Dubai Museum

Dubai Museum

door Saskia Bergmeijer

Terwijl je langs winkeltjes in de wijk Bur Dubai struint, wordt je aandacht weggetrokken van de glimmende etalages. Een lemen, historisch en bruinig gebouw komt in je vizier. Je loopt dichterbij en ziet een complex dat je zo één, twee, drie niet verwacht in het moderne en over-de-top Dubai.

En dat lemen, historische en bruinige bouwwerk is het Al Fahidi Fort, het oudste gebouw van Dubai. Want het zal je verbazen, maar Dubai is niet alléén een opgespoten eiland vol wolkenkrabbers, luxe hotels en gigantische winkelcentra. Ook deze emiraat heeft een lange geschiedenis achter de rug. En die geschiedenis vind je terug in het Dubai Museum dat verstopt zit in het fort. Hier krijg je als geen ander een kijkje in het interessante verleden van Dubai.  

ZELF NAAR Dubai?

Bekijk alle 5 reizen naar Dubai

Terug in de tijd bij Dubai Museum

Ga tijdens je vakantie in Dubai terug in de tijd naar het Dubai van 1787. Waan je in het leven van de inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten en leer hoe zij vroeger leefden. 

De meeste aandacht in het Dubai Museum is besteed aan de tijd voordat de Verenigde Arabische Emiraten een olierijkdom werd. Het Dubai van toen stond lijnrecht tegenover het Dubai van nu. De emiraat was niets meer dan een vissershaven gelegen bij Dubai Creek. 

In het Dubai Museum maak je kennis met het beroep van de parelduikers, bekijk je traditionele wapens en aanschouw je prehistorische vondsten van Dubai en zijn handelspartners. Maar ook zie je hoe Dubai is veranderd van een vissers- en parelemiraat naar het moderne en zakelijke Dubai van tegenwoordig. 

Meer bezienswaardigheden in Bur Dubai

Naast het Dubai Museum zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Bur Dubai te vinden. Te beginnen bij Dubai Creek. Hier zie je met eigen ogen het kanaal waar vissers toentertijd hun buit binnenhaalden. En waar handel werd gedreven met andere Emiraten. Stap in een van de vele traditionele houten bootjes en bekijk de oevers van Dubai Creek vanaf het water. 

Eenmaal terug in de wijk Bur Dubai breng je een bezoek aan Bur Dubai Old Souk. Deze bezienswaardigheid in Bur Dubai is een overdekte en traditionele markt. Je hebt ogen tekort bij het zien van de tientallen glimmende winkeltjes vol glinsterende kamelen, Arabische kleding en kruiden. Tijdens een bezoek aan Bur Dubai Old Souk vergeet je dat Dubai is volgestampt met wolkenkrabbers, en waan je je in een authentieke en traditionele emiraat.  

 

Vind je reisorganisatie

Reizen Dubai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors