Eilat
9,5
10,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
9,0 Restaurants
9,0 Veiligheid
10,0 Stranden

Eilat

door Getaway Travel

Eilat is de zuidelijkste stad van Israël. Door haar ligging aan de Rode Zee, haar hete en droge woestijnklimaat en haar fantastische nachtleven is Eilat de populairste badplaats van Israël. Je kunt simpelweg niet geloven dat de geschiedenis van Eilat zo'n 9.000 jaar terug gaat, wanneer je de hypermoderne rij hotels langs de strandboulevard ziet. Wit, hoekig en groot.

Eilat is zoals je een badplaats vaak ziet: druk, hectisch, warm, zonnig en bruisend. Je bent er zeker niet alleen, maar je ligt overdag wel gegarandeerd in de zon en je kunt 's nachts feesten tot je er bij neer valt.

ZELF NAAR Eilat?

Bekijk alle 2 reizen naar Eilat

Rode Zee

Eilat ligt in het uiterste zuiden van Israël, aan het noordelijkste puntje van de Rode Zee, niet ver van de grens met Egypte. De stad Eilat, met 46.000 inwoners, en zijn omgeving behoren tot het zuidelijke deel van de Negev woestijn.

De ligging aan de warme Rode Zee maakt dat de onprettige extremiteit van een woestijnklimaat - overdag snikheet, in de nacht ijskoud - worden gematigd. Het water van de zee is het hele jaar tussen de 20 en 26 graden warm.

Duiken

De warme zee maakt niet alleen de nachtelijke atmosfeer wat zwoeler, maar is natuurlijk ook heerlijk om in te zwemmen. Al verlang je in het midden van de zomer met ruim veertig graden waarschijnlijk juist naar een iets meer verkoelende duik.

Het koraal in de Rode Zee maakt dat je goed kunt duiken bij Eilat. Ook kun je niet ver uit de kust met dolfijnen zwemmen. In beide gevallen kom je misschien wat reizigers tegen uit de Egyptische badplaatsen aan de overkant van het water.

Bedoeïentent

Accommodatie is er in Eilat in alle soorten en maten. Je kunt slapen in de meest luxe vijfsterrenhotels, maar ook in een simpele bedoeïentent net buiten de stad.

Bedoeïen nomaden bewoonden de laatste paar honderd jaar de Negev woestijn hebben. De geschiedenis van de stad Eilat gaat echter helemaal terug tot de oude Egyptenaren. En er zijn zelfs graftombes gevonden uit het zevende millennium voor Christus.

Nazomer

Vooral in de jaren zeventig kwam het toerisme naar Eilat goed op gang. Ook uit Europa vliegen heel wat reizigers voor een weekje zon op en neer. Regenen doet het in Eilat nauwelijks en met bewolking heeft de stad ook al niet erg veel ervaring.

De beste tijd om naar Eilat te gaan is in het voorjaar of de nazomer. In juni, juli en augustus is het vaak simpelweg te heet, met temperaturen die in spaarzame gevallen zelfs oplopen tot over de 45 graden.

Negev woestijn

Is het echter niet zo warm, en ben je het strandhangen wat zat, dan brengt het achterland uitkomst: de Negev woestijn. Met zijn hoge zandduinen en heldere lucht is er een heel scala aan avontuurlijke sporten voorhanden, waaruit je kunt kiezen.

Je kunt in Eilat skydiven, sandboarden en een echte kamelentocht maken door de Negev zandvlakte. Simpelweg de auto pakken en wat rondtoeren is overigens ook zeer de moeite waard.

Het zijn allemaal dagtrips. Israël is klein. Jeruzalem en Tel Aviv zijn maar zo'n driehonderd kilometer ver weg. En ook buurland Jordanië is vanaf hier gemakkelijk te bezoeken. Een dag of meerdaagse trip naar bijvoorbeeld de verborgen stad Petra is vanuit Eilat prima te doen.

Wat is er te doen in Eilat?

 • Stap op een kameel en zet koers richting de Negev woestijn.
 • Boek een duikcursus en verken de onderwaterwereld van de Rode Zee.
 • Ga zwemmen met dolfijnen bij Dolphin Reef.
 • Bekijk de Nubische Ibex met zijn enorme horens en andere dieren die je misschien uit de Bijbel kent in het Hai-Bar Yotvata National Reserve even buiten de stad.
 • Haal je Bijbelkennis op in King's City, een heel themapark gewijd aan de verhalen in het heilige boek.

Reizen Eilat

Meer Eilat

Reviews Eilat

Palmbomen, dolfijnen & humus. (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Shachar Brinkema op 04 mei 2016

Israël is een land dat vaker negatief in het daglicht komt dan positief. Maar het land heeft ontzettende mooie landschappen. Woestijn van de dode zee tot aan Eilat. Eilat is een stad in het uiterste zuiden van Israël. Het ligt op 3 km afstand van de Jordaanse havenplaats Akaba en aan het oosten van de Sinaï. Het is een stad omringt door bergen.

Eilat is echt de toeristische stad in Israël. Er zijn verschillende activiteiten die je kan doen. Zoals een kamelentocht door de bergen. Daarna eet je dan een huisgemaakte pannenkoek die in de woestijn word gemaakt. Naast de kamelentocht is het zeker een aanrader om de Dolphin Reef te bezoeken in Eilat. Hier worden dolfijnen getraind en kan je verschillende behandelingen doen. Het is een privéstrandje waar je heerlijk in de zon kan zitten en naar de bergen kunt kijken. En dolfijnen eventueel kunt aaien. Een leuke plek voor zowel jong als oud.

Voor eten zijn er genoeg restaurants te vinden waar je traditioneel kunt eten, zoals oma het eten thuis kookt. Als je aan tafel schuift krijg je gelijk een hele tafel vol met Israëlische salades voorgeschoteld inclusief pita´s met humus. En dit is dan van het huis. Het is niet zo dat je dan voor de salades apart betaald. In Israël zijn mensen erg gastvrij. Eilat is een plek om te bezoeken voor een actieve vakantie maar ook prima voor een zonvakantie. Laat je verrassen door de keuken van het Midden-Oosten, terwijl je door het heldere blauwe water het koraal kunt zien.

9,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Eilat

 • Veel activiteiten te doen
 • Heerlijk eten
 • gastvrijheid

Minpunten Eilat

 • Vliegveld midden in de stad
 • Douane vliegveld
Ultieme tip: De ultieme tip voor Eilat: Ga op kamelentocht in de woestijn. Het uitzicht is prachtig en na de tocht drink je traditionele thee en eet je een huisgemaakte pannenkoek.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Israël

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors