Inentingen en vaccinaties Dubai

Inentingen en vaccinaties Dubai

Je koffer staat al weken in de hoek van de kamer. In de nacht droom je over heerlijke cocktails, skybars, enorme wolkenkrabbers en de magische woestijn. Nog een aantal weken en dan ga je al deze ervaringen zelf meemaken. Eerst is het tijd voor nog wat niet onbelangrijke praktische zaken. Heb je bijvoorbeeld vaccinaties voor Dubai nodig?

Die griezelige naalden ontwijken we liever allemaal, maar toch is het belangrijk om je te verdiepen in de vaccinaties voor Dubai. Voor je het weet lig je ziek op bed met een vervelend virus. Dan had je niets liever gewild dan dat je toch even een afspraak bij de dokter had gemaakt. 

ZELF NAAR Dubai?

Bekijk alle 4 reizen naar Dubai

Welke vaccinaties voor Dubai heb je nodig?

Vaccinaties voor Dubai zijn niet verplicht. Oftewel, bij de douane is er geen controle of je inderdaad bent ingeënt tegen bepaalde ziektes. 

Toch raden we je wél een aantal vaccinaties voor Dubai aan. Zo is het verstandig om een vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) te nemen. Ben je niet gevaccineerd tegen de mazelen? Dan is ook een vaccinatie tegen BMR (bof, mazelen, rode hond) aan te raden. 

Ben je van plan om voor langere tijd te blijven? Maak dan even een uitgebreide afspraak bij de dokter voor extra vaccinaties voor Dubai. Laat je inenten tegen Hepatitis B en Rabiës (tegen hondsdolheid) om bezoek van virussen zo veel mogelijk uit te sluiten. 

Andere bruikbare medicijnen die goed van pas komen in Dubai

Toch beschermen vaccinaties voor Dubai je niet tegen alle ziektes en kwaaltjes tijdens je reis. Helaas is het alom bekende reisvirus ook in Dubai aanwezig. En dan bedoelen we niet de positieve drang die je krijgt om de hele wereld te zien. Nee, dan hebben we het over de drang die je dagen achter elkaar op de toilet laat zitten. 

Neem voor de zekerheid Loperamide mee, die je toiletbezoekjes hopelijk snel doet minderen. Daarnaast is het belangrijk om uitdroging tegen te gaan, zeker in een land zo warm als Dubai. Stop veel pakjes ORS in de koffer zodat je ook hier goed op bent voorbereid. Nu kan de vakantie in Dubai pas echt beginnen!

 

Onafhankelijk advies over je reis naar Dubai

De reisspecialisten van de Azië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Dubai. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Azië Desk!

Vind je reisorganisatie

Like deze pagina

Reizen Dubai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors