Eten: hummus en falafel

Eten: hummus en falafel

door Marjolein den Dekker

Je kan Israël niet verlaten zonder een goede hummus te hebben gegeten. Hummus of houmus wordt gemaakt van gekookte kikkererwten, geroosterde sesampasta, citroensap, knoflook en verschillende kruiden. Je eet het mengsel met versgebakken pitabrood.

De Israelische keuken is een bonte verzameling met invloeden uit verschillende landen. De meeste Israëli's zijn Joden met achtergronden uit meer dan honderd landen. Zij hebben hun eetgewoonten en recepten meegenomen naar Israël, wat een bijzondere eetcultuur opleverd.

ZELF NAAR Israël?

Bekijk alle 9 reizen naar Israël

Pita met hummus

Zo hebben de Marokkaanse, Jemenitische, Russische en Poolse Joden ieder hun eigen specialiteiten. Maar wat je overal kan eten is de welbekende hummus. De Arabische wijk van Jeruzalem mag je eigenlijk niet overslaan vanwege de lekkere hummustentjes.

Hummus met pijnboompitten of koriander en limoen, hummus is er in verschillende smaken. Met een verfijnde salade, olijven of augurken doop je verse pitabrood in het mengsel. Drink er een verse jus d'orange bij van de beroemde Jaffa sinaasappels en je kunt er weer even tegenaan.

Falafel als snack

Israëli's houden van eten en nemen daar ook de tijd voor. Na een stevig ontbijt is het pas tussen een en drie uur in de middag tijd om te lunchen. Dit gebeurt uitgebreid met salades, gegrilde groenten, vlees en vis. Tussendoor eet je falafel als snackje, want het is pas laat tijd om te dineren, rond negen uur schuif je aan in een restaurant.

Proost met een Israelische wijn en laat verrassen door de rijke keuken. Israël produceert de meeste producten zelf en daar is men trots op. Olijven, sinaasappels, tomaten, paprika's, maar ook zuivelproducten als yoghurt en kaas komen allemaal van eigen bodem.

Reizen Israël

Specialisten Israël

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors