Beste reistijd Bhutan

Beste reistijd Bhutan

Wat is de beste reistijd voor Bhutan?

De beste reistijd voor Bhutan is in de herfst, tussen eind september en eind november. Dan is het weer uitstekend om te reizen: zachte temperaturen, onbewolkte luchten en weinige neerslag. Bovendien worden er in oktober veel festivals georganiseerd in verschillende delen van Bhutan.

De herfst wordt op de voet gevolgd door de lente als beste reistijd, als de temperatuur na de lange winter langzaam begint te stijgen. Vanaf maart wordt het warmer en bloeien de bloemen van Bhutan. De luchten zijn blauw en de regentijd is nog ver weg.

Tijdens het regenseizoen kan reizen door Bhutan een behoorlijke opgave zijn. Door de vele overstromingen en aardverschuivingen is reizen lastig en gevaarlijk. Bovendien is de lucht zwaarbewolkt, waardoor de karakteristieke bergtoppen van de Himalaya bedekt blijven. De vele regen maakt het reizen in Bhutan tussen juni en september erg lastig.

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten Bhutan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Rusland kenner
Sponsors