Paspoort en visum Rusland

Paspoort en visum Rusland

Vanwege de situatie in Oekraïne zijn reizen naar Rusland momenteel niet mogelijk.

Reis je binnenkort naar Rusland, of via Rusland naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Rusland.

Heb ik een visum nodig voor Rusland?

Om als toerist naar Rusland te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum moet je voorafgaand aan je reis naar Rusland aanschaffen via de Russische ambassade in Den Haag. Een toeristenvisum voor Rusland is dertig dagen geldig en geeft, afhankelijk van het type visum, recht op een enkele of dubbele inreis in het land. Bij een dubbele inreis moet uit je reisgegevens (vluchtschema) blijken dat je Rusland twee keer in en uit reist.

Visum aanvragen Rusland

Om succesvol een visum voor Rusland aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij het consulaat of de ambassade van Rusland. Zo moet je bijvoorbeeld een correct en compleet ingevuld aanvraagformulier en een pasfoto die aan een aantal eisen moet voldoen overhandigen. Ook moet je al je overnachtingen in Rusland kunnen verantwoorden met een zogenoemde Visa Support Letter. Je moet je vliegticket en je (hotel-)overnachtingen dus regelen vóórdat je een visum voor Rusland aan kunt vragen. Kijk voor meer informatie over de benodigdheden voor je visumaanvraag op VisumCentrale.nl.

De aanvraagduur van een visum voor Rusland bedraagt doorgaans ongeveer tien werkdagen. Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Rusland

Je paspoort moet minstens tot zes maanden na de vervaldatum van het visum voor Rusland geldig zijn. Het paspoort moet minstens twee lege, tegenover elkaar liggende lege visumpagina's bevatten. Als je het paspoort naar de ambassade van Rusland stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors