Rondreis Bhutan

Riksja Bhutan

Bij Riksja Bhutan bouw je zelf je individuele rondreis. Jij kiest zelf of je wilt overnachten bij een gastvrije Bhutaanse familie op een boerderij, wilt slapen onder de sterrenhemel en of je een van de kleurrijke, plaatselijke festivals wilt bezoeken. Wij. Riksja's Bhutan-fan, zijn zelf in het land geweest en delen graag onze insider-tips en - tricks. Jij kiest wat je wilt doen, wij puzzelen de reis voor je aan elkaar!

bekijk alle reizen van Riksja Bhutan Best geboekte reizen

Djoser

Je rondreis door Bhutan begint bij Djoser. Wij organiseren een volledig verzorgde rondreis van drie weken door dit prachtige land in Azië. We bezoeken onder meer de hoofdstad Thimpu, de Bumthang vallei en de kloosterforten in Tongsa en Punakha. Het hele reisschema vind je terug op onze website!

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

Sawadee

Tot 50 jaar geleden was Bhutan bijna hermetisch afgesloten van de buitenwereld en ontoegankelijk voor toeristen. Inmiddels heeft het boeddhistische koninkrijk haar deuren geopend voor reizigers en kun je samen met Sawadee de ongerepte cultuur en natuur van Bhutan ontdekken tijdens een bijzondere rondreis.  

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

PANGEA Travel

Wordt Bhutan de bestemming van uw volgende vakantie? PANGEA Travel organiseert verschillende volledig verzorgde rondreizen naar dit Aziatische land, dat enkele tientallen jaren geleden haar deuren opende voor toeristen. U reist langs de mooiste bezienswaardigheden van Bhutan en maakt kennis met haar cultuur en natuur.

bekijk alle reizen van PANGEA Travel Best geboekte reizen

Dimsum Reizen

Ontmoet een local, bezoek een traditioneel dorpsfeest of kies voor een homestay en ervaar de gastvrijheid van de lokale bevolking. Dimsum Reizen biedt je de mogelijkheid om tijdens je rondreis door Bhutan op een persoonlijke manier kennis te maken met haar cultuur en inwoners. Bovendien leveren wij 100% maatwerk waardoor je de reis volledig naar eigen wens kunt invullen. Op naar Bhutan!

bekijk alle reizen van Dimsum Reizen Best geboekte reizen

Reviews Bhutan

Bhutan een land vol tradities (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Jan Dirk Veen op 12 november 2017

Bhutan een land gelegen in het oostelijke deel van de Himalaya, ingesloten tussen China (Tibet) en India, de bevolking noemt het eigen land ook wel Druk Yul (land van de draak). De bevolking is een van de gelukkigste volkeren ter wereld. De culturele identiteit wordt in Bhutan in ere gehouden. Mannen en vrouwen dienen in kledingdracht te lopen, tenzij het te warm is. De Bhutanezen doen het graag: ze voelen zich zeer verbonden met hun landgenoten.

Pluspunten Bhutan

  • Erg vriendelijke mensen.
  • Prachtige landschappen
  • Mooie kloosters.

Minpunten Bhutan

  • Lange reistijd tussen de steden.
Ultieme tip: Bezoek het jaarlijkse Tsechu Festival in Paro.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

Sprookjesachtig mooi Bhutan (bezocht in november 2008)

Review geschreven door Cindy Rodermond-Snabilié op 27 juni 2017

In 1994 maakte ik voor het eerst kennis met Bhutan. We waren er slechts een paar dagen, maar het land was zo indrukwekkend dat ik mezelf beloofde er nog eens terug te keren. En dat was in 2008, toen maakten we een rondreis door het hele land. Opnieuw had ik het gevoel in een soort sprookjeswereld te zijn gekomen. In de 14 jaar die waren verstreken was er natuurlijk wel het een en ander veranderd. Zo zijn er nu veel meer toeristen en lopen de monniken met een mobieltje. Maar de mensen zijn nog steeds even vriendelijk, het land is mooi en schoon, de bouwstijl en klederdracht uniek. Tevens ben ik een groot bewonderaar van het koningshuis daar. Een gezegde van de 4e koning is: bruto nationaal geluk is belangrijker dan bruto nationaal product. Er is dan ook geen echte armoede te zien, mensen zien er goed verzorgd en gevoed uit, de steden en dorpen zijn schoon en mooi. Naar mijn mening een voorbeeld voor ieder land. In 2008 hadden we het geluk dat de 5e koning werd gekroond. Overal feest. We hebben toen heel wat festivals meegemaakt en geweldig leuke foto's kunnen maken.

9,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: De mensen zijn erg vriendelijk en velen spreken goed Engels (vooral jongeren). Maak contact met de bevolking. Wandel veel, de natuur is er erg mooi.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder vriendelijke mensen en schitterende natuur. (bezocht in februari 2012)

Review geschreven door Paula Van Der Post op 06 oktober 2016

Wij hebben in 2012 8 dagen door Bhutan gereisd met een eigen chauffeur en gids. Het toeristenseizoen was nog niet echt geopend en het was op sommige plekken nog flink koud. Voordeel weinig toeristen al betwijfel ik of er uberhaubt veel toeristen naar dit mooie land komen. De cultuur, natuur en de mensen zijn allemaal nog puur, met de bijbehorende in onze ogen erg onschuldige humor. Stel je open voor de mensen want ze zijn ook erg nieuwsgierig naar jou!

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Bhutan

  • Bijzonder aardige mensen

Minpunten Bhutan

  • Duur
Ultieme tip: Ga soms gewoon even een uur (of langer) zitten in een tempelcomplex en kijk wat er allemaal om je heen gebeurt en de gesprekken komen vanzelf.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Indonesië kenner
Reis van de maand
Best Deal Thailand Highlights - va € 2017
Best Deal Thailand Highlights

17-daagse privérondreis

  • Verken de bruisende hoofdstad Bangkok!
  • Sluit je rondreis af in een relaxed strandverblijf in Hua Hin
Bekijk reis
Sponsors