Inentingen & vaccinaties Bhutan

Inentingen & vaccinaties Bhutan

Tijdens je rondreis door Bhutan kun je te maken krijgen met verschillende infectieziekten. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Ga jij binnenkort op vakantie naar Bhutan en wil je zorgeloos op reis? Maak dan zes tot acht weken voordat je vertrekt een afspraak voor een vaccinatieadvies bij jou in de buurt.

Waar kan je terecht voor je vaccinaties?

Er zijn verschillende instanties waar jij je kan laten inenten. Een snelle en betrouwbare optie is de GGD die je door heel Nederland vindt. Zo geven de reizigersadviseurs van de GGD je tijdens het reizigersspreekuur persoonlijk, professioneel en up-to-date reis- en vaccinatieadvies voor Bhutan. Ook als je medische problemen hebt of medicijnen gebruikt. Hier maak je gemakkelijk online een afspraak. En in het filmpje hieronder zie je hoe het reizigersspreekuur werkt.

ZELF NAAR Bhutan?

Bekijk alle 26 reizen naar Bhutan

Het bezoeken van het reizigersspreekuur bij de GGD brengt wel kosten met zich mee. Vaak worden deze kosten vergoed door je zorgverzekering. Wil je alvast checken welke inentingen jij mogelijk nodig hebt? Hier vind je een overzicht van de vaccinaties voor Bhutan.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Altijd op de hoogte tijdens je reis

Ga je binnenkort op reis naar Bhutan? Download gratis de app GGD reist mee, geschikt voor Android en iOS. De app staat vol handige reistips en is ook offline te gebruiken.

Bhutan aanbevolen en verplichte vaccinaties

Sommige landen stellen bepaalde vaccinaties verplicht. Dat kan bijvoorbeeld gelden voor het gele koorts-vaccin. Meestal worden vaccinaties echter alleen geadviseerd. In het geval van Bhutan is het gele koorts-vaccin alleen verplicht als je in de week vóór je vertrek naar Bhutan in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Dat geldt ook als je in het gele koorts-land alleen bent overgestapt op de luchthaven. Wil je weten welke vaccinaties je verder nodig hebt, lees dan verder in onze sectie gezondheidsadvies.

Waarom vaccinaties

De gezondheidszorg in Nederland is van een hoge kwaliteit. Mensen hebben makkelijk en snel toegang tot betaalbare vaccins voor de meeste infectieziekten. Sinds 1957 bestaat het Rijksvaccinatieprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat baby's en kinderen worden ingeënt tegen twaalf infectieziekten die vroeger vaak een dodelijke afloop hadden. Dankzij het Rijksvaccinatieprogramma komen veel infectieziekten in Nederland niet of nauwelijks meer voor. In het buitenland ligt dat helaas vaak anders.

In bepaalde landen komen infectieziekten voor waarvoor je in Nederland als kind niet bent ingeënt. Daarnaast hebben een aantal vaccins uit het Rijksvaccinatieprogramma een beperkte geldigheid; je moet ze herhalen om beschermd te blijven tegen bepaalde infectieziekten. Kortom: er kan je een hoop ellende bespaard blijven als je tijdig voor vertrek de voor jouw reisbestemming benodigde vaccinaties laat zetten.

Meer informatie?

Meer weten over gezondheid en (actuele) gezondheidsrisico's in Bhutan? Lees dan verder in onze sectie gezondheidsadvies. Maak je een rondreis door meerdere landen in Azië? Dan kan het nodig zijn om meerdere vaccinaties te halen dan alleen voor Bhutan. Check hier het gezondheidsadvies voor de volgende landen:

Inentingen China
Inentingen India
Inentingen Nepal
Inentingen Tibet

Onafhankelijk advies over je reis naar Bhutan

De reisspecialisten van de Azië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Bhutan. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Azië Desk!

Like deze pagina

Reizen Bhutan

Specialisten Bhutan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors