Geld, Koers & Kosten Rusland

Geld, Koers & Kosten Rusland

Vanwege de situatie in Oekraïne zijn reizen naar Rusland momenteel niet mogelijk.

Wat is de munteenheid in Rusland?

De Russische munteenheid is de roebel. In een land waar de meeste miljonairs ter wereld wonen zijn de prijsverschillen extreem groot. De kosten in een metropool als Moskou zijn niet te vergelijken met een klein dorpje in het oosten van Siberië. Weet wel dat de Russen geneigd zijn buitenlandse toeristen extra te willen laten betalen.

Hoe kan ik het beste betalen in Rusland?

Check bij locals wat normaal is om te betalen voor bijvoorbeeld een hotelovernachting of taxirit. Prijzen van musea liggen echter vast. Uit de Sovjetperiode stamt bijvoorbeeld het principe om toeristen tot tien keer meer te berekenen voor een museumbezoek. En hier valt niet over te onderhandelen.

Ook voor fotograferen worden extra tarieven berekend. In musea of bij belangrijke monumenten worden zelfs extra tickets verkocht voor het gebruik van camera.

Geld opnemen in Rusland kan bijna overal. In alle grote Russische steden is pinnen geen enkel probleem. Bedenk wel dat op het platteland geldautomaten erg schaars zijn. Dollars en euro's worden in de steden vaak ook geaccepteerd. Het is echter voordeliger om in roebels te betalen.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors