Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Shibuya Crossing

8,7
9,0 Algemene ervaring
9,0 Interessant
8,0 Prijs-kwaliteit
 • Aantal reviews: 1
 • Aantal waarderingen: 1

Georganiseerde chaos in Shibuya (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Lesley Tapessur op 20 juli 2016

Ik zou niet weten hoe de Shibuya Crossing er overdag uitziet, maar 's avonds was het geweldig! We waren bij het verkeerde metrostation uitgestapt wat bijzonder stom is aangezien de halte letterlijk Shibuya Sation heet, maar na een kort stukje wandelen stonden we er ineens middenin.

Gigantische videoschermen, felle neonverlichting en een stormloop van mensen. Aan verschillende kanten van de zebrapaden staan straatmuzikanten die gitaar spelen of zingen, maar alles wordt overstemd door het geluid van de schermen waar reclame na reclame voorbij komt. Terwijl je staat te kijken naar het scherm waar een veelkoppige girlband hun nieuwste hit promoot, blijft de massa zich om je heen bewegen.

De auto's stoppen met rijden en dan 3... 2... 1... lopen maar! Alsof de kraan is opengezet stromen de mensen van links naar rechts en andersom over de kruising heen. Het zijn er honderden. Iedereen heeft z'n ogen op de overkant en het lijkt een enorme bende. Toch botst niemand tegen elkaar aan en stappen ze perfect nonchalant op hun doel af. Alsof ze zich niet net door een klein leger hebben gemanoeuvreerd.

Vrijwel iedereen staat netjes aan de overkant als het licht weer op rood staat. Als het licht enkele minuten later weer op groen springt, staan er weer net zo veel mensen als daarvoor.

Na dit spektakel wandel je door de met neon verlichte staten en kijk je je ogen uit. Sushi op lopende banden, noodletentjes, BBQ-restaurants en drankautomaten om de zoveel meter. De straten zijn gevuld met zakenlui, jongeren in schooluniformen en soms zie je een kop met felblauw haar. Alsof ze regelrecht uit een tekenfilm komen lopen. Geweldig.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Interessant
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Shibuya Crossing

 • Indrukwekkend
 • Typisch Tokio
 • Bruisende omgeving
 • makkelijk bereikbaar

Minpunten Shibuya Crossing

 • Druk
 • Warm in de zomer
Ultieme tip: Zoek het hogerop voor een beter uitzicht op de 'Scramble'! Drink een kop koffie bij een van de cafés rondom de Shibuya Crossing en wacht tot het stoplicht op groen gaat.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Reizen Tokio

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors