Kathmandu

Reviews Kathmandu

8,2
8,6 Algemene ervaring
8,2 Beziens­waardigheden
8,4 Locals
7,4 Restaurants
8,2 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 9
  • Aantal waarderingen: 5

Waardering (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Brecht van der Velden op 17 november 2018

Kathmandu is een enorme stad in een van de mooiste landen waar ik ooit ben geweest: Nepal. Altijd druk, altijd verkeer. Jezelf voor de auto’s moeten gooien om over te kunnen steken. Levende maar ook dode kippen kunnen kopen op straat. Vlaggetjes door de hele stad. Afdingen, maar ook toegeven. Beleefde en hardwerkende mensen. Festivals. Geloof. Kathmandu is zo’n stad waar het leven altijd doorgaat, maar waar de mensen blijven genieten.

7,0
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
8 Locals
5 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Kathmandu

  • Behulpzame locals
  • betaalbaar
  • veilig

Minpunten Kathmandu

  • slechte lucht
  • Niet lekker eten
Ultieme tip: Regel een taxi OF vlakbij een politie agent OF waar ze de meter aanzetten, hierdoor rijd je altijd op de meter en scheelt het je veeeeel ruppies.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De kleurijke chaos van Kathmandu (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Sietze Groenewold op 20 november 2017

Kathmandu is een fantastische kleurijke stad. Chaotisch druk vriendelijk. Ik hoop dat de stad zich na de vreselijke aardbeving in z'n oude glorie zal herstellen. Deze stad is het reisdoel voor iedereen die een exotische ervaring zoekt.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch Kathmandu (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Kris Snoek op 13 november 2017

Kathmandu is een erg fijne stad met heel veel verstopte leuke restaurantjes en dakterrassen. Slenter door het (ietwat stoffige) centrum en ontdek de vele kleine straatjes met mooie en speciale plekjes. Het is een stad die heel veel reizigers trekt die voornamelijk bestaan uit trekkers en yogi, maar laat je er vooral niet van weerhouden als je denkt in geen van deze categorieën te passen. Ook kan je hier oneindig souveniers shoppen en heerlijk lokaal eten. Western Tandoori en de Momo Hut zijn echte aanraders!

8,2
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Kathmandu

  • Betaalbaar
  • gezellig
  • veel attracties

Minpunten Kathmandu

  • veel toeristen
  • stoffig
Ultieme tip: OR2K is een heerlijk restaurant, waar je je dagen met slecht weer goed kan doorbrengen. Ook een mooie plek als afsluiter van een onvergetelijke trek met je nieuwe vrienden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers

Veelzijdig (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Ingrid Noten op 05 november 2017

Zoals de titel al zegt is Kathmandu veelzijdig. Allerlei soorten geloven komen hier bij elkaar, dus ook allerlei soorten mensen. Je kijkt je ogen uit. In de stad zelf zijn veel muurschilderingen te bewonderen.

Pluspunten Kathmandu

  • kleurrijk

Minpunten Kathmandu

  • druk
Ultieme tip: Bezoek Little Nepal met de grootste Buddha stupa. Ga op een bankje zitten en geniet.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

16 dagen Nepal, een avontuur met vele gezichten. (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Edwin van der Laak op 09 juni 2017

Nepal, wat ik ervan verwacht had, viel in het niets met werkelijkheid.
Het land bestaat niet alleen uit bergen maar is ook net zo groen als menig tropisch oord. De vriendelijkheid van de bevolking, de contrasten die je tegenkomt, het geweldige eten en het klimaat maken een reis naar Nepal tot een unieke ervaring.

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Boek een vlucht langs de Mountain Everest, dat is overweldigend.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijk chaos (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Marleen Fischer Verbrugge op 04 februari 2017

Ondanks het regenseizoen (regencape en blote voeten doen wonderen) optimaal genoten! Was iedere keer weer verbaasd hoe snel die grote hoeveelheden water die uit de lucht kwamen weer verdwenen was. Kathmandu blijft een aparte ervaring, een wirwar van straatjes en verkeer.

Ultieme tip: Vergeet beslist niet in deze hectische stad Dream Garden te bezoeken! Een prachtig stukje natuur midden in de stad!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Kathmandu (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Sarah van Rossem op 29 januari 2017

Kathmandu, toeterende auto's en tuktuks, heel veel mensen, kleuren en geuren. Wierookgeuren en overal geluid, tempels groot en klein dat is hoe ik mij Kathmandu herinner. Nepal is een bijzonder land. Als echte outdoorliefhebber ben ik verliefd geworden op de Himalaya. Hoewel het pas 2,5 jaar geleden is kan ik niet wachten om weer terug te gaan!

Pluspunten Kathmandu

  • verrassend

Minpunten Kathmandu

  • chaos
Ultieme tip: Lokale markten, Tungba drinken bij Yak restaurant, tempels bezoeken, budhanath, pashupatinath!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Nepal-Kathmandu (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Sanne Van Loon op 18 december 2016

Fantastische stad met veel cultuur, geweldige mensen en lekker eten. Er zijn nog wat resten van de aardbeving, maar laat dat je alsjeblieft niet tegenhouden dit geweldige land te bezoeken! Er is van alles te vinden: tempels, stoepa's en zelfs een levende godin. Erg leuk om een keer te zien!

Pluspunten Kathmandu

  • locals
  • omgeving
  • cultuur

Minpunten Kathmandu

  • veel verschillende delen
Ultieme tip: Kumari, de levende godin bezoeken. En Little Tibet, ook erg mooi om te zien!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Eerst wennen, dan genieten. (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 12 augustus 2016

Kathmandu prikkelt al je zenuwen en zintuigen. Op de marktjes stijgen smerige geuren en vliegen op van rauwe hompen vlees en laten verkopers je pas gaan bij de vijfde 'Nee, danku'. Hele gezinnen hangen uit de houten raamkozijnen om je griezelige maskers, koperen pannen en kleurige stoffen aan te smeren. Mannen lopen doelgericht met je mee om te vragen waar je vandaan komt en vooral of je interesse hebt in een hoogstpersoonlijke tour door de stad. Zo komt Kathmandu wel weg als een soort 'Little India'. Vies, druk, overweldigend.

Maar zoals bij veel drukke steden, raak je er na een dag of twee aan gewend en zie je de stad voor wat die echt is. Zo ook bij Kathmandu. Althans, dat is mijn ervaring. Na geleerd te hebben de verkopers snel maar netjes van me af te slaan kon ik echt genieten van de stad. En die is prachtig! De tempels, houten huizen, gelaagde daken, pleinen en markten creëren een ontzettend bijzonder aangezicht. Daarnaast zijn er wat vreselijk interessante bezienswaardigheden in en rondom de stad, van het Hindoestaanse crematorium Pashupathinath tot de omliggende rijstvelden van de Kathmandu-Vallei. Dus: laat de stad eventjes op je inwerken, en geniet.

7,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Kathmandu

  • Goedkoop
  • Interessante bezienswaardigheden

Minpunten Kathmandu

  • Druk
  • Vies
Ultieme tip: Verblijf niet alleen in de wijk Tamel; de stad is veel interessanter buiten haar toeristische centrum. Boek bijvoorbeeld een hostel aan Freak Street en ga vanaf daar verder.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Jordanië kenner
Sponsors