Vervoer Rusland

Vervoer Rusland

Vanwege de situatie in Oekraïne zijn reizen naar Rusland momenteel niet mogelijk.

Wat zijn de vervoersmiddelen in Rusland?

Rusland is gigantisch groot en je zult een groot gedeelte van je verblijf in de voormalige Sovjetrepubliek aan het reizen zijn. De kwaliteit van het openbaar vervoer is nogal verschillend. Zo is het metronetwerk in Moskou erg geavanceerd en rijden erg op tijd. De bussen op het platteland zijn iets minder punctueel en comfortabel.

Vliegtuig

Het is de minst 'leuke' manier om te reizen, maar wel veruit de meest snelle binnen het. Per vliegtuig overbrug je de enorme afstanden binnen Rusland in een paar uur.

Trein

Het meest bekende vervoersmiddel van Rusland is de Trans-Siberië Express. Met bijna 10.000 kilometer spoor is een van de langste treinreizen ter wereld. Het meest westelijke deel van Rusland verbindt de meest oostelijke stad van Rusland: Vladivostok.

Bus en boot

Het wegennet in Rusland laat nog wat te wensen over waardoor reizen per bus niet erg comfortabel is. Wel is het dé manier om Rusland te leren kennen en in contact te komen met locals. Reizen per bus kost echter wel veel meer tijd dan met de trein. De schaarse tankstations betekent dat bussen regelmatig zonder brandstof aan de kant van de weg belanden. In de zomer varen er ook bootdiensten over de vele rivieren die Rusland rijk is.

Metro

In de grote steden is de metro het meest gebruikte en snelle vervoersmiddel. Moskou kent een uitgebreid metronetwerk waarmee je de gehele stad kunt bereiken. Om de paar minuten vertrekt de metro. Het Russisch schrift is voor de meesten onleesbaar, de verschillende kleuren van de lijnen bieden uitkomst. De metro is niet alleen erg handig, maar ook erg mooi. De metro van Moskou is rijk versierd met gouden fresco's en mozaïken die stammen uit de Sovjet-tijd.

Taxi's

Het verkeer in de grote Russische steden is erg druk. Met een taxi sta je tijdens de spits dus voornamelijk stil. In de avond kan een taxi wel uitkomst bieden. De opvallende gele taxi's zijn 'officieel'. Deze volga's hebben een meter die de chauffeurs zouden moeten gebruiken. Veel groter is het aanbod van illegale taxi's: particuliere chauffeurs waarmee je een bedrag afspreekt en die je in hun eigen auto de hele stad doorrijden.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors