Palm Jumeirah

Palm Jumeirah

door Saskia Bergmeijer

Dubai is een emiraat vol primeurs. Zo is ze de trotse eigenaar van de hoogste toren op aarde: Burj Khalifa. Misschien iets minder bekend, maar minstens zo een verbluffend voorbeeld voor waarom Dubai de rest van de wereld altijd nét een stapje voor is, is Palmeiland. 

In de smaragdgroene wateren van de Perzische golf ligt dit nieuwe wereldwonder. Sinds 2008 vormt Palm Jumeirah een bewoonbaar kunstwerk voor de kust van Jumeirah Beach. De kunstmatige archipel in de vorm van een palmboom is door jaren aan baggerwerk aangelegd en heeft het strand van de emiraat met wel 72 kilometer verlengd. 

ZELF NAAR Palm Jumeirah?

Bekijk alle 1 reizen naar Palm Jumeirah

Palm Jumeirah

Om het palmboomvormige uiterlijk écht goed te zien, moet je op grote hoogte zijn. Vanaf de top van de Burj Khalifa en vanuit het vliegtuig zie je hoe bijzonder de Palm écht is, met haar palmboomvormige uiterlijk. Maar ook vanuit je auto of lopend over de Palm is er tijdens je rondreis door Dubai genoeg te zien. 

Huur een strandbedje bij een van de vele hotels op het strand en kom tot rust in het warme zonnetje. Ben je in voor meer actie? Maak een vaartocht op een jacht of speedboot bij een van de vele touroperators op het eiland en bewonder Palm Jumeirah en de skyline van Dubai vanaf het water. 

Een andere manier om over het Palmeiland van Dubai te reizen is via de monorail. Binnen tien minuten brengt deze metro je vanaf het beginpunt bij de Gateway Towers naar het verste puntje van de Palm: het luxueuze Atlantis The Palm hotel. 

Atlantis The Palm

Eenmaal aangekomen op de cirkelvormige golfbreker die rondom de Palm ligt, doemt het meest imposante hotel van Dubai als snel op. Als koning van de Palm staat het Atlantis the Palm aan de kop van Palm Jumeirah. 

Het vijfsterrenhotel is volledig ingericht in het thema van de verloren stad Atlantis. Zodra je binnenstapt zie je dat kosten noch moeite gespaard zijn om je thuis te laten voelen in dit mysterieuze en legendarische verhaal. 

Zo bestaan de Lost Chambers in het hotel uit ruim twintig verschillende aquariums die je meenemen naar de onderwaterstad. Zeepaardjes verschuilen zich achter het koraal voor de voorbij zwemmende haaien, terwijl kreeften juist rustig op de bodem zitten en octopussen, kwallen en zelfs piranha’s zich een weg banen door het blauwe water. 

Maar niet alleen de onderwaterwerelden in het Atlantis Hotel betoveren je. Dineer bij een van de zeventien restaurants, waarbij topchefs de lekkerste gerechten bereiden. Of koop een cocktail in de poolbar terwijl je baantjes trekt in het enorme zwembad van het hotel. Zin in koffie? Bezoek de Starbucks voor een goede cappuccino of espresso en droom als geen ander weg in de ultra luxe suites van het hotel. 

Meer bezienswaardigheden Palmeiland

Waarschijnlijk ligt een overnachting in het sprookjesachtige Atlantis the Palm ver buiten je budget en blijft het bij kijken en dromen. Maar gelukkig heeft Dubai meer bezienswaardigheden op Palmeiland in petto. 

In het Aquaventure Waterpark kronkelen de waterglijbanen over de grote en paradijselijke zwembaden. Dit grootste waterpark van het Midden-Oosten staat garant voor ultiem waterpret en is in het bezit van de grootste glijbaan ter wereld. Een verrassing zal dat waarschijnlijk niet meer zijn.  

Fotocredits: Thomas Galvez | Werner Bayer | Fabio Achilli

Vind je reisorganisatie

Reizen Palm Jumeirah

Meer Palm Jumeirah

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors