Reviews Rusland

Best experience in Sochi, Rusland (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Priscilla Abhilakh Missier op 14 november 2017

Geweldige tijd gehad tijdens het World Festival of Youth and Students in Rusland. Het Olympisch park Sochi is heel mooi. Hele aardige mensen, leuke restaurants en prachtige bezienswaardigheden. Heel mooi land met een hoge energie.

9,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Breng zeker een bezoekje aan Rusland in 2018. WK 2018! Bezoek ook de bergen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Een open deur naar onkekend wereld (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Kotchakorn Chorptham op 12 november 2017

Ik begon mijn eerste bezoek van Rusland in 2009, een land vol verrassing, onbekende schoonheid. Met angst reisde ik naar St.Petersburg in mijn eentje met een beetje kennis van Russisch. Mijn ogen worden geopend door wat ik zag. Aardige jongeren, nieuwsgierig ouderen, lieve en geduldige grenscontrol personeel!

Ik ga elke jaar naar Rusland, nu de grootste land in de wereld. Zomer is de beste maar ook de duurste tijd maar Rusland is ook mooi in de herfst en mysterieus in de winter.

Het eten geeft het gevoel van thuis in Nederland, haring salade, pannekoek met alles wat je kan denken. De grote steden met grote gebouwen zijn prachtig in tegenstelling van de kleine houten huisjes in de middel van tuinen vol bloemen in de dorpen.

Ik ben in Rusland van Vyborg tot Kazan en Petrozavodsk tot de Krim, het laatste bijgekomen stukje Rusland. In algemeen, Rusland is veilig, veiliger in het openbaarvervoer dan in Spanje. Ik zou nooit in Rusland achter de stuur gaan zitten, dat is wel gevaarlijk. Taxi is ook niet 100% betrouwbaar. Ik begrijp de situatie nu al daarom rijden er veel Uber's.

Tenslotte geef ik mijn favoriete bestemming 7.5 van 10 Je moet Rusland zelf ervaren!!

Sorry voor mijn schrijffouten.

7,9
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Rusland

 • betaalbaar eten
 • overal schoon
 • unique

Minpunten Rusland

 • taal
 • informatie for toerist
 • prijs voor buitenlanders
 • visum
Ultieme tip: Apartments en hostels zijn moeilijk te vinden want ze hebben vooral geen duidelijk bord, vraag vooraf voor de juiste gedetaileerd informatie hoe je moet zoeken of vragen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Moskou (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Tijs Mannien op 07 mei 2017

Moskou is een wondere stad. Naaste de mooie highlights zoals het Kremlin en de paleizen. Zijn ook de parken waar de lokale bevolking komt aan te raden. Ga gewoon een (halve) dag in het park lopen of zitten en zie wat er om je heen gebeurd. Een mooiere ervaring is er niet!

Ultieme tip: Gorky Park
Aangeraden voor: Gezinnen

Trans-Siberië express (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Amy van Dijk op 07 april 2017

Met de Transsiberië Express door Rusland en Mongolië naar China. In Rusland vertrokken vanuit Moskou, een verrassende en prachtige stad. Vervolgens bij meerdere plaatsen uitgestapt in Rusland waaronder in Siberië. Wat een rust en wat is het daar prachtig.

Pluspunten Rusland

 • betaalbaar
 • natuur
 • weinig touristen

Minpunten Rusland

 • slecht eten
Ultieme tip: Warme kledij en stevige schoenen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

White Russia (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door sterre op 08 oktober 2016

7 hele dagen en nachten in een trein. Ik vond het klinken als een uitdaging, en dat was het ook. Het enige wat je hebt in die trein is je bed, een wc en koud en kokend water. Dus mijn eten elke dag bestond uit: een banaan voor ontbijt, Oreo's voor lunch, en een overheerlijk pakje noodles als avondeten. Er was geen douche, geen stoel en vooral geen privacy. In de 3e klas kreeg je namelijk geen deur. Dus privacy bestond niet echt, als je gezellig met z'n 30e in 1 coupe slaapt. Maar elke dag stopte de trein wel ergens voor 1 of 2 uur. Dus dan had je tijd om even de trein uit te gaan. Maar je stond dan wel in the middle of nowhere in -20 graden. Dus na 5 minuten heel snel weer naar binnen. En zo zat (nouja lag) ik 7 hele dagen en nachten in een trein..

Maar ik vond deze treinreis echt een ge-wel-di-ge ervaring. Wat je voorbij ziet komen door je kleine vieze raampje is een prachtige natuur. Elke keer dat je kijkt ziet het er weer ander uit. Vooral tussen Irkoetsk en Ulaanbaatar was het uitzicht echt geweldig. Op veel plekken waar je de trein uit kon stonden lokale mensen die daar souvenirs en eten verkochten. Heel erg leuk om te zien wat ze allemaal hadden. In de trein heb ik ook een aantal hele interessante mensen ontmoet. Van een hele vriendelijke chinees tot een ietwat dronken rus. De treinreis klinkt misschien alsof het alleen maar afzien is. Maar het geeft een rust om te weten dat er niks is wat je kan doen, anders dan naar buiten kijken en genieten van de natuur, andere mensen ontmoeten, en wachten tot je weer bij de volgende nieuwe plek aankomt.
Ik zou het zo nog een keer doen..

En dan nog over Rusland zelf.. St Petersburg en Moskou vond ik echt heel erg mooi. Vooral het Rode plein vond ik zo indrukwekkend. Ik heb daar elke dag even rondgelopen. (ik was daar een week). Ook is het wat goedkoper dan hier. Maar voor de locals hoef je het niet te doen. Aardig maar niet echt gesteld op toeristen, ze spreken bijvoorbeeld liever geen Engels.

Pluspunten Rusland

 • betaalbaar
 • vervoer
 • prachtige natuur

Minpunten Rusland

 • visum regelen
 • slecht engels
Ultieme tip: De metrostations in Moskou zijn heel erg mooi! Klinkt raar maar ga een dag met de metro en stap uit bij de grotere stations!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tegen de verwachting in (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ruben van Rijn op 02 oktober 2016

Alle vooroordelen over Rusland en Russen zijn onjuist gebleken in de twee weken dat ik door het kolossale land ben getrokken. De mensen zijn heel open en enorm aardig, willen je graag wat vertellen over hun land en hun cultuur en ik heb talloze keren wat te eten of te drinken aangeboden gekregen. Het land is enorm mooi (ben met de Trans Siberië Express van Moskou naar Irkoetsk gereisd) en naast de bijzondere cultuur kun je ook genoeg van de woeste natuur genieten.

Pluspunten Rusland

 • Zeer betaalbaar
 • Leuke mensen
 • Mooie natuur

Minpunten Rusland

 • Weinig mensen die engelse taal goed beheersen
Ultieme tip: Het Travel Center in Irkoetsk is een geweldige plek waar veel buitenlanders komen. En natuurlijk de Trans Siberië Express.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Turkije kenner
Reis van de maand
Best Deal Thailand Highlights - va € 2017
Best Deal Thailand Highlights

17-daagse privérondreis

 • Verken de bruisende hoofdstad Bangkok!
 • Sluit je rondreis af in een relaxed strandverblijf in Hua Hin
Bekijk reis
Sponsors