Weer Dubai

Weer Dubai

Dubai staat bekend als een van de warmste plekken op aarde. De zon draait overuren en er is nauwelijks een wolkje te zien. De strakblauwe lucht, het warme zeewater en de hoge temperaturen maken Dubai tot een ideale zonvakantie.

Het warme weer in Dubai is te danken aan een subtropisch, warm woestijnklimaat. Hierdoor is het vrijwel altijd zonnig en valt er maar een paar keer per jaar regen in de opgespoten stad. En ondanks dat de zon bijna altijd schijnt, kent Dubai toch wat koelere wintermaanden en een hete zomerperiode. 

ZELF NAAR Dubai?

Bekijk alle 5 reizen naar Dubai

Hoe is het weer in Dubai in de zomer?

De zomer loopt in Dubai van halverwege mei tot eind oktober. Deze maanden is het weer in Dubai zonnig én bloedheet. Zo loopt de temperatuur op tot wel vijftig graden Celsius. Juli, augustus en september zijn het warmst. Dan ligt de dagelijkse temperatuur rond de veertig graden. Zelfs in de avonduren loop je te puffen en te zweten van de hitte. De temperatuur in Dubai daalt nauwelijks, waardoor je ’s avonds nog steeds met dertig graden op het terras zit. 

Ondanks dat warme temperaturen heerlijk zijn op een strandvakantie, wil je in de zomermaanden liever niet in Dubai zijn. In de zomer ben je constant op zoek naar plaatsen met airco en brand je weg op het strand of in de woestijn.

Koelere winterperiode in Dubai

Naast de bloedhete maanden in de zomer, kent Dubai gelukkig ook een winterperiode. Deze loopt van november tot maart. Ietwat anders dan de Nederlandse winter is het wel, aangezien het weer in Dubai dan nog steeds zomers aanvoelt. De gemiddelde temperatuur ligt dan namelijk rond de 24 graden Celsius. Het weer in Dubai is in deze periode dan ook het meest aangenaam. 

Overdag geniet je met heerlijke temperaturen van het strand, terwijl een koele zeebries voor extra afkoeling zorgt. s’ Avonds daalt de temperatuur tot ongeveer veertien graden. Een jasje of trui is dan zeker geen overbodige luxe voor lange avonden op het terras. 

Wat is de beste reistijd voor Dubai?

Door de enorme hitte in de zomer, wordt het afgeraden om in die maanden af te reizen naar Dubai. De beste reistijd voor Dubai is dan ook in de wintermaanden. De temperatuur is overdag aangenaam, waardoor je alles uit je vakantie in Dubai haalt. 

Vind je reisorganisatie

Reizen Dubai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors