Jumeirah Beach

Jumeirah Beach

door Saskia Bergmeijer

Tijdens je rondreis door Dubai overrompelt de overdadigheid van de stad je vaak. De enorme wolkenkrabbers laten je ini-mini voelen. De scheurende Ferrari’s, Lamborgini’s en geblindeerde jeeps vullen de georganiseerde straten. En er lijkt weinig gezellig straatleven te zijn. 

Dubai is zeker niet een doorsnee plek voor een vakantie. Al snel ben je toe aan een weids uitzicht en een moment om te relaxen. Gelukkig heeft Dubai tijdens de opbouw van de emiraat aan alles gedacht en heeft zij naast de glimmende stad ook het rustige Jumeirah beach gecreëerd.

ZELF NAAR Jumeirah Beach?

Bekijk alle 3 reizen naar Jumeirah Beach

Het strand van Jumeirah beach

Zodra je over Jumeirah beach loopt, vergeet je haast dat je in een gigantische, hysterische en overweldigende stad bent. Er staan alsnog meer wolkenkrabbers dan palmbomen, maar je ontdekt hier een heel ander Dubai dan voorheen. 

Ondanks dat Dubai een Islamitische emiraat is, is het geen probleem om tijdens je vakantie in Dubai in je badkleding op het strand te liggen. Rol gerust je handdoekje uit op het open gedeelte of bij de privéstranden van Jumeirah beach. Want verkoeling zoeken op een warme dag is een aanrader.

Activiteiten op Jumeirah beach

Maar er is meer te doen dan zwemmen. Skeelerende en hardlopende mensen sprinten aan je voorbij op het speciaal gemaakte ‘sportpad’. Op het voetpad daarnaast slenteren de strandbezoekers op hun slippertjes over de boulevard. Terwijl je een verse jus en een borrito haalt bij de vele gekleurde foodtrucks, loop je door naar het pleintje waar winkeltjes hun marktkraampjes hebben uitgezet.

Met name Kite beach voelt aan alsof je in Miami bent. Een ongedwongen vakantiesfeer valt over je heen. De foodtrucks, winkeltjes en gezellige strandtentjes geven kleur aan Dubai, en zorgen voor een gezellige en saamhorige sfeer. Zorg dat je portemonnee goed gevuld is, want de verleidingen van heerlijke eettentjes, leuke boetiekjes en activiteiten op Jumeirah beach zijn énorm. 

Bezoek Jumeirah Moskee

Vroeg in de ochtend is het een goed moment de Jumeirah Moskee te gaan. Met haar moderne architectuur, gebroken witte kleur en sierlijke torens, is dit de grootste én mooiste moskee van heel Dubai.

Ben je niet-moslim, maar ben je nieuwsgierig naar de Islam en de gebruiken in een moskee? Elke ochtend om tien uur opent de Jumeirah Moskee haar deuren voor publiek. Als vrouw krijg je een boerka aan en een hoofddoek voor over je hoofd, de man wordt getracht zijn knieën en schouders te bedekken. Eenmaal netjes gekleed, leer je in de moskee alle gebedsrituelen en krijg je uitgebreid informatie over de Islam. 

Meer bezienswaardigheden bij Jumeirah Beach 

Dubai is Dubai niet als het meest luxe hotel ter wereld niet in hun emiraat staat. Een van de grootste bezienswaardigheden bij Jumeirah beach is daarom het imposante en glimmende Burj Al Arab. Van kilometers ver zie je dit halfronde, witte hotel al glinsteren in de felle zon. Eenzaam aan de kustlijn steelt Burj al Arab de show, al blijft het voor de vele bezoekers vaak alleen bij kijken. 

Reis je iets verder, dan kom je uit bij Madinat Mall. Dit pittoreske winkelcentrum in Arabische stijl wordt ook wel het Venetië van Dubai genoemd. Zodra je naar binnenstapt begrijp je direct waarom.  

Door de vele luxueuze boetiekjes zie je van ver al helderblauw water schitteren. Eenmaal dichterbij aanschouw je tropische palmbomen en schattige bruggetjes die over het water lopen. En als je een rondvaart boekt over de kanalen in het Madinatcomplex  merk je al snel dat Dubai zichzelf weer heeft overtroffen. 

Vind je reisorganisatie

Reizen Jumeirah Beach

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors