Feestdagen & Festivals Bhutan

Feestdagen & Festivals Bhutan

Tshechu

Tijdens de Tshechu's trekt de bevolking vanuit de omliggende gebieden naar de steden waar het festival georganiseerd wordt. Het zijn uitbundige feestdagen, ter ere van Guru Rinpoche, een belangrijke Bhutaanse geestelijke. De nationale dans wordt opgevoerd door grote dansgezelschappen, meestal in de tuinen van de kloosters en tempels.

De dansers zijn vaak gemaskerd en dragen kleurrijke kleding. De mensen geloven dat het voorspoed brengt door de Tschechu te bezoeken. Het is bovendien een sociale gebeurtenis omdat mensen die ver van elkaar wonen elkaar weer eens zien en na lange tijd bij kunnen praten.

De Tschechus zijn ieder jaar op verschillende data. Per stad of dorp wisselt het wanneer de festivals worden georganiseerd. Meestal is het op of rond de tiende dag van de Bhutanese kalender.

Maand Dag Feestdag of festival Plaats
Januari

Trongs Tshechu

Lhutshe Tshechu

Trongsa Dzong

Lhuntshe Dzong

Februari

Punakha Dromche

Chorten Kora

Punakha

Trashi Yangtse

Maart Paro Tshechu Paro Dzong
April
Mei
Juni Nimalung Tshechu Bumthang Dzong
Juli
Augustus
September

Thimphu Drubchen

Thimphu Tsechu

Wangdi Tshechu

Tangbi Mani

Thimphu Dzong

Thimphu Dzong

Wangdi Dzong

Bumthang

Oktober

Jambay Lakhang Drup

Prakhar Duchoe

Bumthang

Bumthang

November
December

Mongar Tshechu

Trashigang Tshechu

Mongar Dzong

Trashigang Tsechu

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Bhutan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Rusland kenner
Sponsors