Burj Khalifa
-
- Algemene ervaring
- Interessant
- Prijs-kwaliteit

Burj Khalifa

door Saskia Bergmeijer

Dubai is het land van wolkenkrabbers. Hoge, metalen gebouwen staan als een muur om de stad heen. Maar er is er één die overal met kop en schouders ver bovenuit reikt en de andere wolkenkrabbers in het niet laat vallen. Als een koning kijkt de Burj Khalifa uit over zijn Dubai en is hij het middelpunt van de emiraat.

De enorme wolkenkrabber staat in het moderne Downtown Dubai, en mag zich met zijn 828 meter het hoogste gebouw ter wereld noemen. Niet zo gek dus dat deze stalen letterlijk overal te zien is. Of je nu tijdens je rondreis door Dubai op Jumeirah Beach ligt, in een luxe taxi over de snelweg rijdt, of een cocktail drinkt in een van de vele barretjes: de Burj Khalifa is er áltijd.  

ZELF NAAR Dubai?

Bekijk alle 5 reizen naar Dubai

Burj Khalifa: de hoogste toren ter wereld

Sinds 2010 is Dubai de bestemming van de hoogste toren ter wereld. Als een naald rijst Burj Khalifa op uit de grond. De toren lijkt haast oneindig de lucht in te rijken. Met zijn 828 meter en 160 verdiepingen is het zelfs een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Dubai.

Overdag kleurt het bouwwerk mee met de andere grijze wolkenkrabbers, maar ’s avonds onderscheidt Burj Khalifa zich door meer dan alleen zijn lengte. Na zonsondergang kleurt de toren paars, blauw en roze en vormt de hoogste toren ter wereld een stralend middelpunt van Dubai. 

Naar de top van de Burj Khalifa

Niet alleen de buitenkant van  de toren is indrukwekkend. Van binnen vullen ruim negenhonderd appartementen en meerdere bedrijven de 160 verdiepingen. En ook aan de toerist is gedacht. Zo kom je tijdens je vakantie in Dubai tot rust in de spa, dineer je in het hoogste restaurant ter wereld genaamd At.mosphere en slaap je in het luxueuze Armani Hotel. 

Maar het échte hoogtepunt van de toren bereik je met de snelste lift van de wereld. In slechts een minuut en 22 seconden brengt deze je naar de top van de Burj Khalifa. Het entreekaartje van 120 euro is wellicht een rib uit je lijf, maar een wereldsuitzicht heb je wel. Heb je hoogtevrees? Sla dit uitje dan even over. Want terwijl je op de 148ste verdieping staat, kruipen auto’s als mieren door elkaar en lijken andere wolkenkrabbers kleine lego-gebouwen. 

Bezienswaardigheden Downtown Dubai

Het iconische stukje grond van Downtown Dubai is het thuis voor een aantal bijzondere bezienswaardigheden van Downtown Dubai die zichzelf de grootste ter wereld mogen noemen. 

Zo shop je bij dit gebouwencomplex in het grootste winkelcentrum van de wereld: Dubai Mall. Tijdens je rondreis door Dubai verwonder je je over de luxueuze winkels als Chanel en Louis Vuitton en aanschouw je een immens aquarium vol haaien, vissen en roggen. 

Eenmaal buiten loop je tegen de grootste fontein ter wereld aan die sierlijk liters water de lucht in spuit. . Vanaf dit spektakel heb je het mooiste uitzicht op de Burj Khalifa, de buurman van Dubai Mall. Pas als je omhoog kijkt en het hoogste punt in je vizier probeert te krijgen, besef je hoe hoog het enorme gebouw eigenlijk is.

Fotocredit: Rob Young 

Vind je reisorganisatie

Reizen Dubai

Reviews Burj Khalifa

Bijzondere ervaring op een ongekende hoogte (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Ellen Van op 12 november 2018

Zeker een must see wanneer je in Dubai bent! Het uitzicht is zeer helder overdag. Wij zijn rond een uur of 12 in de middag gegaan. Drukte valt mee, genoeg momenten om foto’s te maken. Ik raad je aan om van te voren kaartjes te kopen, scheelt tijd en geld!

Pluspunten Burj Khalifa

  • mooi uitzicht
  • tijd zelf bepalen

Minpunten Burj Khalifa

  • prijzig
  • drukte bij spits
Ultieme tip: Bepaal of je een helder uitzicht wil of een verlichte stad (s avonds). Als je zonsondergang wil meemaken, raad ik je aan om op tijd in de rij te gaan staan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors