Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Akihabara Electric Town

8,2
8,0 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,0 Restaurants
9,0 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 1
  • Aantal waarderingen: 1

Over de top in Akihabara (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Lesley Tapessur op 22 juli 2016

Trek gerust een paar uur uit voor Akihabara, want je kijkt je ogen uit. Het is dé wijk voor die-hard fans van Japanse tekenfilms, strips en games, maar ook als gewone sterveling is het geweldig om er een kijkje te nemen.

We waren het treinstation nog niet uit en het was raak. Aan je rechterhand staan het Gundam Café en daarnaast het snoepige AKB48 Café. De eerste volledig in het thema van een animatieserie over gevechtsrobots en de laatste een gewijd aan de in Japan immens populaire girlband AKB48.

Niet ver ligt de hoofdstraat Chuo Dori, het epicentrum van Japanse popcultuur. Links en rechts zie je flitsende neonverlichting, felgekleurde gebouwen en enorme posters van animatiefiguren. Op verschillende hoeken zagen we meisjes in Franse maid-kostuums die knipogend flyers uitdeelden voor hun themarestaurant. Zelf het eten ziet er schattig uit. Rijst in de vorm van een teddybeer of een omelet met ketchuphartjes. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Het is geweldig om even bij verschillende winkels te kijken. Je wordt bijna van de stoep af geblèrt door de harde muziek, op schermen zie een constante stroom van tekenfilms en de winkels staan zo vol met dvdkasten dat je je er bijna zijwaarts doorheen moet wringen. Andere winkels barsten van vitrinekasten waar ze plastic figuurtjes in uitstallen. Sommige zijn zo klein dat ze makkelijk in je hand passen, maar ze zijn knetterduur! Het houdt de vele verzamelaars niet tegen.

Je moet ook echt even in de rode Sega torens kijken. Daar zitten gamehallen van soms wel zes verdiepingen hoog! Grijpklauwen die (bijna) nooit iets prijsgeven, dans- en muziekgames, geavanceerde fotohokjes, schietspellen in alle vormen en maten, etc. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken zijn arcades in Japan niet alleen voor geeks. Jongeren, oude vrouwtjes, mannen in pak en we hebben er zelfs zwangere vrouwen gezien. Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in de spelletjes, moet je echt even naar binnen!

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Akihabara Electric Town

  • Goed bereikbaar
  • Levendig
  • Ook leuk met slecht weer

Minpunten Akihabara Electric Town

  • Stomme grijpmachines
  • Kan prijzig zijn
Ultieme tip: Aan het uiteinde van Chuo Dori zit een zaakje waar ze taiyaki verkopen. Het zijn visvormige broodjes met een zoete vulling. Erg lekker en ook leuk om te zien hoe ze gemaakt worden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Reizen Tokio

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors