Taal Bhutan

Taal Bhutan

Wat voor taal wordt er gesproken in Bhutan?

In Bhutan worden ongeveer negentien officiële talen gesproken. In de afgelegen gebieden spreken soms nog maar een handvol mensen een taal. Er zijn vele dialecten, die zelfs voor Bhutanezen moeilijk te verstaan zijn. Er zijn echter drie hoofdtalen in Bhutan. In het westen van het land spreekt men Dzongkha. Dit is de officiële taal van het koninkrijk.

In het oosten is de voertaal Sharchopka, een taal die in West-Bhutan nauwelijks begrepen wordt. In de Bumthang regio spreken de meeste mensen Bumthangka, een taal die sterk lijkt op Sharchopka.

Spreekt iedereen goed Engels?

In de steden zullen veel mensen Engels wel begrijpen. Daarbuiten wordt het echter een stuk lastiger om in het Engels te communiceren.

In Bhutan worden veel verschillende talen gesproken, waardoor zelfs Bhutanezen soms alleen via een tolk met elkaar kunnen praten. Met handen en voeten communiceren lukt meestal wel en de taalbarrière weerhoudt de Bhutanezen er niet van om contact te leggen met reizigers.

Woordenlijstje

Nederlands Dzongkha Tellen Dzongkha
Hallo Kuzuzangbo la 1 Ci
Tot ziens Läzhimbe jon 2 Nyî
Alstublieft Door beleefde vorm te bebruiken. In het algemeen: la 3 Sum
Bedankt Kadriche 4 Zhi
Ja / Nee Ing / yö 5 Nga
Hoe gaat het? Chö gadebe yö 6 Drû
Spreekt u Engels? Che English kha shega? 7 Dun
Ik begrijp u niet May shey 8
Hoeveel kost het? Dilu gadeci mo? 9 Gu
Ik ben op zoek naar... Nga...tau ing 10 Cuthâm

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Bhutan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors