Klimaat Rusland

Klimaat Rusland

Vanwege de situatie in Oekraïne zijn reizen naar Rusland momenteel niet mogelijk.

Wat voor klimaat kun je verwachten in Rusland?

Rusland is het grootste land ter wereld. Hierdoor kent Rusland verschillende klimaten. Over het algemeen overheerst het landklimaat. Rusland roept direct associaties op van kale toendra's en steppen die in de lange winter verstopt liggen onder een dikke laag sneeuw.

[Siberië kent een extreem landklimaat en het noorden van Rusland heeft te maken met het poolklimaat. Het zuiden van Rusland kent zelfs mediterrane klimaten die overgaan in woestijnklimaten.

Het grootste land ter wereld telt ook honderd nationale parken, waaronder het grootste oerbos van Europa. In de hoge gebergtes zoals de Kaukausas valt ook veel neerslag.

Het weer in Rusland kent extreme verschillen. De temperaturen in de zomer en winter verschillen tientallen graden in Rusland. Dit betekent vooral extreem koude en lange winters van bijna acht maanden. De winter begint in oktober en eindigt in maart.

Daarentegen zijn de korte zomers (juli en augustus) extreem heet. Het kwik loopt dan makkelijk op tot veertig graden terwijl in de winter temperaturen worden gemeten van veertig graden, maar dan onder nul.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors