Vervoer Bhutan

Vervoer Bhutan

Wat zijn de vervoersmiddelen in Bhutan?

Je kunt je in Bhutan alleen per auto of bus verplaatsen. Vliegtuigen, treinen en boten komen in Bhutan niet voor. Het land is onherbergzaam en sommige plaatsen bereik je alleen te voet. Afstanden kunnen bedrieglijk zijn. In de bergen betekent een paar kilometer soms een dagenlange tocht.

Bus

Er rijden passagiersbussen door Bhutan. De openbare bus stopt regelmatig en het duurt lang voordat je op je bestemming aankomt. De bus is wel een goede manier om lokale bewoners te ontmoeten, die ook met diezelfde bus reizen.

ZELF NAAR Bhutan?

Bekijk alle 12 reizen naar Bhutan

Als onderdeel van een georganiseerde groepsreis zul je veel met minibusjes of offroad voertuigen reizen.

De wegen in Bhutan zijn smal en in slechte staat. Wegmarkering ontbreekt regelmatig en vangrails zijn zeldzaam. De wegen slingeren vlak langs ravijnen, dus een botsing heeft al snel vervelende gevolgen. De gemiddelde snelheid in de bergen ligt dan ook erg laag, waardoor het reizen langzaam gaat.

Auto

Als je met een kleine groep reist, zul je regelmatig van een auto gebruik maken.

Lokale chauffeurs nemen graag lifters mee. Zeker in afgelegen gebieden kan het de enige manier zijn om te reizen als je niet wilt lopen.

Je duim opsteken langs de kant van de weg wordt niet begrepen. Zwaai naar voorbijrijdende auto's en de kans is groot dat je wordt opgepikt. Het is gebruikelijk om aan het eind van de rit een klein bedrag of een cadeautje aan de chauffeur te geven.

In de grotere steden zoals Thimphu en Paro kun je wel een auto huren, maar meestal zit vervoer bij de georganiseerde reis inbegrepen. Bovendien is rijden in Bhutan lastig als je de weg niet kent.

Reizen Bhutan

Specialisten Bhutan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors