Cultuur Dubai

Cultuur Dubai

Struinend loop je over Bur Dubai Souk. De glimmende sieraden verblinden je ogen en het gekakel van kooplieden suist door de steegjes van de markt. Dan trekt een geur van verse muntthee je aandacht. Je draait je om en een vriendelijke eigenaar van een specerijenwinkel reikt je een stomend glas thee aan. 

Even verderop is het een drukte van belang in de expat-wereld. Bankiers en ingenieurs worden door hun chauffeur afgezet bij een afspraak. En honderden pakken rennen al bellend en zwetend een ongeluk voor hun glansrijke carrière. Kortom, de cultuur van Dubai is er één van contrasten. 

ZELF NAAR Dubai?

Bekijk alle 5 reizen naar Dubai

Hoe ziet de cultuur van Dubai eruit?

Dubai is een gekke gewaarwording. En dat is niet alleen terug te zien in de gebouwen, enorme hotels en winkelcentra. Door de vele nationaliteiten die Dubai naar zich toetrekt, is de cultuur van Dubai multicultureel.

Slecht een kwart van de bevolking is oorspronkelijke inwoner van Dubai. Deze minderheid wordt aangevuld met veel emigranten uit Pakistan, India en de Filippijnen. Ook expats komen al tientallen jaren als vliegen op de stroop af, en brengen de westerse cultuur naar Dubai. 

Islam en de cultuur van Dubai

Ondanks vele westerse invloeden is de Islam onlosmakelijk verbonden met de cultuur van Dubai. De Koran is heilig en elke moslim leeft dan ook strikt volgens de morele richtlijnen. Overal lopen moslims in hun traditionele Islamitische kledij en klinken moskeeën vijf keer per dag op de gebedstijden. 

Wil je op vakantie naar Dubai? Houd dan rekening met de ramadan. Deze heilige maand voor moslims staat in het teken van gebed, liefdadigheid en natuurlijk vasten. Van niet-moslims wordt in deze periode ook gevraagd om overdag niet in het openbaar te eten, drinken of roken. Ga in die periode naar hotels of speciaal aangewezen restaurants waar je op je gemak cocktails drinkt en sushi plateau's bestelt.  

Toon respect!

Omdat de Islam hoog in het vaandel staat bij de cultuur van Dubai, is respect het allerbelangrijkst. Bedek bijvoorbeeld je knieën en schouders als je een traditionele wijk als Dubai Deira of Bur Dubai Souk bezoekt. Zo voorkom je vervelende blikken van de lokale bevolking. 

Ben je niet-moslim, maar ben je wel nieuwsgierig naar de Islam? Bezoek Jumeirah Moskee en leer alles over het geloof en haar gebruiken. Elke ochtend om tien uur opent de moskee haar deuren voor publiek. Met een interessante rondleiding verdiep je je optimaal in de cultuur van Dubai.

 

Vind je reisorganisatie

Reizen Dubai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors