Feestdagen & Festivals Rusland

Feestdagen & Festivals Rusland

Vanwege de situatie in Oekraïne zijn reizen naar Rusland momenteel niet mogelijk.

Dag van de Arbeid

Russische feesten betekent vooral wodka, heel veel wodka. De Dag van de Arbeid (1 mei) is een nationale feestdag waarbij heel Rusland op zijn kop staat. Iedere Rus is vrij, de straten worden gevuld met groots militaire parades.

Overwinningsdag

Een week later is het op 9 mei Overwinningsdag dat met name in Sint Petersburg groots wordt gevierd. Op deze dag vieren de Russen de overwinning op nazi Duitsland. De straten van de Russische steden zijn gevuld met mensenmassa's. Er staan lange rijen voor de kleine kioskjes die alcohol verkopen.

Onafhankelijkheidsdag

Minder groot dan Overwinningsdag zijn Onafhankelijkheidsdag op 12 juni, Dag van de Eenheid op 4 november en een paar dagen later Dag van de Verzoening en Samenwerking op 7 november. Ook de Russische ruimtevaart heeft haar eigen feestdag op de kalender. 12 april is de Dag van de Kosmonauten en worden deze helden uit de ruimte, maar ook gesneuvelde ruimtevaarders herdacht.

Orthodoxe kerstmis

Verder kent Rusland vooral veel religieuze feestdagen zoals Orthodoxe kerstmis op 7 en 8 januari en Maria Tenhemelopneming op 28 augustus. Hoewel in onze belevenis Sinterklaas typisch Nederlands is, kennen de Russen deze goedheiligman wel degelijk. Op 6 december wordt de sterfdag van Sint Nicolaas herdacht in Rusland.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors