Bur Dubai Souk

Bur Dubai Souk

door Saskia Bergmeijer

‘Psst… Shakira, Shakira!’ Je kijkt op waar het geluid vandaan komt. Een tengere man in een wit gewaad reikt een glinsterend standbeeld van een kameel aan. Hij stapt uit zijn piepkleine winkeltje waarin je wordt verblind door alle glimmende en fel gekleurde souvenirs. Hij kijkt je hoopvol aan met grote, vrolijke ogen en vraagt: ‘you buy?’. 

Welkom op de Bur Dubai Souk. Deze overdekte traditionele markt is ver verwijderd van de hoge wolkenkrabbers en ligt naast de oude rivier Dubai Creek. Dubai mag dan wel een supermoderne stad zijn, bij Bur Dubai Souk lijkt de materialistische emiraat even heel ver weg.  

ZELF NAAR Dubai?

Bekijk alle 4 reizen naar Dubai

Struinen door Bur Dubai Souk

Een enorme houtachtige poort geeft de entree van de Souk aan. Eenmaal binnen ontsnap je aan de wolkenkrabbers en luxe auto’s, en komt het traditionele Dubai tot leven. Struin in Bur Dubai Souk langs de honderden winkeltjes waar toeristen en locals moeiteloos door elkaar heen bewegen. 

Alle zintuigen staan op scherp terwijl je struinend door Bur Dubai Souk loopt. Waar in de ene shop een kooplied een kameel in zand tekent, roept de andere verkoper je voor zijn gekleurde Arabische kussentjes en laat de buurman zijn verse kruiden aan je ruiken. 

Ben je van plan om Bur Dubai Souk te bezoeken tijdens je vakantie in Dubai? Ga dan in de ochtend of namiddag om te genieten van de hectiek en je in een kleurrijke shopwalhalla te wanen. En vergeet niet af te dingen zodra je een souvenir op het oog hebt. De humoristische kooplieden weten je goed in te pakken met hun praatjes, waardoor je al snel de hoofdprijs betaalt. 

Bezienswaardigheden bij Bur Dubai Souk

De overdekte straat van Bur Dubai Souk ligt naast de textielsouk. En dit is een bezienswaardigheid op zich. Alle kleermakers van Dubai komen hier samen in de winkels en zijn druk in de weer om de mooiste kledingstukken te maken. 

Maak een keuze uit de vele stoffen als delicate zijde, dun katoen of een glinsterende sari-stof, en ga langs een kleermaker om jouw droomjurk, maatpak, of een traditionele abaya te laten maken. 

Iets buiten de textielsouk heerst een rust bij de oevers van Dubai Creek, een andere bezienswaardigheid van Bur Dubai Souk. Vogels vliegen over het kanaal terwijl blauwe, traditionele bootjes op het water dobberen. Neem plaats op een van de vele terrasjes en bestel brood met hummus en tabouleh om kennis te maken met het traditionele eten van Dubai. 

Dubai Deira 

Wil je nóg meer winkelen na de Bur Dubai Souk en de textielsouk? Pak tijdens je vakantie in Dubai een zogenoemde dhow aan de oever van Dubai Creek en laat je overvaren naar Dubai Deira, het oude gedeelte van Dubai. 

Bij de Gold Souk verander je in een ekster door de oogverblindende gouden en zilveren sieraden. Eenmaal buiten trekt een geur van vanille, saffraan en kaneel je naar de Spice Souk, een eindje verderop. 

Keukenprinsen- en prinsessen halen hun hart op bij de honderden opgestapelde kruiden, rijstsoorten en fruit. De verkoper schuift alle soorten kruiden onder je neus en geeft een enthousiaste uitleg bij elk type. Uiteraard sluit hij daarna af met: ‘you buy, Shakira?'

Vind je reisorganisatie

Reizen Dubai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors