Burj Al Arab

Burj Al Arab

door Saskia Bergmeijer

Een enorm wit en glimmend gebouw rijst vanuit zee omhoog. Eenzaam staat Burj Al Arab op een kunstmatig eiland in de Perzische golf en waakt hij over ‘zijn’ Dubai. Met zijn halfronde vorm trekt hij de aandacht en maakt hij mensen nieuwsgierig naar zijn innerlijk. 

Maar de deuren van Burj Al Arab staan niet voor iedereen open. Het eiland waarop het hotel staat ligt een kleine driehonderd meter buiten de kust en is verbonden met een brug om de gewone toeristen op afstand te houden. Het meest luxe hotel ter wereld is alleen weggelegd voor de rijken der rijken onder ons, die binnen op hun chique, chiquer, chiquest genieten.

ZELF NAAR Dubai?

Bekijk alle 5 reizen naar Dubai

Bezienswaardigheden in het Burj al Arab

Het Burj Al Arab is een iconisch gebouw in Dubai. En niet alleen om zijn bijzondere ontwerp dat geïnspireerd is op het zeil van een dhow, een typisch Arabisch schip. Het hotel in Dubai is namelijk het enige zevensterrenhotel ter wereld. Overigens heeft de eigenaar deze titel Burj Al Arab zelf toegeëigend, omdat hij vijf sterren iets te weinig vond voor zijn spectaculaire verblijf. En stiekem heeft hij wel een beetje gelijk. 

Als je tijdens je vakantie in Dubai Burj Al Arab binnenstapt, word je als een koning of koningin ontvangen. De persoonlijke butler brengt je alles wat je hartje begeert. Van exotisch fruit op een zilveren schaaltje tot een rondje met een Rolls Royce door Dubai. Geen zin in files? Dan laat je je gewoon overvliegen per helikopter.

Zodra de nacht valt, glijd je in je satijnen bed terwijl het goud in de prinselijke suite je tegemoet glinstert. De over-de-top stijl van dit bijzondere hotel in Dubai is een kwestie van smaak, maar uniek is het zeker.  

Op chique in de Skyview Bar

Maar ook als niet-gast is er een manier om het indrukwekkende hotel in Dubai van binnen te bekijken tijdens je rondreis door Dubai. Op de 27ste verdieping biedt de Skyview Bar een weids uitzicht over de Perzische golf, Palm Jumeirah en de moderne skyline van Dubai. Geniet ondertussen van de lekkernijen van een chique high tea in de middag of nip aan een cocktail in de avond. 

Wil je zeker zijn van dit chique uitje? Maak een reservering en trek je pak met lakschoenen en nette jurk met hakken uit de kast, zodat je bij de ingang niet geweigerd wordt. Zorg ervoor dat je portemonnee niet al te leeg is. Het minimale bedrag dat je in de Skyview Bar moet uitgeven is ongeveer vijftig euro, wat gelijk staat aan één dure of twee goedkope cocktails. 

Onstpannen op Jumeirah Beach

Een andere bezienswaardigheid in het Burj Al Arab is het Al Mahara restaurant. Via een onderzeese, gesimuleerde reis kom je uit in de dinerruimte. En niet zomaar een ruimte, je uitzicht is een énorm diepzeeaquarium. 

Nadat je tot rust bent gekomen in een van de vele spa’s, luier je overdag op een luxe strandbed met uitzicht op Jumeirah Beach en word je op je wenken bediend aan het zwembad. Of neem een duik in zee bij het strand van het zusje van Burj Al Arab, Jumeirah Beach Hotel. Zo heb je vanaf zee een fenomenaal uitzicht op het unieke, halfronde gebouw.

Fotocredits: Sam Valadi | Finedining Indian

 

Vind je reisorganisatie

Reizen Dubai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors