Dubai hotels

Dubai hotels

Dubai is groot, groter, groots. En chique, chiquer, poepchique. De emiraat overtreft zichzelf niet alleen met de Burj Khalifa of het palmeiland. Ook op het gebied van hotels kom je in Dubai ogen (en geld) te kort. 

Dubai en hotels: het is een gouden combinatie. Je moet diep in de buidel tasten om een kamer in een vijf- of zelfs zevensterren hotel te bemachtigen, maar dan heb je ook wat. Gelukkig kent Dubai ook veel hotels die geen rib uit je lijf kosten, wat Dubai tot een toegankelijke vakantiebestemming maakt. 

ZELF NAAR Dubai?

Bekijk alle 9 reizen naar Dubai

Dubai en hotels: is alles zo luxe?

Eén van de hotels die een rib uit je lijf kost is het Burj Al Arab. Dit enige zevensterrenhotel ter wereld is alleen weggelegd voor de rijken der rijken die er op hun aller chiquest genieten. Of beleef het Duizend-en-een-nacht sprookje in het roze gekleurde Atlantis the Palm. Het lijkt haast wel een attractiepark zo groot en uniek.

Gelukkig heeft Dubai ook hotels voor vakantiegangers die niet honderden euro’s per nacht kwijt willen. Zo heeft Dubai voldoende hotels met een schappelijke prijs. Kaviaar, gigantische aquaria en helikopters op het dak ontbreken, maar wie heeft dat nu eigenlijk nodig?

On a budget: hostels in Dubai

Ben je jong, aan het backpacken, of heb je gewoon niet de behoefte om in een hotel te slapen? Overnacht in een van de vele hostels van Dubai. Je zou het niet denken, maar tussen de glitter en glamour zitten genoeg accommodaties verstopt waar je voor een paar tientjes overnacht.

Van slaapzalen met meerdere stapelbedden tot een tweepersoonsbed voor jezelf. De hostels in Dubai zijn er in alle soorten en maten, en voelen soms zelfs aan als een hotel. Het is en blijft ten slotte Dubai. 

Kamperen onder de sterrenhemel 

Ook zou je niet zo snel aan Dubai als kampeerbestemming denken. In de stad zijn plaatsen om te kamperen inderdaad ver te zoeken tussen alle luxe. Toch heeft de emiraat een van de mooiste kampeerplaatsen op aarde.

De uitgestrekte, doodstille, oranje Al Maha-woestijn is ideaal om een aantal nachten te kamperen onder de sterrenhemel. Na een wilde rit in een jeep zet je de tent op in het afgelegen gebied. Een kampvuur en de duizenden sterren maakt deze kampeertocht compleet.

Vind je reisorganisatie

Reizen Dubai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Israël kenner
Sponsors