Al Maha-woestijn

Al Maha-woestijn

door Saskia Bergmeijer

Terwijl je over de snelweg rijdt worden de wolkenkrabbers op de achtergrond steeds kleiner. De ferrari’s en lamborgini’s veranderen in grote, stoere jeeps en het uitzicht verbreedt zich. De grote stad laat je achter je en met een volgeladen 4x4-terreinwagen rijd je tijdens je rondreis door Dubai richting de diep oranje Al Maha-woestijn. 

Bij het laatste benzinestation stop je om de autobanden iets leeg te laten lopen. Voor meer grip schijnt dat te zijn. Dan gaat de reis verder. Om je heen is geen modern gebouw meer te vinden. Rode gebergten, oranje zandvlaktes en rechte, eenzame wegen is het enige uitzicht dat je hebt. Je checkt nog een laatste keer of je gordel goed vast zit voordat de bestuurder gas geeft op het zachte zand. 

ZELF NAAR Dubai?

Bekijk alle 5 reizen naar Dubai

De speeltuin van Al Maha 

Even denk je dat je in een achtbaan zit. Je beweegt als een gek heen en weer en je probeert je hoofd te beschermen tegen het toch wel pijnlijk harde dak van de auto. De jeep raast over de Al Maha-woestijn en ondertussen probeer je je te focussen op het bizar mooie uitzicht. 

Overal waar je kijkt zie je zand, maar nog nooit ben je er zo bewust van geweest dat deze grondsoort zo fascinerend mooi is. Dieporanje gekleurde zandkorrels bekleden de oneindige grond van Dubai tot ze worden onderbroken door grote heuvels aan de horizon. Op elke top van een duin zit een scherpe, rechte lijn waar vaag sporen van andere jeeps in staan. De woestijn van Dubai is een speeltuin, maar wel de mooiste speeltuin op de aarde. 

Onder de sterrenhemel

Na een hobbelige en spannende rit over de stijlen duinen wil je het liefst nooit meer weg. En dat hoeft ook niet! Tenminste, niet voor de nacht. De perfecte afsluiter van je desert-safari is kamperen onder de sterrenhemel midden in de woestijn. 

Je zet je tentje op, kleed je warm aan en maakt een vuurtje met het meegebrachte hout. Klaar om te genieten. Terwijl je marshmallows boven het kampvuur hangen, kleurt de lucht rood en oranje door de ondergaande zon. Zodra deze helemaal onder is, is er alleen nog het licht van de brandende massa op het zand. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet schitteren duizenden sterren als nooit te voren aan de hemel. 

Overige activiteiten in de Al Maha-woestijn

Een nieuwe dag in het paradijs is aangebroken. Laat de jeep vandaag staan, want er zijn nog veel meer activiteiten in de Al Maha-woestijn te ondernemen. 

Je bindt nog eenmaal de sjawl die om je hoofd zit goed vast en zet je zonnebril op je neus. Ingepakt en wel tegen het voorbij vliegende zand spring je op de quad. Samen met een gids scheur je dit keer zélf over de enorme duinen en ontdek je de nabijgelegen gebieden van de Al Maha-woestijn. 

Vind je het crossen op quads en in jeeps iets te veel van het goede? Bezoek een van de kamelendorpjes in de woestijn. Tijdens je reis door de Al Maha-woestijn kom je namelijk om de zoveel kilometer groepen kamelen tegen. Deze leven op een échte kamelenboerderij samen met hun, jawel, kamelenboer. Bekijk de bijzondere dieren van dichtbij of maak een ritje op de rug van een kameel waardoor je vakantie in Dubai nog onvergetelijker wordt.   

Vind je reisorganisatie

Reizen Dubai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors