys betaal je al snel > €10,-.

Deze 6-daagse trip heb ik gemaakt in februari 2016. Rond deze tijd v/h. jaar is het klimaat heerlijk; zo rond de 26 graden. Denk je hier naartoe te willen reizen in de zomervakantie: niet doen! Met 40 graden in een taxi of op het strand vertoeven is ronduit een slecht plan, als je het mij vraagt ;).

6,6
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
3 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Dubai

  • Souk Madinat

Minpunten Dubai

  • geen fietscultuur
Ultieme tip: Souk Madinat, Zero Gravity
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

Binnen een paar uur in een andere wereld (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Rene Frieswijk op 02 oktober 2016

Binnen een paar uur in een geheel andere wereld! Prachtige stad met schitterende stranden en gegarandeerd mooi weer. Goed openbaar vervoer, grote winkelcentra met airco, grote verscheidenheid aan architectuur en natuurlijk de Burj Klahifa. Moet je gezien hebben!

Pluspunten Dubai

  • Mooi weer
  • mooie stranden
  • schoon

Minpunten Dubai

  • Afstanden
Ultieme tip: Burj Khalifa
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Winterbreak in Dubai (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Eva Tromp op 02 oktober 2016

Dubai is een geweldige plek om tijdens de koude wintermaanden de zon op te zoeken. De contrasten zijn enorm en fascinerend, van honderden kraampjes en winkeltjes in de souks tot enorm hoge gebouwen met hypermoderne malls.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Dubai

  • ook in de winter is het er warm
  • het ligt op maar 6 uur vliegen

Minpunten Dubai

  • tours en entreetickets zijn vrij prijzig
Ultieme tip: Ga 's avonds, in het donker, omhoog in de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Adembenemend mooi, zo ver je kunt kijken zie je lichtjes.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Danielle Boot op 02 oktober 2016

Dubai is een fantastisch land dat je een keer gezien moet hebben. Er is veel te doen en te zien en je kijkt je ogen uit. Een rit door de woestijn is een enorme aanrader. Daarnaast een diner in de woestijn is prachtig en heel sfeervol met een dansshow en lekker eten. Gezellige stad met veel eettentjes en hotels.

Pluspunten Dubai

  • leuke mensen
  • veel eettentjes
  • veel bezienswaardigheden

Minpunten Dubai

  • drukke stad
  • onhandig alleen
  • vervoer soms slecht
Ultieme tip: Wees op tijd voor de Buz Khalifa. Reserveer een kaart online. Wel zonde als je toch geen mooi weer hebt, maar je voorkomt wel de rij.
Aangeraden voor: Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Abu Dhabi (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Sanne De Ceuninck van Capelle op 02 oktober 2016

Abu Dhabi is een geweldige stad. Er is veel te beleven, maar het is vooral heerlijk om daar lekker in een hotel tot rust te komen. Vooral wanneer je eerst naar het drukke Dubai bent geweest. Zorg dat je een goede maand pakt, in de zomermaanden kan het er aardig heet worden.

Pluspunten Dubai

  • Service
  • Aardige locals
Ultieme tip: Hotel aan het water, je kan er heerlijk de zee in. Ook is het huren van een auto een must. Zo kun je genoeg bezienswaardigheden bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Wat een stad! (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Sanne De Ceuninck van Capelle op 02 oktober 2016

In oktober 2014 zijn we naar Dubai en Abu Dhabi geweest. Wat was dit geweldig. De luxe in de emiraten is ongekend. De uitstraling van de stad is echt tiptop. De hotels, winkelcentra et cetera zijn zo luxe. Alles is ook heel erg schoon. Het weer is ook een meevaller, je zult het er nooit koud hebben.

Pluspunten Dubai

  • Vriendelijke locals
  • weer
  • hotels

Minpunten Dubai

  • openbaar vervoer
Ultieme tip: Bezoek de Dubai Marina, de Dubai Mall, ga naar het eiland en bezoek hotel Atlantis. Alles is zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Wonderbaarlijk Dubai (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Patricia de Kleijn op 02 oktober 2016

Wauw! Wat een stad, echt waar, alles wat je op internet/tv ziet is waar!
Om te beginnen met de cultuur, deze is zo anders dan bij ons en we hebben onze ogen uit gekeken.

Daarnaast zou je denken, twee jonge meiden alleen in Dubai, gaat dat wel goed? Dat gaat zeker goed! Dit land is zo veilig als het maar zijn kan en iedereen is zo behulpzaam en aardig.

Ook de stranden en de gebouwen zijn daar super! Winkelcentra duimpje omhoog, je verdwaald gewoon.

Het is alleen niet zo handig om midden in de zomer te gaan, aangezien het daar dan boven de 40 graden is!

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Dubai

  • aardige locals

Minpunten Dubai

  • heet
Ultieme tip: Ga naar Dubai Mall en vanaf 18:00 naar de Dubai Waterfalls, ga op een terrasje zitten met een waterpijp en je kunt heerlijk genieten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Dubai (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Nicole Donders op 02 oktober 2016

Wat zeker een aanrader is, is de woestijnsafari! Daarnaast zijn een bezoekje aan de stranden ook erg mooi! De mannen in kledij zijn erg indrukwekkend. In Dubai raak je niet uitgekeken! Het is een mooie, indrukwekkende stad met uitstraling!

Pluspunten Dubai

  • Het is zeker betaalbaar
Ultieme tip: De woestijnsafari!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Bijzondere ervaring; zo hoog, zee, lucht en woestijn (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Ed Slui op 01 oktober 2016

De Palm zien maken, via de Rotterdam, van baggermaatschappij Van Oord. Nu over heen gelopen bij Atlantis, bijzonder. Het is opvallend schoon. Het verkeer en de mensen zijn gastvrij en ze gaan voor kwaliteit. Jammer van het onderbetalen van de werkers.

Aangeraden voor: Avonturiers

Dubai (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Marga Bongers op 30 september 2016

Onderweg naar de Malediven een tussenstop in Abu Dhabi. We hebben het een paar dagen verlengd met ook een bezoek aan Dubai.
Met de bus in 2,5 uur naar Dubai gereisd. Voor een heel schappelijke prijs. Het openbaar vervoer in Dubai is goed en goedkoop. De restaurants zijn wel wat prijzig. Maar er zijn ook fastfoodrestaurants als goed alternatief. Alle highlights in een dag of 3 goed te doen.

Pluspunten Dubai

  • ov
  • behulpzaam
Ultieme tip: Neem een openbaarvervoerkaart en reis eens kris-kras door Dubai.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Een conservatieve Science Fiction-stad (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 19 augustus 2016

Dubai heeft me verrast. Ik heb redelijk wat wereldsteden bezocht, maar niet een die zo Science Fiction-achtig aandoet als Dubai. De skyline van centraal Dubai alleen al wordt gedomineerd door de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Als je ervoor staat en omhoog kijkt, lijkt het alsof deze puntige wolkenkrabber naar je toe buigt. Zó groot. Naast de Burj springt en danst een giga-fontein op luidklinkende Arabische muziek, die door honderden mensen tegelijk gefotografeerd wordt.

Niet ver van het centrum ligt de rijke wijk Jumeirah, waar je het gevoel krijgt alsof je in een film van Batman zit. Een tram rijdt hoog boven de grond over water en tussen perfect geometrische gebouwen door, naar het extreem luxe strandparadijs van The Palm. Daar kan je je uitleven in de meest hoogstaande hotels of in het waanzinnige waterpark Atlantis.

Buiten alle überdeluxe shopping malls, feestjes en stranden om, is en blijft Dubai deel van de Verenigd Arabische Emiraten. Dat houdt dus in dat hier een enigszins conservatieve moslimcultuur heerst, die een groot contrast vormt met de westerse sfeer van de stad. En dat heeft me nog het meest verrast, vooral als vrouw.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
7 Natuur
9 Stranden
6 Klimaat

Minpunten Dubai

  • Prijzig
Ultieme tip: Atlantis!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Dubai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors