Beste reistijd Dubai

Beste reistijd Dubai

Dubai is een plek waar het onmogelijke mogelijk is, en waar voor iedereen wel iets te doen is. Van uren shoppen tot scheuren door de woestijn. Van skydiven tot luieren op het strand. Het maakt niet uit wat je plan is. In deze enorme speeltuin vermaak je je altijd. Toch is het handig om te weten wat de beste reistijd voor Dubai is, om het meeste uit je vakantie te halen. 

Want ondanks dat Dubai indoor en outdoor is ingericht op het toerisme, zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden voor je een reis boekt naar deze futuristische emiraat. Niet het gehele jaar door is het namelijk de beste reistijd om Dubai te bezoeken.  

ZELF NAAR Dubai?

Bekijk alle 5 reizen naar Dubai

Wat is de beste reistijd voor Dubai?

De emiraat is een tropisch paradijs. Het weer in Dubai is bijna altijd zonnig en warm. Toch is de felle zon soms ook iets te veel van het goede. In de zomermaanden, van mei tot eind oktober, loopt de temperatuur in Dubai op tot wel vijftig graden Celsius. Lekker op het strand liggen is er dan niet bij, en een tocht door de avontuurlijke woestijn al helemaal niet. Zonde!

De beste reistijd voor Dubai is daarom in de wintermaanden. Van november tot maart daalt de temperatuur naar gemiddeld 25 graden Celsius. In de avond koelt het af tot ongeveer zestien graden, maar ook dan is het nog prima vertoeven op een luxe dakterras. 

Check het reisadvies voor Dubai

Niet alleen moet je rekening houden met het warme weer in Dubai. Ook de veiligheid heeft betrekking op de beste reistijd voor Dubai. De emiraat is onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten, gelegen in het Midden-Oosten. Op dit moment is het daar erg onrustig, waardoor het belangrijk is dat je het reisadvies voor Dubai goed in de gaten houdt. 

Het Midden-Oosten is momenteel politiek niet stabiel met een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Dit is geen reden om Dubai te vermijden, maar bekijk het reisadvies voor Dubai regelmatig. Eventuele negatieve ontwikkelingen kunnen namelijk invloed hebben op de beste reistijd voor Dubai. 

Vind je reisorganisatie

Reizen Dubai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors