Recensie Magisch Maleisisch: Recepten uit de verrukkelijke Maleisische keuken

Recensie Magisch Maleisisch: Recepten uit de verrukkelijke Maleisische keuken

door Kimberly Hermans

Typische Perak rundvlees rendang, de beroemde Penang noedels met gamba’s, een rijke viscurry en zoete balletjes van kleefrijst. In Magisch Maleisisch kom je er al gauw achter waarom de Maleisische chef-kok Norman Musa koos voor de titel van zijn nieuwe kookboek. Van streetfood tot desserts, Norman betovert zijn lezers met een scala aan recepten uit de Maleisische keuken.

Magisch Maleisisch is voor de culinaire kenner én de beginnende keukenprinses. Recepten variëren van complexe gerechten met een uitgebreide ingrediëntenlijst tot simpele recepten als kipsaté die net zo sensationeel smaken. In elk geval legt Norman je haarfijn uit hoe je het gerecht bereidt. Heb je bijvoorbeeld geen idee hoe je een loempia netjes dichtvouwt? Geen paniek. Dat heb je na het lezen van het recept over de ‘krokant gebakken loempiaatjes’ zo onder de knie. 

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 96 reizen naar Maleisië

Ook handig is dat elk recept over een bijbehorende ingrediëntenlijst met eventuele alternatieven beschikt. Als je een bepaald ingrediënt moeilijk kan vinden in Nederland, dan is er dus altijd een andere optie. Daarnaast vind je achterin het kookboek een boodschappenlijstje met de ingrediënten die niet mogen ontbreken in jouw voorraadkast, zoals rijstazijn en donkere kokossuiker.

Behalve chef-kok is Norman een verhalenverteller. Bij elk gerecht vertelt hij een verhaal: ‘Op de Chowrasta-markt in Georgetown, Penang, vind je een oude man, in de zeventig, die nog elke dag popiah maakt.’ Deze levendige beschrijvingen gaan gepaard met kleurrijke foto’s waardoor je het gerecht bijna kunt proeven. 

Norman Musa droeg Magisch Maleisisch op aan zijn overleden ouders. Hij haalde veel inspiratie uit zijn moeders kookkunsten en baseerde zijn recepten grotendeels op gerechten die zijn moeder vroeger kookte. Deze recepten zijn nu uitgegroeid tot bestsellers. Magisch Maleisisch is een ode aan het échte Maleisië. 

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors