Klimaat Dubai

Klimaat Dubai

Dubai is het perfecte land om aan ons koude kikkerland te ontsnappen. De zon schijnt (bijna) altijd, de lucht is strakblauw en regenbuien zijn haast een unicum. Kortom, het klimaat van Dubai klinkt als een tropisch paradijs. 

En dat is het ook. Tenminste, als je op het juiste moment Dubai bezoekt. Waar je op het ene moment nat van het zweet door de verstikkende stad loopt, bewonder je ’s avonds met trui aan de schitterende skyline. 

ZELF NAAR Dubai?

Bekijk alle 6 reizen naar Dubai

Welke klimaten kent Dubai?  

Dubai dankt haar warmte aan een subtropisch, warm woestijnklimaat. Dat betekent dat het in Dubai bijna altijd warm is. Het is zelfs een van de warmste plekken op aarde met een gemiddelde etmaaltemperatuur van 27,5 graden Celsius. 

Verkoeling door regen komt bij het klimaat in Dubai niet vaak voor. Alleen in de wintermaanden besluit Moeder Natuur wat water te geven. Gemiddeld zijn dit zo 25 dagen per jaar, met een gemiddelde jaarlijkse neerslag van 89 tot 95 millimeter. 

De warme temperaturen van Dubai 

Ondanks dat het door het klimaat in Dubai haast overal zonnig en warm is, verschilt dit wel per locatie. De opgespoten en futuristische stad is verstikkend warm. Tussen de hoge gebouwen komt nauwelijks een lekker windje voorbij. En s’ avonds zit je tot laat in zomerse kleren buiten op een terras. 

Aan het strand staat vaker een koele zeebries, wat een ware verademing is. Neem voor extra verkoeling een duik in de zee. Al loopt de temperatuur van het water soms ook op tot wel dertig graden Celsius.

Landinwaarts, in de woestijn, overvalt de bloedhitte je. In de zomermaanden is het overdag zelfs vijftig graden Celsius. ’s Avonds koelt het echter verraderlijk veel af. Zo stroomt overdag een waterval van zweet van je voorhoofd, en lig je in de nacht te bibberen in je tentje. 

Vind je reisorganisatie

Reizen Dubai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors