Rondreis Rusland

Stap aan boord van de Trans-Siberië Express voor een rondreis door het grootste land ter wereld. Door het raam van de trein zie je het uitgestrekte landschap van Rusland aan je voorbij trekken. Europa verdwijnt op de achtergrond en Azië komt in zicht. Lees meer

Djoser

Als het grootste land ter wereld biedt Rusland oneindig veel reismogelijkheden. Djoser biedt dan ook verschillende rondreizen door Rusland aan. Je kunt kiezen voor een korte groepsreis van een of twee weken, een ijskoude winterreis, een combivakantie of een avontuur met de Transsiberië Express. De keuze is aan jou! Bekijk al onze reizen naar Rusland op onze website.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

ANWB Vakantie

Ontdek Rusland samen met ANWB Vakantie en leer de indrukwekkende geschiedenis van dit land kennen. Breng een bezoek aan het Kremlin in Moskou en de Hermitage in St. Petersburg, bewonder de steden van de Gouden Ring en ervaar de gastvrijheid van de bewoners. Bekijk het aanbod op de website van ANWB Vakantie als je geïnteresseerd bent in rondreizen door Rusland.

bekijk alle reizen van ANWB Vakantie Best geboekte reizen

Sawadee

Waan je in een sprookje in Rusland met de rondreizen van Sawadee. Bezoek de steden Moskou en Sint Petersburg, woon een opera of balletvoorstelling bij en leer de lokale bevolking kennen tijdens een paar overnachtingen in een guesthouse op het platteland. Wil je Rusland graag in de winter ervaren? Boek dan onze winterreis naar Rusland en beleef de Russische sprookjeswinter!

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Bolsjoj Reizen

Bolsjoj reizen heeft al meer dan 30 jaar ervaring in rondreizen door Rusland. Moskou, St.Petersburg maar ook “de gouden ring”. U een ervaring bieden die u uw hele leven mee zult dragen is ons doel! Door onze goede prijs/kwaliteitsverhouding en kennis van onze specialisten zijn wij de grootste aanbieder van steden-, trein-, cruise- en busreizen naar Rusland!

bekijk alle reizen van Bolsjoj Reizen Best geboekte reizen

Je reis begint op Azie.nl

Een rondreis door Rusland laat je nog maar het topje van de ijsberg zien. Om Rusland écht te leren kennen heb je misschien wel honderd rondreizen nodig. Geen land ter wereld komt qua grootte in de buurt van Rusland, dat een oppervlakte telt van maar liefst zeventien miljoen vierkante kilometer. Oost en west, Azië en Europa komen hier samen.

Een rondreis door Rusland met de Trans-Siberië Express

Het is het bekendste vervoersmiddel van Rusland: de Trans-Siberië Express. Aan de bijna 10.000 kilometer lange treinreis dwars door Rusland lijkt geen einde te komen. Vanuit hoofdstad Moskou reis je met de trein helemaal tot aan de meest oostelijk gelegen stad van het land: Vladivostok.

Het uiteenlopende landschap van Rusland vliegt aan je voorbij. Van uitgestrekte stukken landbouwgrond tot torenhoge bergen en gigantische zoetwatermeren en rivieren. Je passeert de Wolga. Met een lengte van 3700 kilometer is dit de langste rivier van Rusland. De Wolga kronkelt van noord naar zuid door het land. Elf grote steden en talloze kleine dorpjes grenzen aan het rivierwater.

Hoogtepunten van een rondreis door Rusland

De Trans-Siberië Express neemt je mee langs talloze hoogtepunten tijdens je reis door Rusland. Slenter langs de bezienswaardigheden van het moderne Moskou en het historische Sint Petersburg of ga met een kajak het water op van het grootste zoetwatermeer ter wereld: het Baikalmeer.

Maak tijdens je vakantie in Rusland een reis door het Kaukasus-gebergte of beklim een van de vele actieve vulkanen op het verlaten schiereiland Kamchatka in het uiterste oosten van Rusland. De mogelijkheden tijdens een rondreis door Rusland zijn eindeloos.

Van Moskou naar Sint Petersburg: de Gouden Ring van Rusland

Voor wie geen tijd heeft om heel Rusland te doorkruisen, is een kortere rondreis ook een optie. Verschillende reisorganisaties bieden rondreizen van enkele weken aan door Rusland. Twee steden die vrijwel altijd op het programma staan zijn Moskou en Sint Petersburg.

De twee grootste steden van Rusland liggen beiden in het westen van het land en zijn dus goed te combineren tijdens een rondreis. De Gouden Ring van Rusland is de naam van een toeristische route in het westen van het land waarbij je van Moskou naar Sint Petersburg reist via een reeks van historische steden. 

Reviews Rusland

Best experience in Sochi, Rusland (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Priscilla Abhilakh Missier op 14 november 2017

Geweldige tijd gehad tijdens het World Festival of Youth and Students in Rusland. Het Olympisch park Sochi is heel mooi. Hele aardige mensen, leuke restaurants en prachtige bezienswaardigheden. Heel mooi land met een hoge energie.

9,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Breng zeker een bezoekje aan Rusland in 2018. WK 2018! Bezoek ook de bergen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Een open deur naar onkekend wereld (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Kotchakorn Chorptham op 12 november 2017

Ik begon mijn eerste bezoek van Rusland in 2009, een land vol verrassing, onbekende schoonheid. Met angst reisde ik naar St.Petersburg in mijn eentje met een beetje kennis van Russisch. Mijn ogen worden geopend door wat ik zag. Aardige jongeren, nieuwsgierig ouderen, lieve en geduldige grenscontrol personeel!

Ik ga elke jaar naar Rusland, nu de grootste land in de wereld. Zomer is de beste maar ook de duurste tijd maar Rusland is ook mooi in de herfst en mysterieus in de winter.

Het eten geeft het gevoel van thuis in Nederland, haring salade, pannekoek met alles wat je kan denken. De grote steden met grote gebouwen zijn prachtig in tegenstelling van de kleine houten huisjes in de middel van tuinen vol bloemen in de dorpen.

Ik ben in Rusland van Vyborg tot Kazan en Petrozavodsk tot de Krim, het laatste bijgekomen stukje Rusland. In algemeen, Rusland is veilig, veiliger in het openbaarvervoer dan in Spanje. Ik zou nooit in Rusland achter de stuur gaan zitten, dat is wel gevaarlijk. Taxi is ook niet 100% betrouwbaar. Ik begrijp de situatie nu al daarom rijden er veel Uber's.

Tenslotte geef ik mijn favoriete bestemming 7.5 van 10 Je moet Rusland zelf ervaren!!

Sorry voor mijn schrijffouten.

7,9
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Rusland

 • betaalbaar eten
 • overal schoon
 • unique

Minpunten Rusland

 • taal
 • informatie for toerist
 • prijs voor buitenlanders
 • visum
Ultieme tip: Apartments en hostels zijn moeilijk te vinden want ze hebben vooral geen duidelijk bord, vraag vooraf voor de juiste gedetaileerd informatie hoe je moet zoeken of vragen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Moskou (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Tijs Mannien op 07 mei 2017

Moskou is een wondere stad. Naaste de mooie highlights zoals het Kremlin en de paleizen. Zijn ook de parken waar de lokale bevolking komt aan te raden. Ga gewoon een (halve) dag in het park lopen of zitten en zie wat er om je heen gebeurd. Een mooiere ervaring is er niet!

Ultieme tip: Gorky Park
Aangeraden voor: Gezinnen

Trans-Siberië express (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Amy van Dijk op 07 april 2017

Met de Transsiberië Express door Rusland en Mongolië naar China. In Rusland vertrokken vanuit Moskou, een verrassende en prachtige stad. Vervolgens bij meerdere plaatsen uitgestapt in Rusland waaronder in Siberië. Wat een rust en wat is het daar prachtig.

Pluspunten Rusland

 • betaalbaar
 • natuur
 • weinig touristen

Minpunten Rusland

 • slecht eten
Ultieme tip: Warme kledij en stevige schoenen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

White Russia (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door sterre op 08 oktober 2016

7 hele dagen en nachten in een trein. Ik vond het klinken als een uitdaging, en dat was het ook. Het enige wat je hebt in die trein is je bed, een wc en koud en kokend water. Dus mijn eten elke dag bestond uit: een banaan voor ontbijt, Oreo's voor lunch, en een overheerlijk pakje noodles als avondeten. Er was geen douche, geen stoel en vooral geen privacy. In de 3e klas kreeg je namelijk geen deur. Dus privacy bestond niet echt, als je gezellig met z'n 30e in 1 coupe slaapt. Maar elke dag stopte de trein wel ergens voor 1 of 2 uur. Dus dan had je tijd om even de trein uit te gaan. Maar je stond dan wel in the middle of nowhere in -20 graden. Dus na 5 minuten heel snel weer naar binnen. En zo zat (nouja lag) ik 7 hele dagen en nachten in een trein..

Maar ik vond deze treinreis echt een ge-wel-di-ge ervaring. Wat je voorbij ziet komen door je kleine vieze raampje is een prachtige natuur. Elke keer dat je kijkt ziet het er weer ander uit. Vooral tussen Irkoetsk en Ulaanbaatar was het uitzicht echt geweldig. Op veel plekken waar je de trein uit kon stonden lokale mensen die daar souvenirs en eten verkochten. Heel erg leuk om te zien wat ze allemaal hadden. In de trein heb ik ook een aantal hele interessante mensen ontmoet. Van een hele vriendelijke chinees tot een ietwat dronken rus. De treinreis klinkt misschien alsof het alleen maar afzien is. Maar het geeft een rust om te weten dat er niks is wat je kan doen, anders dan naar buiten kijken en genieten van de natuur, andere mensen ontmoeten, en wachten tot je weer bij de volgende nieuwe plek aankomt.
Ik zou het zo nog een keer doen..

En dan nog over Rusland zelf.. St Petersburg en Moskou vond ik echt heel erg mooi. Vooral het Rode plein vond ik zo indrukwekkend. Ik heb daar elke dag even rondgelopen. (ik was daar een week). Ook is het wat goedkoper dan hier. Maar voor de locals hoef je het niet te doen. Aardig maar niet echt gesteld op toeristen, ze spreken bijvoorbeeld liever geen Engels.

Pluspunten Rusland

 • betaalbaar
 • vervoer
 • prachtige natuur

Minpunten Rusland

 • visum regelen
 • slecht engels
Ultieme tip: De metrostations in Moskou zijn heel erg mooi! Klinkt raar maar ga een dag met de metro en stap uit bij de grotere stations!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tegen de verwachting in (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ruben van Rijn op 02 oktober 2016

Alle vooroordelen over Rusland en Russen zijn onjuist gebleken in de twee weken dat ik door het kolossale land ben getrokken. De mensen zijn heel open en enorm aardig, willen je graag wat vertellen over hun land en hun cultuur en ik heb talloze keren wat te eten of te drinken aangeboden gekregen. Het land is enorm mooi (ben met de Trans Siberië Express van Moskou naar Irkoetsk gereisd) en naast de bijzondere cultuur kun je ook genoeg van de woeste natuur genieten.

Pluspunten Rusland

 • Zeer betaalbaar
 • Leuke mensen
 • Mooie natuur

Minpunten Rusland

 • Weinig mensen die engelse taal goed beheersen
Ultieme tip: Het Travel Center in Irkoetsk is een geweldige plek waar veel buitenlanders komen. En natuurlijk de Trans Siberië Express.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Malediven kenner
Reis van de maand
Best Deal Thailand Highlights - va € 1545
Best Deal Thailand Highlights

17-daagse privérondreis

 • Verken de bruisende hoofdstad Bangkok!
 • Sluit je rondreis af in een relaxed strandverblijf in Hua Hin
Bekijk reis
Sponsors