Dubai Mall

Dubai Mall

door Saskia Bergmeijer

Tijdens je rondreis door Dubai kom je er achter dat het hier draait om groot, groter, grootst. Alles is over de top. Zo ook de gi-gan-tische Dubai Mall. Ondanks dat het winkelcentrum naast het hoogste gebouw van de wereld staat, de Burj Khalifa, weet ook deze bezienswaardigheid om aandacht te schreeuwen. 

Door de muur van een dansende fontein glinstert het gouden shopwalhalla.  Eenmaal binnen word je overweldigd door massa’s glimmende winkels waar elke shopliefhebber zijn hart ophaalt. Maar aangezien het allemaal groter dan groots moet zijn, is het zeker ook niet overbodig om het grootste aquarium van de wereld te hebben. Of een parade te houden van Lamborgini’s en SUV’s. Het grootste ter wereld en Dubai zijn nu eenmaal een gouden combinatie.  

ZELF NAAR Dubai?

Bekijk alle 1 reizen naar Dubai

Winkelen in Dubai Mall

Zorg ervoor dat je portemonnee goed gevuld is, want zodra je de Dubai Mall binnenstapt liggen de verleidingen op de loer. De nieuwste Dolce & Gabbana tassen staren je aan en die droomjas van Chanel roept je naam. 

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Puilt je portemonnee niet uit van de dirham? Ook dan vermaak je je uitstekend met winkelen in de Dubai Mall. Zo hebben onder anderen de populaire H&M en toegankelijke Nike een winkel waar je winkelmandje zo is gevuld.

Dubai Fountain en Dubai Aquarium

Heb je even genoeg van alle winkels? Laat je betoveren door de grootste fonteinshow ter wereld: de Dubai Fountain. Voor de deur van de Dubai Mall schieten waterslierten als sierlijke danseressen uit de grond. Ritmisch bewegen ze op muziek van Michael Jackson’s Thriller of I will always love you van Witney Housten. De glinsterende waterspetters bereiken een hoogte van wel 150 meter en pompen 83.000 liter water tegelijkertijd omhoog. Hierdoor is de Dubai Fountain de grootste én duurste fontein ter wereld is. 

Een ander waterspektakel in de Dubai Mall is het Dubai Aquarium.  En het verbaast je vast niet dat óók deze de grootste ter wereld is. En deze mini oceaan staat gewoon tussen de winkels. Ruim 33.000 soorten vissen krioelen door het water. Af en toe schieten ze het koraal in door een voorbij zwemmende hamerhaai. Roggen liggen rustig in het zand en de zeesterren houden vanaf de ramen van het Dubai Aquarium alle winkelende mensen goed in de gaten. 

Meer bezienswaardigheden in Dubai’s mall

Na scheef te lopen van de tassen, is de pret nog steeds niet over. Zet je aankopen even aan de kant, en zwier over het ijs op de Dubai Ice Rink. Deze schaatsbaan heeft Olympische afmetingen en staat daardoor in de top van bezienswaardigheden in Dubai. Of bewonder een 155 miljoen jaar oud skelet van een dinosaurus die nog bijna volledig intact is! 

Ben je op vakantie in Dubai met kinderen? Zij zijn als een kind zo blij bij KidZania, een speelparadijs dat is omgetoverd tot een enorme kinderstad. De stad barst van de educatieve spelletjes en daagt de kinderen uit hun sociale skills te verbeteren. 

En terwijl de kleintjes zich bezighouden in KidZania, bezoek jij de Dubai Creek Tower. De échte is nog in aanbouw, maar Dubai Mall is Dubai Mall niet als zij geen gigantische replica van de nieuwe toren heeft. Het geeft een goed beeld hoe de bouw van de toren in zijn werk gaat en hoe de toren uiteindelijk de hoogste toren van de wereld gaat worden.  

Fotocredits: George Shahda | Liji Jinaraj | Mathias Apitz | Jimmyweee

Dubai Mall zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Azië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Dubai. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Azië Desk!

Vind je reisorganisatie

Like deze pagina

Reizen Dubai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Jordanië kenner
Sponsors