Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Maleisië

8,7
8,8 Algemene ervaring
8,6 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
8,9 Locals
8,8 Veilig
9,3 Natuur
8,8 Stranden
8,3 Klimaat
  • Aantal reviews: 100
  • Aantal waarderingen: 55

Amazing Iban (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Patty Cramer op 04 oktober 2016

The Iban Longhouses. Wat een rit om er te komen, maar dan waan je je ook echt midden in de jungle bij een voormalige koppensnellers-stam genaamd de Iban. Met trommels en rijstwijn/whiskey kregen we een warm onthaal en werden we voorgesteld aan het gezin. Thee, biscuit en een hoop Maleisisch gebabbel volgde snel terwijl wij de druppels zweet voelde stromen. Per ongeluk twee avondmalen genoten, de mensen zijn zo aardig dat iedereen wil dat je bij hen eet. De volgende morgen na een flinke lange regenbui de plantages bezocht en op de barbecue een heerlijke lunch bereid. Een relaxte avond genoten met gitaarmuziek en echt kennis gemaakt, wij komen hier graag nog eens terug!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Blijven lachen en lekker eten

Sabah, Sarawak, Borneo :D (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Patty Cramer op 04 oktober 2016

Na kennis gemaakt te hebben met eerst West-Maleisië hadden we al snel, eigenlijk al voordat we terug waren van deze mooie reis onze zinnen gezet om te sparen voor onze volgende reis: Borneo.
Wat een prachtig land! Eerst Sarawak aangedaan met tochten door onder andere Bako National Park, slapen bij de inheemse "junglebewoners" en Orang Utans gespot. In Mulu de machtig mooie Bat Caves in real life bezocht welke we eerst enkel op discovery voorbij zagen komen, wauw! Eventjes in Brunei geweest en blij om vandaar weg te gaan en voet op Maleisische bodem te zetten: Mount Kota Kinabalu, wat een bijzondere ervaring, iets wat je zeker niet mag missen als je naar Sabah afreist. 1 dag omhoog, slapen op de berg en ontwaken op het koude topje met een prachtige ochtendzon en dan weer 1 dag naar beneden, een prachttocht! Vanaf Sandakan ver de jungle in gevaren via de Kinabatangan River waar het vele wild langs de rivier te vinden was en de wilde Rosie ( Orang Utan ) gezien wat erg bijzonder was. En tot slot 4 prachtige dagen op Lankayan geweest waar we kennis gemaakt hebben met de bijzondere onderwaterwereld. Laat al dit moois wat wij gezien hebben in leven en maak de wereld weer groener en blauwer, de dieren verdienen ook een ruime leefomgeving!!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Ga vooral naar de local tentjes en probeer die red snapper en vierkante loempia's ! Boek je overnachting in Kuching bij Seahare Guesthouse en voel je één met de locals!

Prachtige rondreis Maleisie (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Luca Maasbach op 04 oktober 2016

Wat een prachtig en divers land is Maleisie. Van de groene theeplantages, tot de hoge wolkenkrabbers in KL, tot de prachtige bounty eilanden. En natuurlijk niet te vergeten het heerlijke eten en de vriendelijke mensen.

Pluspunten Maleisië

  • eten
Ultieme tip: Maak je reis zo divers mogelijk, je kan per auto makkelijk reizen maar ook per vliegtuig, binnenlandse vluchten zijn spotgoedkoop.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Maleisie en Borneo (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Laura de Graaf op 04 oktober 2016

Na een paar dagen in Kuala Lumpur(shopping heaven!!!) was het tijd om naar Borneo te gaan. Borneo stond heel hoog op mijn bucketlist omdat ik heel graag orang oetangs wilde zien. Na een bezoek aan het Sepilok opvangcentrum waar we al een paar orang oetangs spotten, was het tijd voor 3 dagen in de jungle. Er werd gelijk al gezegd dat het lastig zou worden omdat ze de orang oetangs in deze periode maar ongeveer 3x per maand zien. Maar bij de eennalaatste rivier cruise toen we op de weg terug naar de Lodge waren zagen we ze dan toch! Ik kan dan ook zeker een paar dagen in de jungle aanraden als je naar Borneo gaat!

Pluspunten Maleisië

  • unieke natuur

Minpunten Maleisië

  • opdringerige locals
Ultieme tip: Hostel Reggaes Mansion in Kuala Lumpur
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ongerept en avontuurlijk (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Jeroen Smeets op 04 oktober 2016

Maleisië biedt alles waar een reislustige avonturier op zoek naar is. Van een wereldstad tot heerlijke stranden en van geweldig eten tot ongerepte jungle. Als je drie weken de tijd hebt is het zeer aantrekkelijk om naast het vaste land ook het Maleisische deel van Borneo te bezoeken. De jungle in het noorden bij Sandakan is de mooiste waar ik ooit ben geweest. De zoektocht naar de neusaap was een uitzonderlijke ervaring. Daarnaast biedt het vaste land geweldig eten. Mijn aanrader is om een aantal dagen in Penang (Noord westen) te blijven en de culinaire specialiteiten te ervaren. Om daarna lekker uit te rusten op de prachtige Perhentian Islands, waar het koraal nog zeer levend is. Al met al, het perfecte land voor de avonturier.

Pluspunten Maleisië

  • betaalbaar
  • afwisselend
  • heerlijk eten
  • veelzijdig

Minpunten Maleisië

  • toeristisch
Ultieme tip: Boek een driedaagse trip bij Uncle Tan. Deze touroperator biedt een geweldige jungle ervaring ( vlak onder Sandakan). De enthousiaste crew maakt deze reis onvergetelijk!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In Azië komt altijd alles goed! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Elsa Koppelman op 03 oktober 2016

Onze reis door Maleisië begint in de hoofdstad, Kuala Lumpur. We hebben een rondreis van twee en een halve week geboekt; overnachtingen en vervoer is al geregeld. Al in Kuala Lumpur valt de gigantische veelzijdigheid van het land op. Tientallen culturen leven bij elkaar. Naast de hoogtepunten die de stad te bieden heeft is een bezoek aan een van de zo genoemde Hawker Streets zeker aan te raden! Straten vol met eettentjes met heerlijk Aziatisch eten! Onze reis gaat verder langs het Taman Negara Rainforest, Cameron Highlands, Belum Statepark, met als eindbestemming de prachtige Perhentian Islands. Van de oeroude regenwouden met ontelbare geuren, kleuren en geluiden, naar uitgestrekte theeplantages en een prachtig waterlandschap. Onze reis heeft ons allen prachtige en veelzijdige kanten laten zien! Zorg echter wel voor kleding die aan te passen is aan verschillende temperaturen. De oerwouden zijn warm en klam, terwijl het tussen de theeplantages 's avonds (zelfs in de zomer!) stevig af kan koelen. De gastvrijheid van de Maleisiërs zal je ook zeker opvallen. Met handen en voeten maak je zo even een praatje op straat. Is er iets kapot of weet je de weg niet? Vraag de locals! Ze willen maar al te graag helpen en de meesten praten een goed woordje Engels. Wat ook opvalt is de relaxte sfeer die er hangt. Bereid je voor om je geduld tot het uiterste te drijven. Voor ons nuchtere Hollanders lijkt de manier van werken in Azië totaal onpraktisch, maar geef je eraan over en geniet ervan! Een simpel dingetje regelen lijkt soms niet meer goed te komen. Maar geloof mij, Aziaten verkopen geen 'nee' en zorgen hoe dan ook dat alles voor elkaar komt, hoe lang het ook kan duren. Houd ook rekening met de regen in de zomer. Aan het eind van de dag komt er bijna altijd een gigantische stortbui uit de lucht. Die duurt maar een uurtje, maar onvoorbereid word je er wel nat van!

8,1
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • gastvrije locals
  • zeer betaalbaar
  • veelzijdig land
  • prachtige culturen en natuur
  • geschikt voor alle soorten reizigers

Minpunten Maleisië

  • soms onduidelijke bewegwijzering
  • onverwachts slecht onderhouden wegen
  • grote stortbuien aan het einde van de dag
Ultieme tip: Heb geduld! Strakke tijdschema's zijn in Azië geen optie. Je zult regelmatig horen 'you wait here', of je wordt van hot naar her gestuurd. Relax en geniet, alles komt altijd goed!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West-Maleisie rondreis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Eef Beusen op 03 oktober 2016

We hebben een heel rondje West-Maleisië gedaan, waarbij we bij 4 eilanden zijn geweest. We begonnen in Kuala Lumpur waar we maar twee dagen verbleven. Gingen door naar Cameron Highlands, dit was voor een nacht wel genoeg. Super klein dorpje waarbij je naar de theeplantages kan gaan. Dit is super mooi! Daarna gingen we door naar Penang George Town. Super leuk en hip daar! We zijn daar langer verbleven als we gedacht hadden. Veel leuke etenstentjes! Penang hill viel wel tegen, maar vlak naast Penang hill ligt de grote tempel die is prachtig daar! Na Penang hebben we de boot genomen naar Langkawi. Mooi eiland en veel te zien en te doen. Maar mooiste eiland was toch wel Perhentians Islands. Wel erg toeristisch wij zaten op Kecil (kleine eiland) Coral Bay dit was rustiger en super mooi! Hierna gingen we naar Tioman en daar hebben we gedoken. Echt een aanrader. Mooi eiland en niet zo toeristisch. Helaas zat de reis er weer bijna op en gingen we terug naar Kuala Lumpur. Veel gezien en gedaan in drie weken. Was een reis om nooit te vergeten!

7,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
5 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • Aardige locals!
  • Betaalbaar
  • heel goed bereikbaar alles
  • niet zo toeristisch
Ultieme tip: Ga naar Pulau Tioman eiland. Daar is het heel rustig en super mooi! Je moet daar gaan duiken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacker (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Rowan Hutchison op 03 oktober 2016

Geweldig land! Mooie cultuur. Zeker een aanrader om naar toe te gaan. Erg makkelijk om door heen te reizen. Mensen zijn erg vriendelijk en willen je graag helpen als dit nodig is. Natuur is onvergetelijk!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • betaalbaar
  • cultuur
  • locals
Ultieme tip: Bali National Park! Night Walk ook zeker een tip!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vriendelijkheid ten top (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Amy van Loon op 02 oktober 2016

Ik heb twee maanden in Georgetow,n Penang, gewoond omdat ik stage heb gelopen in Maleisië. Het land is echt top! De lokale bevolking is super vriendelijk, het eten is overheerlijk en de natuur is wonder schoon. Niks is fijner dan naar een actieve dag nog even bij te komen op het strand of in een van de vele strandtentjes die Langkawi rijk is. Vaak bracht ik mijn weekend door op dit prachtige eiland. Ook een bezoekje aan Taman Negara mag niet vergeten worden. En lekker op stap in Georgetown voor wat afwisseling.

9,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • Vriendelijke locals
  • betaalbaar
  • Engels sprekende bevolking
  • Heerlijk eten

Minpunten Maleisië

  • sommige delen zijn er veel toeristen
Ultieme tip: Als je naar Langkawi gaat, slaap dan in het Gecko Guesthouse en ga eten bij Cactus.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Maleisisch Borneo

Review geschreven door Nienke ter Molen op 02 oktober 2016

Maleisisch (Borneo) een waar paradijs.
Doen Sarawak:
Bako Nationaal Park
Aiman Batang Ai
Bezoek aan de Iban stammen
Drink rijstwijn
Geniet van de natuur in jungle dorpjes
Ga snorkelen op de Perhentians
Geniet van street art in Penang
Kuala Lumpur hostel backhome <3

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • cultuur
  • aardige locals

Minpunten Maleisië

  • eten
Ultieme tip: Backhome Kuala Lumpur Perhentians
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen

Mijn thuisbasis voor 5 maanden (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Nelsolino Da Cruz Lopes op 02 oktober 2016

Maleisië was voor 5 maanden mijn thuis. Ik had hier mijn appartement, mijn stage, mijn go to supermarkt. Na die 5 maanden kan ik met volle trots zeggen dat Maleisië echt een prachtig land is. Het land is een prachtige mix van culturen. De eilanden en de jungle zijn de mooiste plekken om naar toe te gaan. Het leven is hier ontzettend goedkoop als je weet waar je moet zijn. Probeer niet alleen maar in "dure" restaurants te eten, maar bezoek is een foodcourt van een willekeurige mall. Een nadeel is wel dat zij alles lekker op hun eigen tempo doen, dus wees geduldig. Overal gezien is het een mooi land om een week of 2/3 door heen te reizen!

Pluspunten Maleisië

  • goedkoop
  • lekker eten
  • niet te toeristisch

Minpunten Maleisië

  • De viezigheid op straat soms
Ultieme tip: Neem de tijd om eens een klein eilandje te bezoeken, daar vind je de mooie witte stranden!!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers

De jungle van Borneo (bezocht in oktober 2011)

Review geschreven door Sonja van Vlissingen op 02 oktober 2016

Kuching is een heel aangename stad om te verblijven, met sympathieke guesthouses en vele mogelijkheden voor excursies in de omgeving. We hebben diverse nationale parken bezocht waar je kan overnachten in bungalows tegen zeer redelijke prijzen. Zo heb je ook de natuur vrijwel voor je alleen en ontdek je verlaten stranden. En het bezoek aan het natuurpark met orang-oetans is een must, waar je met de bus naartoe kan. Je wordt afgezet bij de ingang.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • Zeer betaalbaar
  • goede infrastructuur
  • comfortabel
  • veilig

Minpunten Maleisië

  • Te veel palmboomplantages voor de palmolie
  • Het regent vaak rond de evenaar
Ultieme tip: Het dichtstbijzijnde nationale park rondom Kuching is een eiland waar je naartoe kan varen als dagtrip.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Smeltkroes Maleisië. Samenleven kan! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Monique Kin-Schoenmakers op 02 oktober 2016

Wat ik eerst zag als een nadeel heeft me toch enorm verrast. Maleisië heeft niet echt een eigen cultuur, maar heeft vele gezichten. Het was prachtig om van inspirerende boeddhistische tempels een directe oversteek te maken naar bijzonder kleurrijke hindu tempels en onderweg ook een moskee te bezichtigen. Ook culinair werkt het zo door. Je eet een heerlijke Indiaanse schotel met je handen, vele Chinese gerechten met stokjes of kruidige Arabische gerechten. Allemaal even lekker, allemaal even mooi en inspirerend. Een smeltkroes die je bewust maakt dat we allemaal samen kunnen leven. Naast elkaar en met elkaar. Prachtig in deze tijd.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
7 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • combinatie van culturen
  • betaalbaar

Minpunten Maleisië

  • minder autenthiek
Ultieme tip: Maak een rondreis en probeer van de vaste paden af te stappen en kijk naar de mensen en hoe ze leven. Voel de cultuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beautiful Malaysia (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Jaap Drenth op 02 oktober 2016

Heerlijk verbleven in Kuala Lumpur (stopover 3 dagen). Naar Batu Caves geweest, Little India, Chinatown en shopping malls bezocht.
Daarna naar Taman Negara (oudste jungle) geweest en jungletochten gemaakt, boot gehuurd en 2 tochten gemaakt o.a naar Orang Asli dorp geweest en kennis gemaakt met deze oorspronkelijke bewoners. Toen naar Perhentian Island gegaan en enkele heerlijke dagen verbleven in hotel Bubu Beach Resort. Gigantische varanen gezien vlakbij hotel. Gesnorkeld met schilpadden en gezwommen met whitetip reef haaien. Een werkelijk fantastische vakantie gehad.

Pluspunten Maleisië

  • Zeer vriendelijke mensen
Ultieme tip: Perhentian Islands en dan duiken of snorkelen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Maleisie in een week (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Marlou Graafmans op 02 oktober 2016

In de zomer 2016 hebben wij Vietnam en Maleisië gecombineerd in een rondreis van 3 weken.

De eerste 2 weken reisden we van noord naar zuid Vietnam. Vervolgens hadden we nog 1 week voor Maleisië.

We kozen voor het gedeelte van Kuala Lumpur.

Dag 1 en 2 Kuala Lumpur
Kuala Lumpur is het mooiste 's nachts vanaf grote hoogte, tip: ga uit eten bij het Hemisphere Restaurant op de 37ste verdieping. Het restaurant grenst aan de infinity pool waar je een duik kunt nemen ook als je geen gast bent. Voor overdag, bezoek de Batu caves en de two towers.

Dag 3 en 4 Cameron Highlands
Via Han Travel hebben we een excursiedag geboekt waarbij we de theevelden bezochten, een rose garden, vlindertuin en langs overige bezienswaardigheden kwamen als een waterval en het Orang Asli woongebied.

Dag 5, 6, 7 Perhentian Islands
Tip: boek in het hoogseizoen je hotel op tijd.
Aanrader: Ombak Dive resort. Iedere avond een gratis filmavond op het strand en er heerst een echte beach vibe.
Tip: neem een snorkeltour waarbij de gids een onderwatercamera heeft en foto's maakt. De dvd met alle foto's kun je kopen voor 50 ringgit, 10 euro.

Heb je nog een paar extra dagen, pak dan Singapore nog mee!!!

6,9
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
5 Locals
6 Veilig
7 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • divers
Ultieme tip: Bekijk de skyline van Kuala Lumpur vanaf het Hemisphere Restaurant. Lekker eten voor een goede prijs en je kunt in de infinity pool van het Regalia springen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers

Top bestemming (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Peter Muller op 02 oktober 2016

Een magnifiek uitzicht op de 37ste verdieping van Regalia Residence over de skyline van Kuala Lumpur.
Deze stad heeft echt mijn hart gestolen. Neem drie of vier dagen de tijd om de stad te verkennen. Je kunt het gemakkelijk combineren met een stop-over naar Indonesië.
Kortom: Kuala Lumpur is een must als je naar Azië op vakantie gaat!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
nvt Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • Schoon
  • Betaalbaar
  • lekker eten

Minpunten Maleisië

  • geen
Ultieme tip: Vergeet daarbij niet om een bezoek te brengen aan Jalan Alor. Dit is de foodstreet van KL. Je kunt hier genieten van vele Aziatische lekkernijen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers

Borneo (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Niese Manusiwa op 01 oktober 2016

Vanaf Kuala Lumper een Air Aziaatje naar Miri om eigenlijk alleen maar te slapen en de volgende dag naar National Park Mulu te gaan. Limestone cliffs, zandsteenbergen, batcaves en ga zo maar door. We waren liever wat langer gebleven, maar dat wisten we natuurlijk van te voren ook niet. Borneo is zo veelzijdig, jungle, orang-oetans, bird watching, snorkelen en zon zee en strand en niet zo toeristisch. Precies waar wij van houden.

Ultieme tip: Kota Kinabalu Airport autoverhuurbedrijven verhuren auto's voor €12,50 per dag.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Maleisië (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Nicolette van der Meijden op 01 oktober 2016

Prachtige rondreis gemaakt door Maleisië, van mooie highlands naar de historische stad Penang, oerwoud en tropische eilanden Redang en Tioman. Midden in het oerwoud geslapen in een hutje, waar je gewekt wordt door de apen die over je dak lopen.

Ultieme tip: Relaxen op Pulau Redang.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Maleisië & Borneo (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Nenad Haak op 29 september 2016

Het vaste land van Maleisië is prachtig. Kuala Lumpur is een leuke stad met genoeg te zien, doen en om te shoppen. Ga naar het Taman Negara natuurpark met het oudste tropische regenwoud op aarde. De echte aanrader is echter Borneo! Schitterende natuur, rustig en veel te zien. Vanuit Kuching kun je tochten doen naar de mangrovebossen en krokodillen en dolfijnen spotten. Bezoek het Bako National Park voor de neusaap en mooie wandelroutes, en / of vaar met een longboat de rivier af en breng een bezoek aan de Iban-stam in een longhouse.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • Natuur
  • Mooi
  • Rustig
  • Veilig
  • Warm
  • Vriendelijk

Minpunten Maleisië

  • Regenseizoen
  • Hoge luchtvochtigheid
Ultieme tip: Kuching, Borneo: Ga naar Top Spot! Op het dak van een parkeergarage is een gigantische eetmarkt. Vnl. vis en schaaldieren. Alles super vers en heerlijk! Kraam #25 is een aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder Borneo (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Barbera Gerretsen op 25 september 2016

Een prachtige rondreis over het bijzondere Borneo. Om een paar van de laatste mensapen in hun natuurlijke omgeving te zien is een ontroerende ervaring, de uitgestrekte palmplantages zijn daarna zeer confronterend. De neusapen zijn hilarisch, de varanen indrukwekkend, de slangen angstaanjagend. Het regenwoud deed zijn naam eer aan. Wat een avontuur!

Pluspunten Maleisië

  • heerlijk eten
  • hele aardige en gastvrije mensen
Ultieme tip: Ga vooral voor streetfood. Superlekker én 'veilig'.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers
Waardering door Maurice Devos op 17 jul. 2020
7,9

7

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

7

Locals

8

Veilig

9

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Corina Dieltjes op 02 feb. 2020
8,5

6

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Gerrit van Pommeren op 04 aug. 2018
8,3

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

6

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Jan Riedijk op 03 aug. 2018
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Eddy Meyer op 02 jul. 2017
8,8

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

10

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Erwin Cozijnsen op 29 mrt. 2017
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Leo Belder op 23 okt. 2016
7,3

8

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

6

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

9

Natuur

5

Stranden

7

Klimaat

Reizen Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors