Vervoer Israël

Vervoer Israël

Wat zijn de vervoersmiddelen in Israël?

Israël is een modern land, met alle vervoermiddelen die we in Nederland ook kennen. De wegen in Israël zijn over het algemeen goed, al is het verkeer behoorlijk hectisch. Hou rekening met de sabbat: tijdens de rustdag rijden er vanaf zonsondergang op vrijdagavond tot zonsondergang op zaterdag geen bussen of treinen.

Vliegtuig

In Israël vlieg je vanuit Tel Aviv makkelijk naar andere steden in Israël, zoals Eilat en Haifa. De twee vliegtuigmaatschappijen die binnenlandse vluchten verzorgen zijn Israir en Arkia. Arkia vliegt ook naar Jeruzalem en kleinere plaatsen in Israël.

ZELF NAAR Israël?

Bekijk alle 9 reizen naar Israël

Trein

De treinverbindingen in Israël zijn de laatste jaren flink verbeterd. Er zijn goede verbindingen tussen grote steden als Beer Sheva, Jeruzalem, Tel Aviv en Nahariya. De grote steden hebben bovendien een uitgebreid netwerk naar plaatsen in de omgeving.

Bus

De bus is het populairste vervoermiddel in Israël. Ze zijn goedkoop, snel en betrouwbaar. Er zijn meerdere busbedrijven, zoals Egged (het op één na grootste busbedrijf ter wereld), Dan, Metropoline en Veolia. De bussen zijn over het algemeen goedkoop, al is er een groot verschil in de prijs van een route. Het duurste is de rit tussen Eilat en Haifa. Hou er wel rekening mee dat de buslijnen van de verschillende bedrijven niet op elkaar aansluiten. Plan je reis dus goed.

Taxi's

Taxi's zie je overal in Israël. Er zijn zogeheten monit sheruts, taxibusjes die je met meerdere passagiers deelt. De minibusjes zijn sneller en comfortabeler dan de gewonen bus. Monit Sheruts rijden in tegenstelling tot bussen wel gewoon op sabbat.

Privétaxi's gebruiken een meter ('moneh') om de prijs van de rit te bepalen. Chauffeurs zetten de meter echter niet altijd aan, waarna ze aan het eind van de rit een hoge prijs rekenen.

Huurauto

De grote verhuurbedrijven hebben in Israël kantoren, waar je met een internationaal rijbewijs een auto huurt. Wees geduldig en vergevingsgezind op de Israëlische wegen, want veel van de andere weggebruikers zijn dat niet. Hou bovendien rekening met de dure verzekering die je moet betalen als je een auto huurt.

Reizen Israël

Specialisten Israël

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors