Like ons op Facebook

Rondreis Rusland

Stap aan boord van de Trans-Siberië Express voor een rondreis door het grootste land ter wereld. Door het raam van de trein zie je het uitgestrekte landschap van Rusland aan je voorbij trekken. Europa verdwijnt op de achtergrond en Azië komt in zicht. Lees verder

Stap aan boord van de Trans-Siberië Express voor een rondreis door het grootste land ter wereld. Door het raam van de trein zie je het uitgestrekte landschap van Rusland aan je voorbij trekken. Europa verdwijnt op de achtergrond en Azië komt in zicht.

Een rondreis door Rusland laat je nog maar het topje van de ijsberg zien. Om Rusland écht te leren kennen heb je misschien wel honderd rondreizen nodig. Geen land ter wereld komt qua grootte in de buurt van Rusland, dat een oppervlakte telt van maar liefst zeventien miljoen vierkante kilometer. Oost en west, Azië en Europa komen hier samen.

Een rondreis door Rusland met de Trans-Siberië Express

Het is het bekendste vervoersmiddel van Rusland: de Trans-Siberië Express. Aan de bijna 10.000 kilometer lange treinreis dwars door Rusland lijkt geen einde te komen. Vanuit hoofdstad Moskou reis je met de trein helemaal tot aan de meest oostelijk gelegen stad van het land: Vladivostok.

Het uiteenlopende landschap van Rusland vliegt aan je voorbij. Van uitgestrekte stukken landbouwgrond tot torenhoge bergen en gigantische zoetwatermeren en rivieren. Je passeert de Wolga. Met een lengte van 3700 kilometer is dit de langste rivier van Rusland. De Wolga kronkelt van noord naar zuid door het land. Elf grote steden en talloze kleine dorpjes grenzen aan het rivierwater.

Hoogtepunten van een rondreis door Rusland

De Trans-Siberië Express neemt je mee langs talloze hoogtepunten tijdens je reis door Rusland. Slenter langs de bezienswaardigheden van het moderne Moskou en het historische Sint Petersburg of ga met een kajak het water op van het grootste zoetwatermeer ter wereld: het Baikalmeer.

Maak tijdens je vakantie in Rusland een reis door het Kaukasus-gebergte of beklim een van de vele actieve vulkanen op het verlaten schiereiland Kamchatka in het uiterste oosten van Rusland. De mogelijkheden tijdens een rondreis door Rusland zijn eindeloos.

Van Moskou naar Sint Petersburg: de Gouden Ring van Rusland

Voor wie geen tijd heeft om heel Rusland te doorkruisen, is een kortere rondreis ook een optie. Verschillende reisorganisaties bieden rondreizen van enkele weken aan door Rusland. Twee steden die vrijwel altijd op het programma staan zijn Moskou en Sint Petersburg.

De twee grootste steden van Rusland liggen beiden in het westen van het land en zijn dus goed te combineren tijdens een rondreis. De Gouden Ring van Rusland is de naam van een toeristische route in het westen van het land waarbij je van Moskou naar Sint Petersburg reist via een reeks van historische steden. 

Djoser

Ver weg of dichtbij, met Djoser zit je altijd goed. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van groepsrondreizen en kennen de wereld inmiddels op ons duimpje. Je mooiste reis naar Rusland maak je met Djoser! Bij Djoser kun je kiezen uit een ruim aanbod rondreizen naar meer dan honderd bestemmingen wereldwijd. Met ‘de andere manier van reizen’ combineer je vrijheid met gemak van goed geregeld vervoer en verblijf!

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

FOX, verre reizen van ANWB

FOX is dé verre reizen specialist van Nederland met een ruim rondreis aanbod naar Rusland. FOX biedt naast rondreizen naar Rusland tevens groepsreizen, strandvakanties, familiereizen en singlereizen aan. Reizen met FOX staat voor comfortabel avontuur. U zoekt eenvoudig door alle beschikbare reizen en leest ervaringen van andere reizigers in de reisverslagen en het forum.

bekijk alle reizen van FOX, verre reizen van ANWB Best geboekte reizen

Tiara Tours

Bij Tiara Tours stelt u zelf uw individuele, niet-alledaagse rondreis door Rusland geheel op maat samen. Rusland is door onze reisspecialisten uitgebreid bezocht en we adviseren u dan ook graag. Naast een bezoek aan de gebruikelijke bezienswaardigheden, laten we u kennismaken met de leefwijze van de lokale bevolking. Bekijk snel ons niet-alledaagse reisaanbod!

Sawadee

Wie met Sawadee reist, kan rekenen op kennis en ervaring van ruim 30 kantoormedewerkers en meer dan 160 reisbegeleiders. Al 26 jaar gaan we daarbij verder dan alleen de bekende hoogtepunten. Sawadee is puur reizen. Niet alleen bieden wij actieve en avontuurlijke reizen naar Rusland, met respect voor het land en haar bewoners, maar reizen in kleine groepen zodat je de grootste beleving hebt.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen
Like deze pagina

Reviews Rusland

Trans-Siberië express (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Amy van Dijk op 07 april 2017

Met de Transsiberië Express door Rusland en Mongolië naar China. In Rusland vertrokken vanuit Moskou, een verrassende en prachtige stad. Vervolgens bij meerdere plaatsen uitgestapt in Rusland waaronder in Siberië. Wat een rust en wat is het daar prachtig.

Pluspunten Rusland

 • betaalbaar
 • natuur
 • weinig touristen

Minpunten Rusland

 • slecht eten
Ultieme tip: Warme kledij en stevige schoenen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

White Russia (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door sterre op 08 oktober 2016

7 hele dagen en nachten in een trein. Ik vond het klinken als een uitdaging, en dat was het ook. Het enige wat je hebt in die trein is je bed, een wc en koud en kokend water. Dus mijn eten elke dag bestond uit: een banaan voor ontbijt, Oreo's voor lunch, en een overheerlijk pakje noodles als avondeten. Er was geen douche, geen stoel en vooral geen privacy. In de 3e klas kreeg je namelijk geen deur. Dus privacy bestond niet echt, als je gezellig met z'n 30e in 1 coupe slaapt. Maar elke dag stopte de trein wel ergens voor 1 of 2 uur. Dus dan had je tijd om even de trein uit te gaan. Maar je stond dan wel in the middle of nowhere in -20 graden. Dus na 5 minuten heel snel weer naar binnen. En zo zat (nouja lag) ik 7 hele dagen en nachten in een trein..

Maar ik vond deze treinreis echt een ge-wel-di-ge ervaring. Wat je voorbij ziet komen door je kleine vieze raampje is een prachtige natuur. Elke keer dat je kijkt ziet het er weer ander uit. Vooral tussen Irkoetsk en Ulaanbaatar was het uitzicht echt geweldig. Op veel plekken waar je de trein uit kon stonden lokale mensen die daar souvenirs en eten verkochten. Heel erg leuk om te zien wat ze allemaal hadden. In de trein heb ik ook een aantal hele interessante mensen ontmoet. Van een hele vriendelijke chinees tot een ietwat dronken rus. De treinreis klinkt misschien alsof het alleen maar afzien is. Maar het geeft een rust om te weten dat er niks is wat je kan doen, anders dan naar buiten kijken en genieten van de natuur, andere mensen ontmoeten, en wachten tot je weer bij de volgende nieuwe plek aankomt.
Ik zou het zo nog een keer doen..

En dan nog over Rusland zelf.. St Petersburg en Moskou vond ik echt heel erg mooi. Vooral het Rode plein vond ik zo indrukwekkend. Ik heb daar elke dag even rondgelopen. (ik was daar een week). Ook is het wat goedkoper dan hier. Maar voor de locals hoef je het niet te doen. Aardig maar niet echt gesteld op toeristen, ze spreken bijvoorbeeld liever geen Engels.

Pluspunten Rusland

 • betaalbaar
 • vervoer
 • prachtige natuur

Minpunten Rusland

 • visum regelen
 • slecht engels
Ultieme tip: De metrostations in Moskou zijn heel erg mooi! Klinkt raar maar ga een dag met de metro en stap uit bij de grotere stations!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tegen de verwachting in (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ruben van Rijn op 02 oktober 2016

Alle vooroordelen over Rusland en Russen zijn onjuist gebleken in de twee weken dat ik door het kolossale land ben getrokken. De mensen zijn heel open en enorm aardig, willen je graag wat vertellen over hun land en hun cultuur en ik heb talloze keren wat te eten of te drinken aangeboden gekregen. Het land is enorm mooi (ben met de Trans Siberië Express van Moskou naar Irkoetsk gereisd) en naast de bijzondere cultuur kun je ook genoeg van de woeste natuur genieten.

Pluspunten Rusland

 • Zeer betaalbaar
 • Leuke mensen
 • Mooie natuur

Minpunten Rusland

 • Weinig mensen die engelse taal goed beheersen
Ultieme tip: Het Travel Center in Irkoetsk is een geweldige plek waar veel buitenlanders komen. En natuurlijk de Trans Siberië Express.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Maleisië kenner
Reis van de maand
Beleef Thailand on a budget - va € 831
Beleef Thailand on a budget

Thailand niet mogelijk met een kleiner budget? Jawel! Deze complete 15-daagse Thailand-reis is geschikt voor elke portemonnee

 • Reis vanuit Bangkok naar Thailands oudste natuurpark vol apen
 • Slaap in onze eigen junglelodge, midden in Khao Sok National Park!
Bekijk reis
Sponsors