Drinken: rode wijn en fruit juice

Drinken: rode wijn en fruit juice

door Marjolein den Dekker

Wijn is al drieduizend jaar een belangrijke drank in Israël. Wijn is onderdeel van Joodse feestdagen en de viering van de Sabbat.

De Franse baron Edmond de Rothschild heeft aan het einde van de negentiende eeuw de wijnindustrie in Israël een nieuwe impuls gegeven. Tegenwoordig staan de wijnen op het hoogste internationale kwaliteitsniveau. Zo publiceert het Amerikaanse tijdschrift Wine Spectator in 2008 een uitgebreid artikel over Israelische wijn waarbij de wijnen van Israël van wereldklasse worden genoemd.

ZELF NAAR Israël?

Bekijk alle 9 reizen naar Israël

De Israëliers produceren naast wijnen ook hun eigen bieren. Goldstar, Maccabee en Nesher zijn de bekendste bieren. Verder worden er vooral importbieren zoals Heineken gedronken.

Wijnhuizen

Israël telt meer dan tweehonderd wijnhuizen. Deze variëren van klein tot middelgroot tot heel groot. Een van de bekendste wijnhuizen is Carmel Winery in de buurt van Tel Aviv. Maar op de Golan hoogvlakte worden de meest smaakvolle Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon geproduceerd.

In de buurt van Jeruzalem kun je de Judean Hills wijnroute doen en zelfs in de Negev woestijn drink je wijn. Op de noordelijke heuvels van de Negev vind je verschillende wijngaarden. Innovatieve irrigatiesystemen zorgen ervoor dat water letterlijk in wijn verandert.

Top 9 beste wijnen

In Tel Aviv ontmoet Azie.nl Moshe Budnik, de eigenaar van Social Club én wijnkenner. Budnik maakt voor ons een top 9 van zijn favoriete wijnen.

1. Yatir

2. Castel

3. Clos de Fat

4. Ella Valley

5. Flam

6. Margalit

7. Golan Heights

8. Mount Odem

9. Vitkin

Fruit juice

Wanneer al die wijn je iets teveel wordt, stap je over op een vers vruchtensapje. Op iedere straathoek of markt vind je wel een kraampje waar je verse jus d'orange of granaatappelsap kan drinken.

Een fruit juice mag je echt niet overslaan. Net als een goede kop koffie. Israëli's kunnen urenlang in een koffiebarretje zitten. Favoriet is café affoech ofwel koffie ondersteboven, een combinatie van cappuccino en café latte.

Reizen Israël

Specialisten Israël

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors