Visa Dubai

Visa Dubai

Voor je het weet is je vlucht alweer voorbij. Het vliegtuig zet voet aan land en in no-time sta je met je reisgenoten op het vliegveld van Dubai. Klaar voor een overweldigende vakantie. In je hoofd zitten jullie al in een luxe skybar met een verreikend uitzicht over de Perzische Golf. Tot je ineens wakker schrikt uit je gedachten. Hoe zit het eigenlijk met de visa in Dubai?

Om deze stress te voorkomen, is het belangrijk om je in te lezen over de gebruiken van visa in Dubai. Want eerlijk is eerlijk, niets is erger dan het land niet inkomen omdat jullie vergeten zijn jullie visa voor Dubai aan te vragen. 

ZELF NAAR Dubai?

Bekijk alle 9 reizen naar Dubai

Visa voor Dubai: wat heb ik nodig?

Goed nieuws. Heb je een Nederlands of Belgisch paspoort? Dan heb je geen apart visum voor Dubai en de andere emiraten nodig om binnen te komen. Dat scheelt heel wat wachturen bij de ambassade in Nederland. 

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Dubai krijg je namelijk bij de douane een toeristenvisum. Deze geldt als inreisvisum en zorgt ervoor dat je dertig dagen in de Verenigde Arabische Emiraten mag blijven. Zijn dertig dagen te kort voor je vakantie in Dubai? Dan kan je inreisvisum eenmalig verlengd worden met nog eens dertig dagen.

Benodigde reisdocumenten voor Dubai

Over jullie visa voor Dubai hoeven jullie je dus geen zorgen te maken. Waar iedereen wel goed op moet letten is hun paspoort. Als je op vakantie gaat naar Dubai moet je paspoort op dat moment minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in de emiraat. Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort.

De dont’s voor de douane in Dubai

Niet alleen de geldigheid van je paspoort checken ze bij de douane. De emiraat heeft talloze regels die gehanteerd worden bij je aankomst. Bezoek Dubai zonder problemen en weet wat je vooral thuis moet laten. 

Zo zijn bijvoorbeeld aanstootgevende publicaties en tijdschriften als de Panorama en FHM met schaars geklede mensen verboden in het land. Laat daarnaast ook je pokerset- en fiches thuis, aangezien pokeren in Dubai en andere Islamitische landen verboden is. Neem het risico niet, want op gokken in Dubai staat een boete van wel vijfduizend dollar. Of erger, een gevangenisstraf. 

Vind je reisorganisatie

Reizen Dubai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors