Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Maleisië

8,7
8,8 Algemene ervaring
8,6 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
8,9 Locals
8,8 Veilig
9,3 Natuur
8,8 Stranden
8,3 Klimaat
  • Aantal reviews: 100
  • Aantal waarderingen: 55

Mooie zonsondergang in Langkawi (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Dylan Vendrig op 05 november 2017

18-daagse rondtour gehad door Borneo en Maleisië met de reisorganisatie FOX. Deze vakantie was erg goed bevallen. Het mooiste van deze reis was de orang oetans en de neusapen in Borneo en Langkawi de excursie mangrove is erg gaaf!

Pluspunten Maleisië

  • kuala lumpur
  • cameron highlands
  • george town
  • langkawii
Ultieme tip: Kuala Lumpur stad, Cameron Highlands, George Town en Langkawi
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Maleisie Borneo (bezocht in augustus 2005)

Review geschreven door Marloes De Vetten op 05 november 2017

Prachtige reis met schitterende natuurervaringen. Door met eigen chauffeur op pad te gaan en met National geographic op schoot het land te verkennen hebben we veel bijzondere dingen gezien. Orangutans in het wild, Aziatische olifanten maar ook prachtige vogels, vlinders en bijzondere planten. Met als ultieme ervaring het bezoek aan het neusapenreservaat.

Pluspunten Maleisië

  • westers land
  • , veilig land
  • zeer vriendelijke mensen

Minpunten Maleisië

  • geen
Ultieme tip: Neusapenreservaat
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Maleisie meer dan een optelsom van diversie tijd. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Alma van de Ven op 05 november 2017

Maleisie, zo divers, zo puur en zo vriendelijk. Met moderne steden, maar ook steden met een rijke geschiedenis, prachtige natuur met o.a. het oudste regenwoud, maar ook met geelkleurige zandstranden. En dan hebben we het nog niet over de o, zo vriendelijke bewoners. Te veel om op te noemen, te divers...

8,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • Te veel om op te noemen
Ultieme tip: Ga voor de diversiteit, geniet van alles wat Maleisie te bieden heeft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Alleen reizen in Maleisië, prima te doen (bezocht in maart 2008)

Review geschreven door Yvonne Ouwens op 05 november 2017

Het begin, Kuala Lumpur een geweldige stad, een must! Blijf hier een dag of 4 en reis dan verder naar wat je wilt. Ik had er al een hele reis opzitten en was toe aan wat rust, dus de prachtige Perhentian Islands uitgezocht om te relaxen, beetje snorkelen, wandelen, zonnen en lekker eten! Prachtige eilanden en nog niet te toeristisch ( zoals Langkawi en Penang).

Pluspunten Maleisië

  • betaalbaa
  • eten
Ultieme tip: Perhentian Islands met bootje.....
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers

Borneo - unieke dieren en ervaringen (bezocht in november 2013)

Review geschreven door L Arink op 30 juni 2017

Borneo is fantastisch. Mooie natuur, goedkoop en lekker eten, hele vriendelijke mensen, unieke diersoorten. Een van mijn beste reizen ooit met legio mooie en magische momenten. De wonderbaarlijke neusapen op het strand in Bako National Park, het uitzetten van honderden baby schildpadjes op Lankayan eiland, het prachtige duikeiland Lankayan. Zeker niet goedkoop maar met slechts 16 huisjes op een klein eilandje dat helemaal in het teken staat van relaxen, duiken en snorkelen is het het geld meer dan waar. Als kers op de taart twee geweldige close encounters met de oerang oetangs. Een maal bij Semonggoh sanctuary en een maal bij Sepilok Oerang Oetang . Tip blijf in de buurt van Sepilok overnachten zodat je wat kan blijven hangen bij de Oerang Oetangs als de toeristen weg zijn. Het leverde ons prachtige momenten op met Sem de Oerang Oetang die even een kijkje kwam nemen bij de achterblijver. Momenten om nooit te vergeten. Het zelf samenstellen van je vakantie zoals we bij deze reis hebben gedaan meer dan de moeite waard is, ondanks dat het veel uitzoek- en regelwerk met zich meebrengt.

8,5
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • Natuur
  • unieke dieren
  • heerlijk eten
  • goedkoop
  • mooie stranden
  • goed duiken
  • goed snorkelen
  • mooi weer

Minpunten Maleisië

  • geen
Ultieme tip: Lankayan eiland voor snorkelen/duiken, blijf overnachten bij Sepilok zodat je wat meer tijd hebt bij de Oerang Oetangs. Damai beach een leuk strandje bij Kuching, ook de moeite.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bijzondere natuur (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Sander Peters op 27 juni 2017

Een geweldig land als je van natuur houdt en niet teveel geld wilt uitgeven. Alles is zeer goed betaalbaar en te reizen met een eigen auto. Aanraders: Taman Negara maar vooral de beklimming van Mount Kinabalu. Wel een goede conditie vereist maar zeker de moeite waard. De zonsopgang op de top is de klim waard.

Pluspunten Maleisië

  • betaalbaar
  • natuur
  • aardige bevolking
  • zelf rondreizen mogelijk

Minpunten Maleisië

  • natuur wordt gekapt voor palmolieplantages
Ultieme tip: Het beklimmen van Mount Kinabalu.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Perhentian Islands (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Anke Ingels op 27 juni 2017

Ga zeker langs deze eilandjes!

De natuur is er prachtig en de locals zijn aardig.
Zoek een verblijf met een beperkt aantal hutten zoals Mira Beach.
Ben je eerder op zoek naar de party scene ? Dan boek je beter een verblijf op Long Beach.

Veel plezier!

Ultieme tip: Doe zeker een homestay bij een Gezin!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

GEWELDIG (bezocht in september 2003)

Review geschreven door Paul Dekker op 20 mei 2017

We zijn veel zeer vriendelijke mensen tegengekomen in Maleisië en Langkawi. Prachtig natuurschoon zowel de flora als de fauna. Misty forrest een aanrader, het leek net een sprookje. Super reisorganisatie (FOX reizen).

Pluspunten Maleisië

  • lieve mensen en hulpzaam

Minpunten Maleisië

  • geen
Ultieme tip: In Kuala Lumpur was een loods met life muziek en tientallen restaurantje (naam ontschoten) absoluut een aanrader. Wij hebben er vier keer gegeten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Meest fantastische reis van mijn leven (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Marsha Peters op 19 mei 2017

Alles was fantastisch! Als je een natuurliefhebber hebt, dan is Borneo the place to go! De steden zijn ook heel mooi, het eten is lekker, de mensen zijn behulpzaam en aardig. De cultuur is ook heel mooi. Mooie tempels en verhalen daarachter. Je kunt hier zowel prima terecht als je een luxe paard bent én als je het niet erg vindt om iets goedkoper/natuurlijker te zitten.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • betaalbaar
  • aardige locals
  • natuur

Minpunten Maleisië

  • geen
Ultieme tip: Mulu! Grotten bezoeken en miljoenen vleermuizen zien. Daarnaast was vooral het overnachten bij de Iban stam was echt een onvergetelijke ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The creater of a new experience (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Mariska Withaar op 14 mei 2017

Een land waar je nog voelt dat je als nieuw komt. Niet over touristisch maar veel unieke plekken waar je je hart kunt ophalen. De bevolking is warm en hartelijk, daar waar het geloof nog een belangrijke rol in het leven speelt, zie je nog veel de traditional rituelen vanuit de Islam. Deze ervaring maakt het inzien wat het verschil is tussen de manieren van leven binnen en buiten de religie maar ook binnen en buiten Azië. Een andere wereld waar het leven gewaardeerd wordt met de belangrijkste wensen als familie/geliefden en lekker eten. Je leert de kleinere dingen waarderen. Een vriendelijke glimlach of een simpel gebaar maakt je een hartelijk gevoel van binnen. Een land niet gepland om te gaan afreizen maar zeker een kijkje waard. Vol mooie eeuwen oude histori(sch)e natuur(lijk).

Pluspunten Maleisië

  • betaalbaar vriendelijk goed bereikbaar

Minpunten Maleisië

  • minder stranden
  • weinig eigen vervoer
Ultieme tip: Camereon Highlands, thee plantages en als je van de jungle houdt ga is een stapje wagen in Taman Negera. Mooie oude stad-art vind je in George town, een stad op Penang.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Johan Rebel op 13 mei 2017

Cameron Highlands en de Taman Negera zijn de mooiste plekken de bevolking is aardig, de hotels en andere onderkomens waren uitstekend, het eten is ook geweldig niet al te duur. Wij vonden het geweldig.

Aangeraden voor: Stellen

afwisselend Maleisië (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Monique Kin-Schoenmakers op 12 mei 2017

We zijn Maleisië rondgetrokken met een groep van zeven, variërend in leeftijd van 16 tot 50. Het was voor allemaal een fantastische ervaring. Op de ene hoek vind je een prachtige hindoeïstische tempel en de hoek om waan je je al weer in China of loop je langs een moskee.

Eten in de vele eetstalletjes ook straat is het leukste. In Kuala Lumpur vind je een hele straat vol. De mengelmoes aan culturen, geuren en sferen Izijn fascinerend. Wij trokken van Malaga, Kuala Lumpur naar het schilderachtige Penang. Tropische terrasjes aan het strand in de stad. En een ritje in een fietstaxi door de prachtige straatjes van Georgetown, waar de chauffeurs honderduit vertellen. Door Chinatown en Little India, Langs de graffiti en de leukste terrasjes. Penang heeft een geweldige sfeer en fantastische hostels en kleine hotelletjes.

Via Cameron Highlands naar de jungle van Taman Negara. per bootje door de jungle en verblijven in een hotel in het natuurreservaat. De boottocht is adembenemend!

Na de prachtige steden en natuur wilde we graag nog naar de eilanden. Het eerste eiland was Lang Tengah. Zo stil en leeg, zo prachtig dat je je op een onbewoond d eiland waant. Dit hebben we nooit eerder zo ervaren. een prachtig groen blauwe heldere zee, een wit strand en de prachtigste beelden en uitzichten, om nooit meer te vergeten.

Met een bootje werden we daarna naar Perhentian Island gebracht waar het een stuk drukker was. Hier zaten op het grote eiland veel jongeren of rugzaktoeristen. Het andere eiland was wat meer voor gezinnen. Toen de drie weken om waren zijn we weer naar Kuala Lumpur gereden door het mooie landschap van Maleisië en over de goede wegen. Met heimwee maar vol prachtige herinneringen denk ik terug aan dit prachtige land met de aardige bevolking.

Pluspunten Maleisië

  • veilig
  • cultuur
  • afwiseed

Minpunten Maleisië

  • geen
Ultieme tip: Lang Tengah Island.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Maleisië (bezocht in juni 2010)

Review geschreven door Irene van Domburg op 10 mei 2017

Tijdens onze rondreis door Maleisië hebben we diverse mooie locaties bezocht, waaronder Dungun in Terengganu. Maleisië is met de auto goed te doen. De wegen zijn goed, wel druk rondom de steden. Al staat niet altijd alles goed aangegeven.

Pluspunten Maleisië

  • vriendelijke inwoners
  • lekker eten
  • goed zelf te ontdekken

Minpunten Maleisië

  • niet echt aziatisch
Ultieme tip: Het eten is over het algemeen goed, ook langs de weg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Pankor Laut, op en top relaxen (bezocht in juni 2010)

Review geschreven door Irene van Domburg op 10 mei 2017

Pankor Laut is een geweldig klein eilandje voor de kust van Maleisië. Het hele eiland is een resort waar je heerlijk tot rust kunt komen maar ook activiteiten kunt ondernemen. Je gaat er met een speedboot vanaf het vaste land naar toe en dan is al een hele ervaring op zich.

Pluspunten Maleisië

  • Vriendelijke mensen
  • lekker eten
  • ,zelf rijden is goed te doen

Minpunten Maleisië

  • niet echt aziatisch
Ultieme tip: Ga je naar Kuala Lumpur neem dan een touch 'n go card, daarmee kun je voordelig met het openbaar vervoer door heel de stad reizen en op verschillende locaties opwaarderen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Minor (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Nick Cornelissen op 10 mei 2017

Vooral de (schier)eilanden van Maleisië hebben mijn aandacht getrokken. Langkawi is een geweldige plaats als je lekker wilt genieten, rondlopen en plekken ontdekken. Perhentian is een locatie waar je meer heen gaat voor je rust en ontspanning. Penang staat bekend om het heerlijke eten en de geweldige streetart.
In Azië is Maleisië een van de wat duurdere landen, vooral als je een biertje wilt kopen. Maar laat dat je er niet van weerhouden om dit geweldige land met enorm veel sociale, blije en vooral multiculturele inwoners te bezoeken.

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • multicultureel
  • vrolijke mensen
  • veel goed eten
Ultieme tip: Snorkelen op Perhentian met een snorkeltour. Je ziet de hotspots zo in 1 dag!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Ilse Verbunt op 09 mei 2017

Cameron Highlands en Pulau Perhantian zijn onze favoriet. Wat een mooi lief en vriendelijk land. De locals willen je graag bij alles helpen. Er is respect voor iedereen, eigen volk maar ook zeer zeker voor de vakantiegangers.

Pluspunten Maleisië

  • betaalbaar
  • vriendelijk
  • behulpzaam
Ultieme tip: Thirstday in Perhantian, prachtige locatie aan het strand voor een hapje en drankje.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Borneo (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Lia Van Gorkum op 08 mei 2017

Wat een geweldig mooi land. Borneo is zo anders dan Maleisië en er is zo veel natuur. Heel bijzonder was het bezoek aan het nationale park waar ook de neusapen leven. Ze zaten hoog in de boom met de wandeling en toen we bijna op weg waren naar de boot ontdekte we er nog een die langs het pad zat. Toen ik ging kijken voor een foto en lag hij op z'n onderarmen op de rand van een goot om te drinken.
Zo blij dat ik deze foto heb kunnen maken met m'n zoomlens verder stond er niemand op dat moment en toen er mensen aan kwamen pratend was hij dan ook weg .

Ultieme tip: Bako National Park bij een rondreis Maleisië Borneo.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische wildlife-ervaring (bezocht in juli 2010)

Review geschreven door Robert Bekkema op 07 mei 2017

Borneo is in het Oosten toch wel de mooiste bestemming. Zoveel moois hebben we gezien op een eiland. Neusapen, nergens anders ter wereld en orang-oetans nergens anders in het wild. Een schitterende natuur en zo maar ineens een hele kudde olifanten op de weg.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • mooi eiland
  • goed bereikbaar
  • zeer vriedelijk

Minpunten Maleisië

  • de houtkap is zichtbaar en rukt op...
Ultieme tip: Ga naar Borneo en ervaar daar alle natuur van zeldzame dieren tot inheemse bevolkingsgroepen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Drie weken Maleisië (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Laura Kunst op 07 mei 2017

Maleisië vind ik erg afwisselend. Ik ging hier samen heen met een vriendin van mij. We begonnen in Melakka, hierna gingen we naar Kuala Lumpur, Cameron Highlands, Taman Negara, Penang en we sloten Maleisië af in de Perhantian Islands.

Pluspunten Maleisië

  • aardige locals
  • afwisselend
  • natuur
  • veel cultuur

Minpunten Maleisië

  • duur
  • rekening met cultuur
Ultieme tip: De trein is uitstekend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Diversiteit ten top (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Frank Pisters op 07 mei 2017

Maleisië kent vele verschillende gezichten. Zo is Kuala Lumpur een stad met vele higlights waaronder de Petronas Towers en leuke straatjes in China Town. En als je verder landinwaarts reist, kom je in cameron highlands met zijn schitterende uitgestrekte theeplantages. Dit levert prachtige foto's op. De eilanden van Maleisië zijn om bij weg te dromen. En voor wie echt de jungle in wilt zal beslist een reis aan Borneo moeten wagen. Dwergolifanten, orang-oetans, krokodillen, je komt ze allemaal tegen. Natuur op zijn best. Borneo is wel een bestemming op op korte tijd te plannen, want de jungle wordt helaas alleen maar minder in verband met de groeiende palmplantages. Dit was een reis om nooit te vergeten.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Maleisië

  • diversiteit
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Maleisië

  • geen
Ultieme tip: Tip: kuala lumpur, cameron highlands, Borneo, sepilok en selegan island (schildpadden), river tour, en dan relaxen op pompom island.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors