Tijd en tijdsverschil Dubai

Tijd en tijdsverschil Dubai

Wat is het tijdsverschil met Dubai? Als je een vakantie hebt geboekt naar deze overweldigende emiraat, heb je dat vast al wel afgevraagd. En goed nieuws, het verschil is niet zo heel groot. Ook al ligt Dubai op bijna zevenduizend kilometer afstand, je zal geen enorme jetlag krijgen tijdens je vakantie in Dubai.

Wat is het tijdsverschil in Dubai?

Dubai valt in de tijdzone Gulf Standard Time. In de zomer is het in Dubai slechts twee uur later dan in Nederland. In de wintermaanden wordt dit één uur extra. Dan is het drie uur later in Dubai. 

ZELF NAAR Dubai?

Bekijk alle 5 reizen naar Dubai

Er is dus een overzichtelijk tijdsverschil met Dubai. Ondanks dat je geen grote jetlag hebt, is het niet erg om de eerste dag even rustig aan te doen. Belangrijk is dat je meteen meedoet met het ritme van de emiraat. Zo wen je snel aan het tijdsverschil in Dubai en geniet je de rest van je vakantie volop van de futuristische stad en haar omgeving. 

Tijd in de Verenigde Arabische Emiraten

Zoals veel andere landen, kent Dubai geen omgekeerde seizoenen vergeleken met Nederland. Tijdens de Nederlandse zomer is het ook zomer in Dubai en ook de wintermaanden lopen gelijk. Aangezien de wintermaanden het aantrekkelijkst zijn, heb je meestal te maken met drie uur tijdsverschil in Dubai. 

Een leuke bijkomstigheid tijdens je vakantie is om ook de omliggende emiraten van Dubai te bezoeken. Zo rijd je binnen een paar uur per taxi of openbaar vervoer naar Abu Dhabi. Aangezien alle emiraten onder dezelfde tijdzone vallen, heb je tijdens een uitstapje naar een andere emiraat geen last van tijdsverschil met Dubai. 

Vind je reisorganisatie

Reizen Dubai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors