Geld, Koers & Kosten Bhutan

Geld, Koers & Kosten Bhutan

Wat is de munteenheid in Bhutan?

De munteenheid van Bhutan is de Ngultrum. Eén Ngultrum is onder te verdelen in 100 chhertum. De meest gebruikte afkorting voor Ngultrum is Nu. Er zijn bankbiljetten van Nu.1, Nu.5, Nu.10, Nu.20, Nu.50, Nu.100, Nu.500 en Nu. 1000. Er zijn munten met verschillende waarden van Ch.20, Ch.25, Ch.50 en Nu.1.

Is Bhutan een duur of goedkoop?

Bhutan is duur. De overheid laat alleen toeristen het land in als zij meer dan US$ 200,- per dag uitgeven. Daardoor is een reis naar Bhutan erg kostbaar. De US$ 200 zit echter al inbegrepen bij de prijs die je aan de reisorganisatie waarmee je naar Bhutan reist betaald. Dit betekent dat je de meeste kosten zoals accommodatie al vooraf betaald.

In Bhutan zelf is het leven dus niet erg duur. Eten en drinken is relatief goedkoop. Maar in afgelegen gebieden kunnen prijzen flink stijgen.

Hoe kan ik het beste betalen in Bhutan?

Je kunt het beste met contant geld betalen in Bhutan. Er zijn geen pinautomaten in het land en creditcards worden nauwelijks geaccepteerd. Alleen de grootste hotels en souvenirwinkels accepteren creditcards.

Om aan geld te komen ga je naar de bank, waar je geld kunt wisselen. Amerikaanse dollars en Indiase Rupees worden vaak ook geaccepteerd in Bhutan.

Uitgave Voorbeeld Kosten
Accommodatie

Hotel

Kamperen

Nu 1700 - Nu 3000

Prijs inbegrepen bij trektocht

Vervoer Bus in Thimphu Nu 1 - Nu 9
Alcohol Red Panda bier Nu 80
Drank Koffie Nu 25
Eten Ema datse Nu 30
Museum Folk Heritage Museum Thimphu Nu 150
Mobiele telefoon B-Mobile Sim met Nu 200 beltegoed Nu 600
Internet Uur internet Nu 60
Souvenir Gebedsrol Nu 300 - 500

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Bhutan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Rusland kenner
Sponsors